Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение

Мъже от руския град Липецк са изпрарени в Донбас без подготовка
26 сеп 2022 21:33, Йоана Цонева
194
Мобилизирани мъже са изпратени на фронта след еднодневно обучение
Снимка: БГНЕС

Татяна Доценко, съпруга на един от мъжете, мобилизирани в руския град Липецк, заяви, че полкът на съпруга ѝ е бил изпратен на "фронтовата линия в Донбас" само след един ден обучение, съобщава "Медиазона".

По думите ѝ съпругът ѝ - 45-годишният Андрей Козирьов - служи в 237-и танков полк, като "те са 1000 души и нямаше медицинска комисия".

Тя каза още, че съпругът ѝ е получил известието за постъпване в армията на 22 септември, още същия ден е отишъл във военното управление.

"Около 10:30 ч. ги качиха в два автобуса, след което тръгнаха към Белгородска област", уточнява тя. Козирьов е бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче е редник, твърди Доценко.

Още по темата
"Той ми се обади преди половин час, присъстваха на едно учение, бяха им раздадени бронежилетки и каски", каза жената.

По-рано губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че гражданите на областта, призовани по време на "частичната" мобилизация, вече са били отведени във военно поделение в съседна област.

Той допълни, че всички мобилизирани мъже ще получат еднократно възнаграждение в размер на 100 000 рубли (1 800 евро). Той не уточни къде се намира военното поделение и докъде ще бъдат транспортирани мъжете по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
7
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Браво! Наш Копейкин се записал доброволец(и Сидеров-тоже)! Ах какъв паметник ще му издигнем за чудо и приказ! Сериогата само се спотайва там в Брюксел, но може и с тайна мисия да е там? Герой-маладци!
146
2
 
7
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
"Козирьов е бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче е редник, твърди Доценко."Да щом не е поне ефрейтор, никъв гранатометчик не може да бъде...
145
1
 
4
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Ама, нали са минали казармата, защо им е подготовка, жилетки, каски, аптечки и спални човали. Щом си минал казармата си от стомана и даже автомат не ти трябва...
144
5
 
7
 
! Отговори
Димо преди 1 година
Който е преписал статията,грам не разбира за какво става на въпрос и каква е разликата между звание и длъжност.То за един ден само облекло,обувки ,снаряжение не може да се раздава,каму ли на фронта,то разстоянието в Русия да не е като в Люксембург от единия край до другият за 2 часа да минеш ,каму ли на фронт да отидеш.Спрете да пишете простотии че е смешно.
143
4
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Военната специалност била редник, хаха. А гражданската мъж на жена си.
142
7
 
8
 
! Отговори
Сто преди 1 година
Важното е че някой ви вярва на писанията
141
2
 
16
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Тия са ходещи мишени!
140
3
 
7
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Тая Доценко да стяга катерицата за ново дърво.....
139
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А дане би в Украина да бяха минавали школи? Май бързо забравихте как пускахте раздиратлни кадри, как се обучават мибилизираните в Украина? В парка, с макети на автомати? Май не ви е ясно и че запасняците, са минали военно обучение вече, а тези които ги викат, са точно такива. В търсенето на евтини сензации, покавате само колко сте неграмотни
138
4
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Еднодневното обучение - Бягайте на запад и се предавайте ако ви се живее :)))))))))))))))
137
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статията е от много достоверен източник:Една жена ми каза.....излагате се
136
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега като гледам какво става в средновековните северноазиатски полета съм благодарен на Соломон Паси за влизането в НАТО, отмяната на задължителната военна повинност и казармите. Само който е бил в казарма знае за каква простащина и празноглавие иде реч.
135
3
 
9
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Пачо 171 Да насочат пушката с цевта към противника , а не с приклада.
134
15
 
14
 
! Отговори
Пачо преди 1 година
Първите мобилизирани са бивши професионални войници. За какво обучение става въпрос?
133
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил призован като гранатометчик, но военната му специалност обаче била редник. Ало, жените. Няма военна специалност редник.
132
9
 
12
 
! Отговори
Купона ще свърши преди 1 година
Като започнат да идват чувалите - поне могат да видят в нета в якутия и дагестан какво става - те са в играта от месеци, явно смотани хора
131
7
 
10
 
! Отговори
Шо е отишъл преди 1 година
Сигур е отишъл зарад парите - 1800 евро са бая пари за бедните руснаци от провинцията - голяма грешка, ще го убият, един ден обучение е нормално за тия дето са пушечно месо. Много заблудени хора, сами се навират между шамарите - явно *** човек
130
5
 
19
 
! Отговори
РУСКИТЕ ЕМИГРАНТИ преди 1 година
и техните наследници в цял свят са повече, отколкото руснаците в Русия. Русия има територия и ресурси за половината земно население. Но липсва култура, морал и градивна философия в сегашните управници. Затова Русия системно губи най ценния си ресурс, руснаците с творческо мислене. Това са половин % от населението. Останалите чакат някой да им каже какво да правят.
129
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква грижа от българските *** за живота на руския войник. Ха ха!Грижете се за украинците , че като ги гледах как са натръшкани в полето, май и един ден не са обучавани.А от българската мисиркаджийска пропаганда само ми се гади.
128
8
 
25
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
Такава огромна държава, с толкова несметни богатства и такова ненормално ръководство надали има някъде из Вселената.