Калфин: Светът знае, че изнасяме оръжие за Украйна

"Излязохме от безнадеждния път по отношение на РСМ"
27 юни 2022 11:15, Анисия Иванова
54
Калфин: Светът знае, че изнасяме оръжие за Украйна
Снимка: БГНЕС

Оръжейните заводи у нас работят на три смени и изнасят, а в света в момента няма друго място, което да има нужда от нашите боеприпаси, освен Украйна. Това каза Ивайло Калфин, бивш вицепремиер, бивш външен и социален министър и бивш евродепутат.

Войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде дълго събитие. Въпросът е какво би могло да се направи, за да не се повтарят подобни напрежения, каза Калфин пред БНР.

"Ясно е, че това оръжие финишира в Украйна. БСП си мисли, че хората са толкова посредствени, че слушат председателката им, отколкото да виждат какво се случва. Целият свят знае, че ние изнасяме оръжие за Украйна, включително Русия вероятно. Само г-жа Нинова не знае.", каза той.

Още по темата

"С това гласуване България излезе от безнадеждния път след подписването на договора с РСМ. Предишното правителство сложи на трупчета целия процес и блокира разширяването на ЕС", коментира Калфин за падането на ветото за преговорите на Северна Македония с ЕС.

Трайният интерес на България не е някой в Скопие да ни обещае нещо, а да видим, че нашите съседи са европейска държава, смята той.

"Да, имаше натиск върху България, но трябва да дефинираме нашия интерес – не като има натиск ние да се запънем като магарета. Дипломацията си свърши работата, политиците отново не си свършиха  работата.", каза Калфин.

Според Калфин начинът, по който беше прието решението за падането на ветото в парламента, не е бил добър и ще предизвика реакция в Скопие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
0
 
! Отговори
Aaмет преди 1 година
Достойно е да кажеш истината, но нашето общество предпочита Демокрацияата и да обикаля с мазни дънки и банан в задният джоб.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да бъде честен двубоят, трябва да подкрепяме и двете страни. Русофилите сега пращат българско оръжие на Путин, русофобите сега пращат оръжие на Зеленски.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът е голям и прадатели дебнат отвсякъде. Като Предателя с главно "П" Калфиян. "Поп Крюстюто на 21 век", както го нарича народът с главно "Н".
40
1
 
2
 
! Отговори
един от Дунарит преди 1 година
Истината е, че всъщност продаваме и на руснаците, и на Урките.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ами, нито Украйна нито България не са свободни и независими държави. Дори едно вето в ЕС не може да направим като хората, а укрите дори допуснаха да са нападнати. Но то и ние натам вървим щом продължаваме с оръжията и лъжите и витрините.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му е работа да коментитира такива думи трябва да се наказват най строго
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще има осъден министър за неспазване на конституцията, в която се е заклел? Най- вероятно НИКОГА.
36
2
 
2
 
! Отговори
никой преди 1 година
дрънкай още по темата, да ти стрелнат *** руснаците
35
6
 
7
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Това изобщо не трябва да го крием, България и Украйна са свободни и независими страни, а в случай на агресия като тая в момента, дори е достойно и похвално да се помага на нападнатите !
34
8
 
10
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Няма как Българин да е предател като действа срещу Русия. Нашата държава е България. Твоята явно е Русия !
33
0
 
16
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
само корниту не знае :)
32
12
 
12
 
! Отговори
Anatoli преди 1 година
Много ясно че изнасяне! И така трябва да бъде! По добре да изнасяме и украйна да мачка Русия там отколкото да чакаме да дойде нашия ред когато Руснаците решат. Ако някой си мисли че не сме в дългосрочния план на Путин е дълбоко заблуден .
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е вид реклама.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дължим ли обяснение на някого какво и за кого изнасяме?
29
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми ПП подаряват оръжия на фашисти ,явно и те са такива ,долу предателите
28
0
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
До "чичко милиционер". Това наистина е така, авиацията беше занулена. Войната е между НАТО и Русия и се събира стара съветска техника от където може, включително три СУ-25 от България, преди това ремонтирани в Беларус. Също хеликоптери предназначени за Афганистан преди това, Чехия, Полша, Словакия, Румъния ... Преди пет дена близо до Донбас беше свален СУ-25 с наемник, но не казаха от каква националност, а и той не можеше да каже вече, защото беше в пълна негодност.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля ви се, г-н Калфин, Нинова от Крушовица (РъБъ) не знае, че БГ изнася оръжие. Очевидно България не е в Европа и света. В ЕС е.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света знае, само ние българите от Булг аристан не знаем и продължават да ни лъжат че не изнасяме. Който имаше 2 гънки го е разбрал това много отдавна. Да не мислите че разни западни управници идват току така тук - нееееее, те идват и казват какво и как да се случи. Роба изпълнява и после лъже народа си. Това е, просто и лесно.
25
1
 
4
 
! Отговори
чичко милиционер преди 1 година
До ПорЦелантва същоте западни игзперди ли са дето твърдяха, че авиацията на всу е занулена, и че крилатите "високоточни" ракети атакуват "военни цели"
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този лъжец се изходи, напомняйки за гнусното си съществуване. Продажен ***! България изнася оръжие и за Йемен, и за СА, и за Израел, и за Сирия, и за всеки конфликт, в който се избиват и невинни хора. И винаги е било така, с производството на оръжия е така.Парите са на първо място, а човешкият живот, каквото и да ви казват днешните катили, няма значение за безсмъртните владетели.