Откараха за разпит руската журналистка Овсянникова

Има дело за разпространение на фалшиви новини за армията
10 авг 2022 12:40, Елка Василева
78
Откараха за разпит руската журналистка Овсянникова
Снимка: архив, БГНЕС

Следственият комитет на Русия е възбудил наказателно дело за разпространяване на дезинформация за руската армия срещу бившата редакторка на "Първи канал"  Мария Овсянникова. Това съобщи пред журналисти нейният адвокат Дмитрий Захватов, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"По отношение на Овсянникова Следственият комитет на Русия възбуди наказателно дело по чл. 207.3 от Наказателния кодекс на Руската федерация ("Публично разпространение на очевидно лъжлива информация за използването на въоръжените сили на Руската федерация"). Сега журналистката е откарана за разпит в главната сграда на ведомството", каза адвокатът ѝ. По думите му преди това в жилището на журналистката е извършен обиск.

В средата на март по време на вечерната емисия новини на "Първи канал" в пряк ефир Овсянникова нахлу в студиото с плакат, осъждащ руската инвазия в Украйна. След инцидента срещу нея започна предварително разследване, а резултатът от него засега е неизвестен.

По-рано Останкинският съд в Москва призна Овсянникова за виновна по чл.2, ал. 20.2 от Административно-процесуалния кодекс ("Организация или провеждане на публично мероприятие, без подаване на заявление за това") и ѝ наложи глоба от 30 000 рубли. Според материали по делото тази глоба ѝ е наложена не за акцията по телевизията, а за видеопризив  за участие в неразрешени протестни акции, който тя разпространи преди протестната изява.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
8
 
! Отговори
Възмездие ще има преди 1 година
До Анонимен 64: Възмездие ще има, но тези съчинения за изгаряния, които били не били от ракети Хаймърс няма да минат. Ти тези експерти от ООН (ако дойдат), които ще си сложат имената и подписите под резултата от проверката не ги мисли за по-п'рости от себе си. Бъди по-скромен. Те ще говорят и с оцелелите след обстрела пленници и всичко това ще се запише. Няма да си скрият престъплението укронацистите.
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62 "Следите от обстрела на лагера за военнопленници с американски Хаймърс са там, не могат да се скрият." Не може да се скрие, че снимките, котио руснаците представиха от уж ударите с Хаймърс показват изгаряния, които не се предизвикват от Хаймърс и това ВЕЧЕ не може да се скрие от руските нацисти. Те сами дадоха снимките. Не могат да се скрият и предваритело изкопаните пресни гробове два дни преди "удара". Мдааааа. Ще има ВЪЗМЕЗДИЕ.
61
1
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Анонимен 59: Много си п'рост, да знаеш. Видя ли татуираните свастики на пленените укронацисти от Азовстал? Това говори ли ти нещо?
60
1
 
