Русия не е сигурна дали иска да поднови своите връзки със Запада

Лавров: Ще се съсредоточим върху отношенията си с Китай
24 май 2022 07:56, Елка Василева
479
Русия не е сигурна дали иска да поднови своите връзки със Запада
Снимка: архив, БГНЕС

Русия би разгледала евентуални предложения за възстановяване на връзките си със Запада, но ще помисли дали това изобщо е необходимо. Вместо това страната ще се съсредоточи върху развиването на своите отношения с Китай, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Ако (западняците) искат да ни предложат нещо за подновяване на връзките, то тогава ние сериозно ще обмислим дали имаме нужда от това или не", каза вчера Лавров.

Руският външен министър добави, че "сега, когато Западът възприе диктаторска позиция, нашите икономически отношения с Китай ще се засилват още по-бързо".

Русия трябва да се съсредоточи върху евразийския регион за по-нататъшното си развитие, заяви още Лавров, цитиран от ТАСС.

Той говори в рамките на проекта "100 въпроса към лидера" на елитната гимназия "Евгений Максимович Примаков" край Москва.

Изявлението на министъра на външните работи на Руската империя Александър Горчаков, че великите сили не се нуждаят от признаване, остава актуално, тъй като човешката природа не се променя, констатира Лавров. В същото време той изрази безпокойство във връзка с по думите му опитите на правителствата на много западни държави да подстрекават проявите на русофобия на битово ниво.

След началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари Западът наложи безпрецедентни санкции на Русия и прекъсна отношенията си с нея в редица сфери.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този щерка ли учеше в частен колеж в Ню Йорк?
403
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Чудесно, да си мизерстват комунистите и да не се занимават с цивилизования свят :-)
402
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
америка за бугарищяня много застъпила тука бря. искате ли да се хванем на бас че българопитека че умре от глад и студ преди руснакът да сведе глава. а наглосаксонските твари и една свещ няма да му запалят. ей тъй по приятелски. че гледат с презрение и че плюят върху труповете бъгарищянски. зимата ще тръгнат стотици милиони гладни африкански цомбита и че изядат и бугарските труповци дори.
401
3
 
3
 
! Отговори
Русев преди 1 година
Дотегна ни със своите врътвежи - разбеи най-сетне : никой от доскорошните ви приятели и партньори до войната НЕ ВИ ИСКА !!! Ходете ако искате на Марс !!! Досадни агресори и в заплахите,и в приказките си,и в делата си !!!
400
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старче, когато правителството ви падне след няколко седмици и всичко ще си дойде на мястото. Не си и помисляй, че бъдещето на Русия сте вие изкуфелите старчета на преклонна възраст.
399
8
 
5
 
! Отговори
иван преди 1 година
ми да издигнат стена по гтраницата - има само един проблем - за тях ествествената граница на русия на запад е ЛаМанша...
398
6
 
11
 
! Отговори
ьаьаьа преди 1 година
До Какво следваДа бе. Ще произвежда само леви обувки. Без конкуренция и мисъл, нищо няма да стане. Ще купува най-скапаните стоки от Китай и то на супер високи цени.Защото няма да има избор. Това сме го играли.
397
3
 
15
 
! Отговори
Импортозамещението преди 1 година
До Какво следва....Е да се превърне Русия в Северна Корея номер 2?Това ли иска народа на Русия?Това ли иска елита й?Това ли искат олигарсите?........ДЪЛБОКО СЕ СЪМНЯВАМ!
396
4
 
14
 
! Отговори
Че кой на Запад преди 1 година
Се е натискал да ги подновява?
395
5
 
3
 
! Отговори
ьаьаьаьа преди 1 година
Този с комоциума на снимката ме кафи.
394
11
 
11
 
! Отговори
irkd преди 1 година
света не е Европа, света е доста по-голям и по-красив, от европейската яловост, еввропейската черни лка и европейската логика!
393
10
 
15
 
! Отговори
Kiro преди 1 година
Ама разбира се. Подновете си връзките с Монголия. Населението Ви ще бъде очаровано.
392
5
 
10
 
! Отговори
redordead преди 1 година
цитат от съседна статия: "Третият проект за "суверенен смартфон" в рамките на 10 години се провали в Русия" - значи, рашките не могат 10 години един смарт фон да направят и имат 3(ТРИ) проваелни проекта, но иначе са големи хвалби с направа на уникални и безаналогови оръжия...които се оказаха наблъскани с американска и японска електроника, защото е видно, че явно рашките освен да копаят земята и да извличат, каквото има там, за друго нямат силици...
391
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия отказва да търгува с най- богатия и голям пазар, за сметка на буркина фасо, сирия, мозамбик. И даже да продадат някой и друг газ на Индия ще е на половин цена. Колхозници сър.
390
7
 
15
 
! Отговори
fdef преди 1 година
Хахахахахахахахахахаха, пълен смях са руските негодници!!! Тези руски парцли ако са дипломати, Киро Петков е космонавт!!!
389
1
 
13
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Ще подновят и контакти и търговия, защото няма вечни приятели и вечни врагове, има вечни интереси!
388
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1945...Леонид Брежнев е украинец но украинците дори и това не знаете но то е една от причините за сво.
387
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
406. Фашизма първо не е забранен и второ той е станал начин на мислене начин на изразяване и начин на живот на много хора включително във форума. Забранен беше в исторически план само комунизма, но виждам че той е нанесъл по малко щети от Фашизма. Те са почти едно и също двете. Например забраняваме това забраняваме онова . Направи си извод сам за себе си. Тръгваш да забраняваш без доводи. За по лесно да забраняваш.
386
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Форума пак е пълен с изверги и *** дето не виждат по далеко от носа си но за сметка на това са лъжци и мошеници ако ме разбирате какво искам да кажа. Живота е в движение и не може да се гради веднъж завинаги.
385
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинизма трябва да бъде забранен както фашизма, защото се отразява лошо на по-простичките, необразованите и неукрепналите психически хора, ... както е видно от много от коментарите.