Зеленски се обърна към руснаците: "Бягайте"!

Украинският президент ги призова да се съпротивляват на мобилизацията
25 сеп 2022 22:00, Петя Славова
707
Зеленски се обърна към руснаците: "Бягайте"!
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Зеленски призова руснаците да се съпротивляват на обявената мобилизация, а руските мъже - да бягат. Според него 55 000 руски войници са убити дотук във войната на Русия срещу Украйна, предава "Дойче Веле".

Украинският президент Володимир Зеленски призова руския народ да окаже съпротива срещу обявената частична мобилизация в страната. Той направи видеообръщение, в което накрая се обърна към руснаците. "Протестирайте. Борете се. Бягайте. Или се предавайте в украински плен. Това са шансовете ви да оцелеете“, каза Зеленски на руски език. Той припомни, че от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари са били убити 55 хиляди руски войници.

Още по темата

"Вие вече сте съучастници в тези престъпления, убийства и изтезания на украинци. Защото мълчахте и продължавате да мълчите", каза още украинският президент.

Той се обърна специално и към майките и съпругите на призованите запасняци: „Не се съмнявайте, че децата на вашите държавни ръководители няма да бъдат изпратени да се бият във войната срещу Украйна. Онези, които вземат решенията във вашата страна, пазят децата си. А вашите деца дори няма да бъдат погребани."

Политици искат облекчен прием на руски дезертьори

След обявената от Кремъл мобилизация на 300 хиляди резервисти много млади мъже се опитват да напуснат Русия. Политици в Германия междувременно настояват за това на отказващите да се бият и на дезертьорите да им бъде оказана помощ чрез облекчена процедура за прием.

"Ако войници отказват да участват в тази кървава завоевателна война на Путин и заради това бягат от Русия, трябва да им дадем убежище в Германия", заяви пред вестник "Райнише пост" Ирене Михалич от фракцията на Зелените в Бундестага. А заместни к-председателят на парламентарната група на ХДС Йохан Вадефул се обяви пред издателската група „Функе" за облекчено издаване от Германия на хуманитарни визи и уточни, че такива трябва да бъдат давани също и „на войници, които се обявяват открито срещу режима на Путин".

Подкрепа от германското вътрешно министерство

Също и от германското вътрешно министерство настояват за това руски дезертьори, застрашени от репресии в родината си, да получат международна закрила в Германия. Който се противопоставя на режима и поради това се излага на опасност, трябва да може да подаде искане за даване на убежище заради политическо преследване, е цитирана да казва министър Нанси Фезер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


707
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
500
1
 
7
 
! Отговори
Отвратена преди 1 година
Този с изгнил мозък не вдява ли, че си изби народа, прогони ги , за да угоди на фащ или е толкова зъл и без милиграм човещина . Колко е гаден ...той насърчава страховете у хората и се ,,загрижил" за руските войни, майки, съпруги...А няма нищо в главата освен мухъл за своите. Ами всъщност колко са свои , в тази измислена държава , сбирщина от етноси, русите преобладават и той безмилостно ги праща да се трепят срещу събратя, тези, които Путин изпрати в Украйна , за да ги защитават от фашизоидите.
499
3
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
55 000 рашиста не го чуха и станаха на ГРУЗ-200.Дано останалите се вслушат.
498
2
 
8
 
! Отговори
Тръндафила преди 1 година
Немския политик Ф.Мерц нарече украинските мигранти,социал - туристи
497
0
 
