Елитът на Кремъл в паника, близки до Путин молят Запада за помощ

Те искат прекратяване на войната в Украйна
16 авг 2022 21:58, Нели Христова
829
Елитът на Кремъл в паника, близки до Путин молят Запада за помощ
Снимка: БГНЕС

Голяма част от московския елит е силно обезпокоен от траекторията на инвазията на руския президент Владимир Путин в Украйна и е разтревожен от широкообхватните санкции, наложени от Запада в отговор, твърдят изтекли секретни данни.

В документ, за който се твърди, че е разпространен сред западните разузнавателни служби и е видян от „Мирър“, се казва: "Високопоставен служител на Кремъл се е обърнал към западни дипломати и шефове на разузнавателни служби в опит да помогне за прекратяване на войната в Украйна. Той е представител на вътрешния кръг на Путин и е изпратил сигнал за желание за преговори. Настроението на елита на Кремъл е паническо".

Още по темата

Не е ясно кой член на висшето ръководство на Москва вероятно е подкопал плановете на Путин, но се предполага, че в документа вътрешният човек е описан като "стълб на режима" в Русия.

Украински дипломатически източник заяви пред „Мирър“, че не биха се изненадали да чуят, че високопоставени служители на Кремъл се опитват да се свържат със западните разузнавателни служби зад гърба на Путин.

„Често се случва, както се случи в заключителните етапи на Втората световна война, служители от страна, която е загрижена за бъдещето си, да предприемат подходи, за да си го осигурят“, каза източникът.

Според изтекли документи, ако висш политик в Москва публично заяви желание за мир в Украйна или критикува Путин, животът му е в изключителна опасност заедно с този на семейството му.

Анатолий Чубайс, бивш вицепремиер, който наблюдаваше трансформацията на руската икономика от комунистическа в капиталистическа, подаде оставка като специален пратеник на Путин в международните организации през март и напусна Русия, за да живее в изгнание в знак на протест срещу войната. В края на миналия месец 67-годишният мъж се разболя внезапно и сериозно, след като почувства изтръпване на крайниците си, и сега се намира в интензивното отделение и страда от рядко неврологично заболяване.

Случаят с Чубайс е само последният от поредицата мистериозни заболявания и насилствена смърт - повече от дузина - сполетели руски бизнесмени, длъжностни лица и техните близки и семейства, откакто започна "специалната военна операция" на Путин в Украйна и бяха наложени западни санкции.

На 25 февруари - ден след началото на инвазията в Украйна - високопоставеният служител на руския енергиен гигант "Газпром" Александър Тюлаков беше намерен мъртъв в гаража си. Специалистът в областта на финансите и сигурността на ниво заместник генерален директор е починал чрез обесване. Наблизо е намерено "предсмъртно писмо", чието съдържание не е оповестено. Според съобщенията преди смъртта той е бил "жестоко пребит".

На 18 април 51-годишният Владислав Аваев, бивш служител на Кремъл и вицепрезидент на "Газпромбанк", финансовия филиал на енергийната компания, е намерен мъртъв от дъщеря си Анастасия в семейния си апартамент на 14-ия етаж в московски блок. И не само Аваев, но и съпругата му Елена, на 47 години, и другата им дъщеря Мария, на 13 години. Всички те са били простреляни, а в ръката на мъртвеца е открит пистолет.

55-годишният милионер Сергей Протосеня, бивш заместник-председател на "Новатек" - най-голямата частна газова компания в Русия, чийто основен акционер е "Газпром" - също е намерен обесен в градината на вилата си. Телата на съпругата му Наталия и 18-годишната му дъщеря също са били в къщата. Те са били посечени с брадва, докато са спели.

Това са само някои от примерите за многото случаи през последните месеци...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


829
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
544
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората в Русия винаги, ама винаги са живели в мизерия и тирания. Много е лошо там.
543
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин да се елиминира и нещата ще се успокоят...
542
0
 
0
 
! Отговори
Кажи кого да четем преди 1 година
До Анонимен
541
0
 
1
 
! Отговори
чети преди 1 година
До Анонимени копирай, отписан си
540
9
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
Само с страх не се живее!!! Обкражението на Путин в разкол,а народа ще мизерства и бизнеса ще умира е реалноста в Ръсия !!!
539
7
 
6
 
! Отговори
Do 594 преди 1 година
"на зима УКРАЙНСКИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ БЪДАТ В ПОДМОСКОВИЕТО", Ти температура ли имаш или си на тежки наркотици бе *** ....или ей тъй си плякаш простотии!?? Кой ше ги пусне тия там!?
538
7
 
11
 
! Отговори
до анонимен 590 преди 1 година
Добре се ориентираш, на зима УКРАЙНСКИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ БЪДАТ В ПОДМОСКОВИЕТО
537
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ако не е *** Христова да напише поредната гадост против Русия и Путин.*** жалка миризлива мисирка
536
1
 
8
 
! Отговори
Мамун преди 1 година
Война ли се води или на петела гребена .Какво е това дезертиране ?Я тоя се самообесил ,я оня са го самозастреляли.
535
12
 
37
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Русофилистиццитте, отново бъркате освободителна война със завоевателна такава. Никой няма намерение да ходи в Русия, още повече през зимата. Нужно е само мородорските оркки да си ходят на север. И да не се връщат повече. А ако не им стъпи никога вече крака в цивилизования свят ще е най-добре.
534
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Я пак, какво щяло да стане през зимата??? Ха ха, ти си жертва на западната пропаганда! Питай Наполеон и Хитлер какво става през зимата в Русия, после може да ти светне каква глупост си написал тука.
533
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това четиво е поредната миризлива пропагандна партенка. Отворете секция "Хумор" в сайта си и там ги публикувайте тези глупости.
532
3
 
14
 
! Отговори
никой преди 1 година
Два въпроса към ***:1: Не те ли е срам да продължаваш да ръсиш пропаганда и глупости,вече всички занят че си на заплата за тази си работа,не се престаравай нямаш умственият капацитет да погледнеш от високо и неутрално,за мен си просто *** или *** Платената обич.2:Каква е тарифата ти за пропаганда,за други отношения?Да си направя една сметка колко ще ми излезеш,не че вярвам че си от скъпите..урви
531
6
 
20
 
! Отговори
ххх преди 1 година
мдааа това е статия като оная дето Путин бил смъртоносно болен....пък особенно като прочетох и вестник Мирър разбрах че е тотален фейк
530
7
 
4
 
! Отговори
Lud преди 1 година
Tia deto pishat tia statii negi slusha glavata iavno sintetichnite narkotici zle im deistvat
529
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем с чии пари са финансирани всички елити по света навсякъде и кой ги финансира!Сорос злото сбъркан таласъм
528
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от адските санкции към РФ ценста в Латвия за киловат за населението между 18 и 20 часа е 4 евро
527
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
поредна и формация тип Скрипал, много вероятно от неназовН източник и тн британски партенки от прословутото Ми6 и Джеймс Бонд
526
29
 
20
 
! Отговори
Реално преди 1 година
Русия потъна като карцера Москва. Следва разпад!
525
32
 
35
 
! Отговори
Super преди 1 година
Германските журналисти най-накрая започнаха да разбират нещо и крещят директно от телевизионните екрани: Така че това са адските санкции срещу Руската федерация. Това е когато в Русия има все повече пари от продажбата на въглеводороди, а в Германия има все по-малко газ! Вероятно всичко това се случва, защото Путин се оказа много по-умен от нашия канцлер ?!