7
 
! Отговори
Укронацизъм преди 1 година
До Анонимен 64: "компететнтните органи"? Само не казвай, че това са същите укронацисти. Русия поиска комисия от ООН да разследва обстрела на пленническият лагер в Еленовка. Следите от обстрела на лагера за военнопленници с американски Хаймърс са там, не могат да се скрият. Да стрелят укронацистите по собствените си военнопленници, това не е само военно престъпление, това е морална деградация.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 По принцип напъвнията ти са достатъчно доказателство, че си напълно неук по въпроса. За такива неща трябва балистика и доказателства: а такива са събрани на място от компететнтните органи, които в момента водят делата срещу руските терористи. Ако много те интересува случая, когато приключат, ще има архив , който НЕСЪМНЕНО ще съдържа И доказатлествата които те интересуват. Дотогава чертай линии и шмъркай.
58
1
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Войната в Украйна е голямо изпитание за западните средства за масова информация. Не че и преди не са изкривявали истината, но не личеше толкова много. А сега вече се вижда ясно, че просто няма престъпление на украинската армия което те да не се опитват да оправдаят по всякакъв начин. Досега единствено Амнести Интернешънъл намери сили да отправи някакви критики към разполагането на украински военни и техника в болници, училища и жилищни сгради с което се предизвикват жертви сред мирното население
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КаскетЯ "КъсокракотофюрерЖуже вече го е страх и от жените! Следващите са децата!" Да де, той затова създаде пуутттлерюгенд, за да не го е страх И от децата. В Русия се вихри див путинизъм, де факто разновидност на сталинизма и нацизма.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56 мн си *** Саше.когато нещо се движи по права линия и имаш 2 точки какво е това? Аман от либерали учили връзки с обществеността или маркетинг дето и 1 магаре да вържеш ще завърши ако му плащаш семестриалната такса и накрая едно нищо *** като *** пример про100 Киро
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е извадила късмет , че се знае къде е - на разпит е. Хиляди има откарани на заточение от териториите на Украйна. И са без известие.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52 "да всички изчислиха има 2 точки свързваш ги по права линия и готово." :)))))) Такива са всичките руски "доказателства" :))))) За хора едвам вързали тройка по милост. :)))
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 "очно пък за крематорск се прецакаха укрите. Смениха версията 2 пъти" Абослютна лъжа. Има доказателства запазени в архивите на онлайн изданията за руските медии и Генщаб обявяващи успешни удари срещу военни цели на гарата в Краматорск. Последва масивна кампания за фейк "доказателства" от руснаците, включително фалшифициран клип, който бил уж на ББС, и уж показващ въпросните удари. Руснаците също така лъжеха, че не използват Точка-У: без успех.
52
0
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
На Запад действат много по-прикрито: когато журналистът не разсъждава "правилно" просто го уволняват. И може вече и да не го вземат на работа в никоя медия. Свобода и демокрация. Там, за разлика например от практиката на нашите фирми, по правило искат препоръка от предният работодател.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 и децата могат да свържат 2 точки на картата с линия и молив. Това ,че ти си нискоинтелигентен е твой проблем
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 да всички изчислиха има 2 точки свързваш ги по права линия и готово. Обаче когато журналистите правят заключения че руснаците са виновни за нещо си съгласен веднага. Ахаха тролер
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45 тая Буча е фейк даже името е избрано супер за целта да прави асоциация в западните зрители. 3 въпроса защо след като руснаците се оттегля кмета прави радостно изявление а 2 дни по-късно изявление за убитите и е тъжен. Защо всички убити са с лице към земята и имат бели ленти на ръцете. Защо всички са на 1 улица и има видеота как карат и подреждат труповете по улицата
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46 "всички журналисти изчислиха от треакторията на полета на ракетата." Хахахахахахаха. Журналисти-физици. Най-новата полюция на болния русофил. П.С. Гарантирам ти, че 99% от журналистите не могат да сметнат едно квадратно уравнение. Даже съм ПРЕКАЛЕНО ЩЕДЪР. Вероятно не могат да смятат дроби или коренквадрати.
47
1
 
2
 
! Отговори
Тая м*рша от кое преди 1 година
НПО смучеше доларчета?
46
3
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
рашистите са ненормални, зомбирани като партиен секретар по соц.-а !!!___Но благодарение на тази рускиня, разбрах, че имало и хора там, но явно са предимно по затвортите и лагерите ...:( :( :(
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 45 точно пък за крематорск се прецакаха укрите. Смениха версията 2 пъти и след като пуснаха къде снимки къде е паднал двигателят на ракетата и къде е взрива всички журналисти изчислиха от треакторията на полета на ракетата. После по производствен номер на ракета който бе открит на двигателя беше сравнен със снимки и номера на ракети изстреляни по Донецк и ракетите са в една серия на производство. Да речем изстрелват 101 по Донецк и 103 по крематорск. И всички западни медии спряха новината
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 или лижеш западни zadniци за грантове и еврофондове или същите лизачимyтpu са те пребили и окрали спестяванията и имотите ти. спечелели на твоят гръб.