Задържаха трима руски генерали от руското МВР

Причината - злоупотреба със служебно положение
7 юли 2022 09:42, Петя Славова
41
Задържаха трима руски генерали от руското МВР
Снимка: БГНЕС

Генерал-лейтенант Сергей Умнов, съветник на руския министър на вътрешните работи Владимир Колоколцев, е задържан по обвинение в злоупотреба със служебното положение, съобщи Би Би Си.Трима генерали от Санкт Петербург са заподозрени по това наказателно дело. Колоколцев не коментира ситуацията, отбеляза британската медия.

Умнов е задържан в Москва и отведен в центъра за временно задържане на улица "Петровка" 38. Това съобщиха за ТАСС от Московския център за Обществената комисия за наблюдение (ОКН), чиито наблюдатели са го посетили в центъра за задържане. "Генералът каза на наблюдателите, че е обвинен в злоупотреба с власт. Той не се признава за виновен", се казва в информацията, цитирана от БТА.

57-годишният генерал е работил в Санкт Петербург, където от март 2012 г. до февруари 2019 г.  е бил началник на главното управление на МВР за града и региона. От този пост се премества на поста помощник на руския вътрешен министър Владимир Колоколцев. От 2013 г. е генерал-лейтенант на полицията, а от 1986 г. работи в службите.

Няколко ръководители на главното управление на МВР за Санкт Петербург и Ленинградска област са задържани в рамките на наказателно дело за злоупотреба със служебно положение, потвърди руското МВР.

Умнов "изрази пълно несъгласие с това, в което е обвинен, като нарече всичко това глупост и абсурд", заяви пред Интерфакс Ева Меркачева, член на московската ОКН.

Медиите съобщиха и за обиски на Алексей Семенов, началник на Държавното управление на пътната полиция в Санкт Петербург и Ленинградска област. Местното издание 47news предполага, че обиските са свързани с наказателно дело за злоупотреба със служебно положение, което е започнало през 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прибират висшите военни профилактично - да не би да се опитат да смъкнат Путин. Може и да ги самоубият профилактично, кой знае. Ще назначат генерали от Чечня и други мюсюлмански нации. Мирише на руски ислямски джихад. )))) Като гледам с кои се сдушва Путин, сигурно е сменил религията - или е арабски, или китайски ислямист. Нали в Китай ислямизмът е една от петте официално разрешени религии. Другите са будизъм, даоизъм, католицизъм и протестантство. Но за прераждането се иска разрешение от ККП
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек, опълчили са се на Путин. Е, умеем да четем между редовете. Сега вероятно ще ги самоубият, както направиха вече с десетина свои олигарси, които отказаха да дават пари за путинската войска. Петровка 38 - щаба на милицията им(и предимно КГБ - предишното работно място на Путин). Там ли си държат Новичока?
34
1
 
0
 
! Отговори
Бобо преди 1 година
На никой не му дреме за кремълските старци и тяхната параноя.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Крим не е руски драги ми мразецо не мисли за нас рус помисли си скоро време ще ходите с каруци в центъра на софия и ще си палите галошите д се грейте
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Абе вие тука на щат ли сте в тази СМИ винаги дежурни мразещи Русия. ............ оближи портрета на жужето и ше ти мине yшанко
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие тука на щат ли сте в тази СМИ винаги дежурни мразещи Русия. Мразете я и без това скоро ще карате каруци вместо автомобили.
30
3
 
10
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 година
скоро ще почнат в Русия да се колят сами..ха.ха само чакаме резултата от санкциите.
29
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Диктатурата се затяга. Всички против властта ,ще ги избият без значение статута им. Това е положението. Руския народ проспа поредния идващ диктатор.
28
7
 
21
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
И в какво се изразява тази злоупотреба с власт??? Не се е поклонил на Путин ли??? Това е ясен критерий за СТАЛИНИЗИРАНЕ НА РУСИЯ. ЖАЛКО ЗА ХОРАТА ТАМ.
27
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде започна пак борбата с вътрешния враг. Ей, руснаците, усетете се накъде ви води Путиновия режим. Спасете себе си и Русия.
26
2
 
17
 
! Отговори
Сталинчетата преди 1 година
Е те тоа филм сме го гледАли вече ! Удриии крепостните носят.!.
25
3
 
13
 
! Отговори
лаици преди 1 година
Тия генерали са по зле и от Рашков нямат по 19 имота.
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 Той ОТДАВНА го е започнал, просто на повърхността излизат само отделни детайли от него, като този тук.
23
5
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Сталинска параноя- врагът до теб.
22
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луд джуджа е обхванат от Сталинска параноя! Като нищо ще започне нов Голям терор, подобен на този от 1937-1938г.
21
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия борбата с корупцията е само видимост. Никой не се бори с нея истински, защото тя е системообразуващо явление. Ако действително започнат да се борят с нея държавата ще рухне. Задачата на Путин е да я държи в нужното на него русло. Ако някой от време на време излиза от това русло влиза в затвора. Или отива на небето.
20
15
 
2
 
! Отговори
Бай...do10 преди 1 година
Като при Боко, нали?!
19
18
 
13
 
! Отговори
хаха преди 1 година
На джендъряститесоросняци им миришело на преврат. Ехоо, не четете ли какви са тия генерали? На пътна полиция, какъв преврат, какви пет лева? Наркоманията на води до нищо добро. Вижте зеленият наркоман до какво докара страната си. До това, че в скоро время няма да има такава държава.
18
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заформя се преврат4е путин ще свърши като кадафи кви4ейки и с остър предмет от з,ад
17
10
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ В КОМУНДЕЛИСТАН Е ДОСТА СЕРИОЗЕН ,НО И ТОЗИ В КИТАЙ НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ . ИЗОБЩО НЕ Е САМО ФАЛШИВИЯ ПУТЕЕН , ТОВА Е ЕДНА ОГРОМНА СТРУКТУРА КОЯТО СЕ Е ВКОРЕНИЛА ЗДРАВО