Руски ресторантьор и рапър ще отворят бившите заведения на "Старбъкс"

Веригата ще бъде преименувана на Stars Coffee
18 авг 2022 22:25, Йоана Цонева
12
Руски ресторантьор и рапър ще отворят бившите заведения на "Старбъкс"
Снимка: БГНЕС

Дует от ресторантьор и рапър ще открие отново верига кафенета в Русия, която преди това е била собственост на  Starbucks Corp., което е последното ребрандиране на голяма западна компания след продължилото месеци наред изселване на корпорации от страната.

Според витрина на магазин в центъра на Москва, видяна от "Ройтерс", и "Инстаграм" канала на рапъра и съсобственик Тимати, веригата ще бъде преименувана на Stars Coffee, като новото лого все още ще включва изображение на жена със звезда над главата.

Новото име на магазина в Москва все още беше под пластмасово покритие в сряда вечерта, докато Тимати и съсобственикът, ресторантьорът Антон Пински, се подготвяха да открият първия нов магазин по-късно в четвъртък.

"Старбъкс" отказва да коментира сходството на логото и името, но се позова на по-ранно изявление, в което заяви, че компанията е взела решение да се оттегли и вече няма присъствие на марката на руския пазар.

В края на май базираната в Сиатъл Starbucks, която помогна за популяризирането на кафето за вкъщи в едно традиционно обичащо чая общество, заяви, че ще напусне Русия след близо 15 години.

"Старбъкс" имаше 130 магазина в Русия, управлявани от лицензополучателя Alshaya Group, с близо 2 000 служители в страната.

Възобновяването на дейността следва подобен ход от страна на "Вкусно & точка" която пое бивши ресторанти на McDonald's Corp в Русия - стъпки, които променят ритейл и корпоративния пейзаж в страната, тъй като конфликтът в Украйна навлиза в шестия си месец.

Още по темата
Това е и последният пример за неочаквано прехвърляне на ценни активи - от заводи за автомобили и производители на гуми до търговци на дребно на хранителни стоки - на местни бизнесмени.

През юли Пински заяви пред Forbes Russia, че ще стане съсобственик на кафенетата на Starbucks в Русия, като си партнира и с холдинга Sindika. прочети повече

Въпреки че партньорството може да изглежда малко вероятно, Тимати, един от най-известните руски рапъри, е съосновател на веригата Black Star Burger в Русия, която продава "Тимати бургер".

Той също така е известен с подкрепата си за Кремъл и през 2015 г. издаде песен, съдържаща думите "Президентът Путин е най-добрият ми приятел".

Пински, който по-рано този месец заяви пред руската репортерка и политическа активистка Ксения Собчак, че никога през живота си не е опитвал кафе, има в портфолиото си редица ресторанти, включително съвместния проект с Тимати - REDBOX, в който се сервира паназиатска кухня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** отваря джендърско кафе в бандитска държава :)
11
0
 
6
 
! Отговори
ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ преди 1 година
До Българин Докато мислиш, тази нощ в Крим пак е имало заря...в Севастопол, базата Белбек.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за кой пореден път ги откриват??
9
0
 
5
 
! Отговори
калашников преди 1 година
интересно ми е как звучи рап на руски :)
8
1
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Ще бъде същия провал като ментето на "Макдоналдс" "Вкусно и точка".
7
9
 
6
 
! Отговори
учуден преди 1 година
Какво толкова има в направата на един сандвич . Защо трябва някой от 10 000 км да идва да отваря заведения за сандвичи
6
7
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Старбъкс е хубава верига. Обичам да си вземам кафе и да си работя с лаптопа. Но не мисля, че е проблем подобно нещо да се направи навсякъде.
5
3
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Че той Тимати си е ***! Доста въображение се иска за да кажеш, че тоя Тимати е "рапър". Нещата са му отвратителни за слушане. Но некадърната гадинка има пари. И някак си с доставките на сортове кафе ... май ще е от леблебия. Същият сценарий като с макодналдс. Ами сами прочетете какво пишат руснаците в нета за бургерите. Буквално казват "ами наистина е точка и ще варя пелмени". В момента за бърза закуска там набират точки т.нар. чебуречни - нещо като мекици с различна плънка. Фалит и точка.
4
16
 
7
 
! Отговори
Абдал преди 1 година
Джендърите си заминаха и вече ще се пие нормално кафе
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това същество на Starbucks какво е всъщност?
2
5
 
14
 
! Отговори
Германец преди 1 година
А нас, нормалните хора, това какво ни интересува? В Мордор винаги са били по-..., как да го кажем, особени.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гнусно...и точка.