4
 
! Отговори
НИЩО ОБЩО С......... преди 1 година
На 26 февруари 1993 на 57ият ден от президенстването на Бил Клинтън беше Първият атентат срещу Кулите Близнаци с КЪРВАВ шантаж и изнудване чрез Психология,Психоанализа и История/Марк Аврелии/ на ниво СЕМИТСКА ГЕНИАЛНОСТ да бъдат насилствено принудени САЩ да си признаят че ЕДНОЛИЧНО са заразили целият свят със СПИН.......ОНЯ ДЖОРДЖ БУШ-СТАРШИ умря на СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА със СПИН и го ПОТВЪРДИ!....Осама бин Ладен ЦРУ му открило ХОЛИВУДСКА колекция от филми за 11.09.2001 помагаща му да е в ЧАС
496
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Този съвсем скоро ще го сменят от Вашингтон. Интересно ми е само дали ще го скрият някъде, или ще го убият. Все пак наистина прекалено много знае.
495
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този още ли продължава със скечовете .. Някой бръсне ли го за слива .. ???
494
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да воюват поляци, чернокожи и чужденци в Украйна , означва, че смъртта на украинците е доста повишена и няма хора, които да искат да воюват срещу Русия, тоя Зеленски няма да миряса, докато не убие последния украинец и извърши геноцид над славяните, време е да го вкарвате в лудницата!
493
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да воюват поляци, чернокожи и чужденци в Украйна , означва, че смъртта на украинците е доста повишена и няма хора, които да искат да воюват срещу Русия, тоя няма да миряса, докато не убие последния украинец и извърши геноцид над славяните!
492
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, преди два дена пуснаха видео от местни жители в Украйна, казаха, че вече поляци и чернокожи воюват, чужденци, Зеленски ще избие украинското население и славяните, разкарайте го този психо, вкарайте го в лудницата, искал е атомни бомби от Израел, моля ви се!
491
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно на лъжливото "Дойче изпърделе" ли ще повярваме?
490
2
 
2
 
! Отговори
БАРШАВ КГБ ДОГ-обора преди 1 година
Грузинския селянин от Петровичи Айзък Айзимов пише че в Кавказ имало най-висшата от всички висши бяли раси....Чисто периферно без да ме интересува съм чел журналист от СССР през 80те на 20 век които пишеше по памет цитирам :"В Грузия има РЕЛИГИОЗНО малцинство от самия грузински етнос което обожествява Йосиф Джугашвили-СТАЛИН смятайки че Той е Господ......Та го разкрихме и Божествения Йосиф Сталин от най-висшата от всички бели раси и едната религия та юдеоеврейчето Зеленски ЩЕ ЗАКРИВА останалите
489
1
 
5
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
Накъде,към Киев.Те и така ще стигнат до там.На теб ти е време да остриш кънките или ските,или може би най-вероятно метлата,дето я получи като подарък от Байдън,вместо фалшивите гаранции за сигурност.
488
1
 
4
 
! Отговори
АнтиСедераст преди 1 година
Направихте му страшна анти реклама
487
0
 
9
 
! Отговори
Заклет Американофил преди 1 година
По голям *** от Зеленски досега не съм срещал ... Много повече от 55000 украински животе лежат на съвестта му ... Да, сбърках ... Ще лежат на съвестта му , ако има такава ... Не знам украинците как го търпят . Ама май тяхната диктатура по зверска в пъти от тая на Путин , ама промивачите на мозъци тук и дума не обелват за нея ... Така са наредили краварите ...
486
0
 
6
 
! Отговори
ОТ РАЗБИРАЩ преди 1 година
До РеалистПреди да стигне до Израел, първо трябва да хване вокзала СМЪРКЩИЯ поради факта че нищо не лети над територията нречена ошибка 440 :)
485
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До Анонимен Като се скрие в Израел ,а не Парагвай, как ще го докопат ?
484
1
 
16
 
! Отговори
Окраинец преди 1 година
Абе наркоман долен , що не се скриеш и не се показвай повече!
483
2
 
10
 
! Отговори
ОФИЦИАЛНО ОБРЪЩЕНИЕ преди 1 година
Шорошойди бегайте от шекела че се срива :)До няколко седмици ще смърдите като прасета, че със 10 000 шекела *** няма да можете да си купите продажници !!!!
482
1
 
13
 
! Отговори
Бягащ преди 1 година
Смъркащия е приготвил чемоданите и чака вокзала от няколко дена :)))Осъзнавайки че след провала под Оскол, Купянск и Лиман свършиха подготвените и надъхани бригади, и за следващото велико хохолско настъпление остава само мобилизираното хванато по бели *** население....От друга страна мобилизацията в Русия след първоначалните проблеми, влиза в релси и до няколко седмици на фронта ситуацята ще се промени със численото превъзходство от нови 1,5 милиона мобилизирани и мотивирани части :)
481
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде да бягат бе, ***? Този изобщо не е в час. Не мога да го понасям. Толкова ли нямаше някой свестен ами намериха това недоносче? макар че за марионетка точно такъв е необходим - рупор без капка мозък. Дори и да спечели, Украйна сериозно трябва да помисли дали иска такъв като Зеленски да я управлява. Защото него други го управляват.