Поне шестима са загиналите в Харков

18 авг 2022 07:40, Петя Славова
77
Поне шестима са загиналите в Харков
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна осъди като "подъл и циничен" руския удар, при който според губернатора на региона в Харков са загинали най-малко шестима души, а 16 са били ранени.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че жилищен блок е бил "напълно разрушен" при нападението, което според него "няма никакво оправдание и показва безсилието на агресора".

Още по темата

"Няма да простим, ще отмъстим", заяви президентът в Телеграм, цитиран от БГНЕС.

Ударът е предизвикал пожар в жилищен блок в североизточния град, съобщи кметът Игор Терехов в Телеграм.

По-рано той съобщи за трима загинали и десет ранени, но областният управител Олег Синегубов заяви, че броят им се е увеличил.

"За съжаление броят на загиналите и ранените след бомбардировката... се увеличи: шестима души са загинали, а 16 са ранени", заяви Синегубов в Телеграм.

Харков беше обсаден през първите дни на инвазията през февруари.

Но руските войски - подкрепени от масиран артилерийски огън и ракетни удари - не успяха да установят контрол над втория град в Украйна.

Според властите в региона са загинали стотици хора.

В понеделник при руски обстрел в града е загинал най-малко един човек, а други шестима са ранени, съобщи във Фейсбук висшият полицейски служител Сергей Болвинов.

По-голямата част от руската офанзива в момента е съсредоточена в Южна и Източна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
Тургенев: преди 1 година
"Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят"
43
2
 
5
 
! Отговори
ни са знай преди 1 година
Тази сутрин , в сутрешния блок на БНТ,лъсна една неприлична истина, Снабдяваме украинския режим с горива в големи количества.Мнението беше, че това става безплатно. Искам да знам,това вярно ли е. И дали случайно това има връзка с цените по бензиностанциите у нас. Моля за бърз отговор, докато не са премахнали пост ми!
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ? Укропа не докладва военни жертви, така че вероятно тва са косвени цивилни жертви, сградата е била база за чужди наемници, имало е към 100 човека общо нейде. Според руснаците са неутрализирани към 80 наемника
41
2
 
6
 
! Отговори
ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ? преди 1 година
"са загинали най-малко шестима души, а 16 са били ранени." - никъде в текста не се споменават 'цивилни' и 'граждани'!
40
8
 
3
 
! Отговори
Русите са украинци преди 1 година
Руснаците са измислена нация. Не съществува славянско племе с наименование "руснаци" Думата "руси" (ruotsi = гребци) има скандинавски произход, с нея финландците наричат шведите. "Рус" (Ruotsi) означава Швеция. Московията няма нищо общо с Киевска Рус основана 882 г. от варяга Олег (Хелгу) роднина на Рюрик вожд на викингското племе "руси" поканен 862 г. от новгородчани. Когато викингската Киевска Рус е била велика държава, московията е била само една сел _ ка коч _ на.
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Махни се, бе Путин, превърна Украйна в кървава баня за славяните! Защо пращаш руски момчета да убиват украинските си братя и да умират за теб и за кървавата Кремълска хунта, искаме да видим теб и такива бърборковци като теб на първа линия на фронта! Руските нацисти избиват украинците за да освободят територии за руските колонизатори. Руски завоеватели вън от Украйна! Няма да видите бял ден тук! Украинците никога няма да бъдат руски роби! Руските нацисти ще бъдат изритани от Украйна!
38
9
 
3
 
! Отговори
Чернишевски: преди 1 година
"Мизерна нация (руснаците) нация на роби, от горе до долу все роби" Робите мразят най много свободните хора и тези които се борят за свободата си, така както евнусите мразят истинските мъже! Украинците са свободни и ще бъдат свободни. Но русоробите искат от украинците да се предадат на руснаците, за да станат роби като тях. Ама няма да стане! Затова руските роби изпитват дива омраза към украинците заради смелостта им да се борят за свободата си и за това че отказват да станат руски роби! Украйна
37
13
 
5
 
! Отговори
Давид преди 1 година
Пълна победа за братска Украйна! Съпротивата ще продължи до елиминирането и на последния руски нацист! Всички нормални българи са с вас Зеленски. От името на тази нормална част от българската нация имате пълна подкрепа за героичната съпротива на братска Украйна която води неравна битка като Давид срещу Голият. Скоро украинският Давид ще обезглави кремълския Звяр. Бог е с Украйна срещу руския агресор. Мачкай руските нацисти президент Зеленски ти си новият Давид, Бог и ние нормалните сме с теб.
36
11
 
4
 
! Отговори
Истинският Петров преди 1 година
рано или късно руските нацисти с всичките си съветски бомби и рубли ще бъдат изритани от Украйна чак зад Урал, докато не дойдат китайците и там и с Рашистан конец будет, хихихи, няма да чакаме дълго!
35
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удряй, Зеленски! Бой по руските нацисти. Слава Украiна!
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разликата между Путин и Зеленски е , че Зеленски е марионетка на САЩ. Да Путин подцени колко са се сближили колонизатора и проксито също и двуличието на запада което излиза скъпо на руския народ но той ще победи
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шест са малко,трабва да са поне шестотин
32
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 56 И английските ракети паднали в парк на Енерходар пълен с деца и родители!!!! Пълно мълчание!!!! Докато при Кременчук видеото от охранителните камери показваха, че ракетите удрят съседен обект. Ама хохола как се метна героично в езерцето при патиците!!!!
31
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23Абе СиЕнЕн дадоха друго видео! Хаха! Колона от бежанци през калта към освободените територии в Луганска облас! За доклада на "Амнести интернешънъл" да не споменавам.
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а виеото на онези Урки който стрелят от покривите на блоковете, или за това ще си мълчим?
29
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нов ден,нова измислица на Зеленското наркоманче.
28
22
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Гърмят по цивилните, защото не могат да се примирят, че не ги посрещнаха с баница със сол. Направо са полудяли рашките щом се държат, като ИДИЛ.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 43Само не знам защо от разрушените общежития вадят трупове в камуфлажни униформи и после публикуват некролози на загинали военни? Това можеш ли да го обясниш не само на путинофилите, русофилите, но и нас анти-неолибералите? Ако руснаците ударят и физкултурния салон на някое училище, дали цивилен обект атакуват, или място от където се саморекламират по интернет настанени украински военни?
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците днес обстрелват ли се сами в АЕЦа
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а покрай блока какви оръжия е имало що не казвате?