Московски полицаи изнасилват и пребиват задържан активист

Камардин е принуден да запише извинение за изказване
27 сеп 2022 21:09, Йоана Цонева
76
Московски полицаи изнасилват и пребиват задържан активист
Снимка: БГНЕС

Служители на московските правоохранителни органи пребиват и изнасилват задържания активист Артьом Камардин, научи "Новая газета. Европа".

По-рано днес агенти на московската полиция са нахлули в жилището на активистите Артьом Камардин, Александра Попова и Александър Менуков. Полицаите не са пуснали адвоката Леонид Соловьов в жилището поради това, че вътре са извършвали наблюдателна дейност "оглед на помещение".

Служителите на правоохранителните органи "нанесли жесток побой на Камардин и поставили дъмбел в аналния му отвор". След това го накарали да запише видеоизвинение за това, че е казал "Слава на Киевска Рус, Новорусия - д*хайте го" (или Нова Русия, така руската пропаганда нарича южните и източните региони на Украйна - бел. прев.) Той все още е в ареста.

Телеграмният канал 112 публикува видеоклип с "извинението" на Камардин.

Преди това Соловьов каза пред "Новая газета. Европа", че Попова и Камардин са били изведени от апартамента с белезници, а Менуков - със свободни ръце.

Огледът на апартамента е приключил около 17:00 ч. московско време, като и тримата активисти са били отведени в Тверския районен следствен комитет. Все още не е известно по какво наказателно дело са проведени действията по полицейското наблюдение и как то е свързано с активистите, които живеят в апартамента.

В неделя, 25 септември, в Москва, в близост до паметника на известния руски поет Владимир Маяковски, се проведе събитие, известно като Маяковски поетични четения. Активистите предварително заявиха, че септемврийските четения ще бъдат известни като "антимобилизационни". Камардин участвал във въпросните четения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко му е било! Искал е два дъмбела в отвора си. България винаги е губела зара ди предателства, така че никаква милост за предателите!
29
3
 
3
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Ударихте дъното!
28
3
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 1 година
такива като този индивид са срам за България
27
3
 
3
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Ми живейте си в Рузия ,кво ме занимавате ? Да съм ви пращал там ? Отишъл в Рузия и ми обяснява какъв голям Българин бил... я пътя !
26
6
 
6
 
! Отговори
Степа Бандеровски преди 1 година
Всички от този новинарски сайт са създатели на пропагандни материали, целящи дезинформация на населението. Няма нищо общо с действителността. Всички ще бъдат командировани в Сибир.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия живеят 28 хиляди българи, те обичат родината си Русия, за разлика от вас, ние се срамуваме от вашата русофобия!
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
толкова много фалшиви статии, чудите се. мобилизацията си върви сама, хората сами отиват във военната служба, отиват доброволци, а вие пишете разни глупости. може би е имало един или два случая и вие разпалвате цял огън от това. хората са за Путин, за Русия, за Донбас, Луганск и Донецк. Слава на Русия.
23
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е една азиатска дупка нищо повече. Няма място в цивилизования свят.
22
5
 
11
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
Бре, тоя филантроп Сорос, много щедър се оказа . Чак и в русия създава независими и обективни газети. Ама едва ли прави такива международни инвестиции без да очаква далавера. И полакомилите се балами да го отнесат накрая, барабар с държавите си.
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то това за там си е един нормален ден. Джендърете наркомани си се забавляват. Въодушевяват се от вожда си слагат нацистките символи и ходят да стрелят по училищата
20
4
 
12
 
! Отговори
Мандрахут преди 1 година
ЛГБТ активистите започнаха да се самоизнасилват. Скоро ще започнат да бомбардират с ТЯО остатъкът от Окраина. Но така е демократично, западът твърди същото повече от осем години. Безценно.
19
12
 
13
 
! Отговори
Робски рай преди 1 година
Ами, за такъв рай си мечтаят русоробите, обаче нещо не искат да живеят в него.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложете поне едно +18, ще сънувам кошмари от този хорор късно вечер.
17
5
 
10
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен, да не искаш да кажеш че в Русия не е имало канибализъм?
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 В САЩ щели да шумят до небесата? Я ни припомнете какви демонстрации се случиха в САЩ след разфасоването на Хашоги и "твърдата" реакция по тази зверщина, изразяваща се в наричането на клането "неприемливо"?
15
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждам тук коментират доста плиткоумни, чичаци на 5 ракии, които " мноо ги разбират тИа раОти"...Толкова същита с бели конци пропаганда и DW не си е позволявала....Вече какво ли няма в публичното медийно пространство...очаквам дори статии от сорта "канибализъм в Русия - изядени руски дисиденти за назидание" или "набити на кол членове на военна комисия в знак на протест срещу течащата мобилизация"...Хайде малко по сериозно се отнасяйте към медийната помия...макар и на 6 ракии
14
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мнение- То е ясно,че простотията е навсякъде и тези с парите командват всичко. Но в страни като Русия всичко се потулва. В САЩ примерно след такъв случай ще се вдигнат протести до небесата. В България ще е плямпане за 3 дни. Тук сме нещо между комунизъм и демокрация. Леко балканска работа
13
8
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Не гледайте едностранно на Процесите Днес . Пример - в България Полицията пази Убийци на Пътя , В ЕС Корупцията Пази Партийците чрез Полицията , В САЩ Чернокожите ги Избива Полицията . Другата Страна на Монетата - Русия е Демократична Държава - Щом виждаме тази Новина .Замислете се Моля .
12
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подобни мерки са необходими и тук за предателите , купени от Козяк 16 ! До като руснаците дойдат тук - сорослетата на Козяк да се запасятват с вазелин !
11
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малееее, колко храна за американския тррол. Така е набрал, че няма спиране. Ще спре чак на 02.10. Хахаааааааа