Медведев уверява: Ядрената заплаха не е блъф

Използва ли Русия ядрено оръжие, НАТО нямало да се намеси
Обновена: 27 сеп 2022 11:21 | 27 сеп 2022 11:18, Елка Василева
114
Медведев уверява: Ядрената заплаха не е блъф
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди днес, че Москва има право да се защитава с ядрени оръжия, "ако това е необходимо" и това определено "не е блъф", предаде Ройтерс.

Още по темата
Медведев, който понастоящем е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, подчерта, че, "ако заплахата за Русия надвиши определен предел на опасност, ще трябва да отговорим. Без да искаме разрешение от никого и без дълги консултации. И това съвсем не е блъф".

НАТО няма да се намеси, ако Русия прибегне до ядрено оръжие в отговор на украинската агресия и Киев трябва да осъзнае това поне отчасти. Това предрича в социалната мрежа "Телеграм" Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

"Русия има право да използва ядрено оръжие, ако това е необходимо. При определени предварително случаи. В строго съответствие с Основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране", пише той.

В поста си в мрежата Медведев предлага "да си представим, че Русия е принудена да употреби най-страшното оръжие срещу украинския режим". Той обяснява, че този режим е извършил "мащабен акт на агресия" и е "опасен за съществуването" на Русия.

"Допускам, че НАТО няма да се намеси в конфликта при такова развитие", заключава бившият руски президент. По думите му за западния алианс сигурността на Вашингтон, Лондон и Брюксел е "много по-важна от съдбата на и никому ненужната и загиваща Украйна". Медведев изразява убеждението си, че "задокеанските и европейските демагози" нямат намерение да загиват в ядрен апокалипсис" и е добре "властите в Киев почне частично да осъзнаят този печален извод".

Експрезидентът редовно публикува в Телеграм агресивни становища към Запада и Украйна през последните месеци, подчертавайки трансформацията си от явен западномислещ либерал като държавен глава от 2008 г. до 2012 г. в геополитически ястреб, коментира агенция Ройтерс


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
6
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
До Цъ. ако Русия заплашва тези западни столици, то бъдете сигурни, че ще се измисли нещо в отговор! Ако Русия заплашва цеия свят, то това не означава че целия свят ще е послушко на Русия! За това са опасни тези оръжия, защото никой не знае кой кога ще полудее, откачи и ще натисне копчето! Пълно разоръжаване трябва!
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И къде е това копче бе пич? Дали работи? Една кола не направихте за 100 години, кви бомби кви 5 лв.
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На пиян руснак може ли да се вярва??
78
1
 
9
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
Абе натискай бе твойта мама нескопосана ,затрий и вашия си народ ,затрий всички.Земяъа ще се радва при липсата на бokлyцu като вас.
77
11
 
2
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Медведев иска да каже, че - Ню йорк, Брюксел и Париж са под заплаха и това точно ще откаже Нато от намеса. И вероятно е точно така. Никой на запад няма да пожертва хубавия си живот заради украинците.
76
0
 
8
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Много си зле, щом искаш тия бомби!Ще трябва да ти се помага!
75
0
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Спри се бре, имам чувството че работиш само с копчетата на тия ***!Внимавай.....който нож вади ......умира!А цял свят иска, ти да си жив и здрав!Нарежи ги за скрап и легни и ти да се наспиш като ората!
74
0
 
7
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
При ядрена война победител няма.
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО ще влезе в Украйна, ще унищожи руските части в Украйна и ще разположи ядрено оръжие в Украйна. Това ще е най-бързото влизане на НАТО в Украйна и Украйна в НАТО.
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей все голям го вади с тия неговите атомни бомби , пък иначе е 1.50 . Комплексар нискостеблен !
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са я закъсали групата крадци управляващи русия
70
2
 
10
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
Същият говореше за червената линия и колко страшно ще стане, ако Крим бъде ударем. Отдавна е станал за посмешище, щом той плаши, значи ножът е дървен.
69
0
 
7
 
! Отговори
Вангелчо преди 1 година
Каквото посееш, това ще пожънеш !!!
68
1
 
7
 
! Отговори
До ставай преди 1 година
Да не си объркал хапчетата?
67
0
 
4
 
! Отговори
Този преди 1 година
няма ли цироза...
66
0
 
16
 
! Отговори
333 преди 1 година
Смятайте колко бой са изяли руснаците за да единствената им надежда е да дрънкат с ядрени оръжия. И колко трябва да си *** и отчаян за да ги използваш близо до собствената си територия.
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тея бу зи прилича на ду пи
64
3
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
До Ставай:Е как да стане като е в икономически и военен нокаут. А, 1943 стана с помощта на САЩ и съюзниците и отворениия фронт в Нормандия.Айде сега кротко намали музиката за да си почиват съседите, русоробе.Хубав ден!
63
20
 
3
 
! Отговори
Ставай преди 1 година
Ставай страна огромная...Пея и плача. Русия е велика. Нашата майка-освободителка.Целия блок ехти....ставай страна огромнаяя...
62
4
 
19
 
! Отговори
жалка Русия преди 1 година
Все си мислех, че тази Територия, не бих я нарекъл и държава няма да падне по ниско. Ето падна. Икономическите й показатели са реципрочни на умственият капацитет на джуджето-сатрап!