Русия: Течовете в "Северен поток" в зона, контролирана от службите на САЩ

Белият дом правел "жалки" опити да обясни думи на Байдън
29 сеп 2022 13:45, Елка Василева
125
Русия: Течовете в "Северен поток" в зона, контролирана от службите на САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на външните работи на Русия днес заяви, че течовете по газопроводите "Северен поток" са възникнали в зона, контролирана от разузнавателните служби на САЩ, съобщи РИА Новости, позовавайки се на дипломатическото ведомство, предаде Ройтерс.

Още по темата
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова определи като „жалки“ опитите на говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер да разясни значението на думите на Джо Байдън за прекратяване съществуването на проекта „Северен поток 2“.

Захарова също така нарече „смехотворни“ и „лъжа“ думите на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, че атаките срещу газопроводите „Северен поток“  и „Северен поток-2“ не са от полза за никого.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спец службите на Сащ Кой бе моме алкашка ФБР АНБ ЦРУ ... си нямат друга работа ами само на 80 метра под водата в Дания висят ))))
95
7
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
г-жо,матипулацийте по гьобелс ви водят към гибел...и не е блъф!справка хитлер!организирахте и финансирахте преврат в Конгреса на САЩ с помощта на трЪмп...доказано вече,с убийства,жажда за власт и богатства за сметка животите на невинни човешки,русия е терористична заплашваща Света ни с ядрени ...ще оцелеете 3 дни ...оптимистична...препрочетете библията,погледнете децата си в очите...попитайте ги искат ли да живеят...и как искат да живеят...и да им го дадем,останалото са бутони,нашите са огън!
94
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мария Захарова май ще се окаже че е терориска от Чеченската Република тя изобщо не прилича на рускиня а на чеченка може да окаже че е мюсюлманка
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕДНО МОГА ДА КАЖА - СЕГА ГЕРМАНИЯ Е НЕ САМО ЗАВИСИМА ОТ САЩ НО И ОТ УКРАИНА (КОЯТО ЩЕ ИСКА ОРЪЖИЕ ЗА ГАЗ ОТ РУСИЯ ПРЕМИНАВАЩ ПРЕЗ УКРАИНА( ГТС) ОТ ВРЕМЕТО НА БРЕЖНЕВ ! ЗАД ОКЕАНА ИМА ПОДЛИ БАНКИРИ И СА ГОТОВИ И НА НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА (ЗАЩОТО СИ ИМАТ БУНКЕРИ ЗА ГОЛИНИ ДА ЖИВЕЯТ БЕЗ ДА ИЗЛИЗАТ ОТ НЕГО
92
2
 
2
 
! Отговори
МашкаАлкашка преди 1 година
Друго не е нужно
91
9
 
30
 
! Отговори
Очевадно е вече преди 1 година
Това е дириктен удар на САЩ срещу ЕС и вкарване на ЕС в енергийна зависимост от американските прекупвачи на втечнен газ.
90
24
 
9
 
! Отговори
Газовик преди 1 година
Русия са си гръмнали газопровода Северен поток. Пускат едно очистно или инспекционно бутало, спират газа във време, което буталото е стигнало там където трябва да е взрива. То спира, защото няма поток и консумация да го дърпа. Може и серия бутала през време. Потоците са спрени и няма газоподаване от почти месец. Чака си деня на взрива, заредени с експлозиви. Взривяват го или взривяват ги на различни места. Няма вече съд за пропуснати ползи, защото има тероризъм. А, и ще обвинят Украйна. Това им позволява дори тактическо ядрено оръжие да ползват, защото се счита за нападение на критична инфр
89
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
германците ще крадат дърва като нашите шведи до един месец и могат да благодарят на техните евроатлантически "партньори"
88
13
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
От природен газ се правят всякакви химикали, торове и пластици и значението на газа (или газта) винаги ще е голямо, но газ има по цял свят и доставката на тая суровина не представлява проблем в дълговременен план. Втечнената газ не е по-скъпа технически от тръбната, понеже тия тръби са изключително скъпа инвестиция. Това са безшевни, дебелостенни тръби (които Русия не може да произведе), това е огромен разход. Дори сега себестойността на тръбна и втечнена газ е горе-долу същата.
87
9
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Днес, най-евтината енергия е от солари, на второ място - перки, чак после са тец-ове, най-скъпи са аец-овете. Трябва и акумулиращи мощности, но за страни като България, само в Родопите могат да се построят няколко ПАВЕЦ системи с по-голяма мощ от Козлодуй всяка една. Страни без планини ще трябва да ползват батерии или приливно-отливни системи и пр. Във всеки случай, този енергиен преход ще даде не само огромни капацитети, но и доста чиста енергия. Газта обаче, е от значение за хим производства.
86
10
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
В света тече една технологична революция към нови енергии, със или без Украина-Русия. ВСВ бележи прехода от епохата на въглищата към Петролната Епоха, която сега започва да прехожда към тази на нови енергии. Всеки може да сметне, просто е, че дори само добре изложената част на покривите на сгради и къщи на София се покрие с фотоволтаици, това ще даде повече от два Козлоду-я. Друг е въпросът, че същевременно търсенето на енергия главоломно расте, но нещата ще се напасват за 20-ина години.
85
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Украинка казва се спорим, а не спориме. Спориш само ти. Нормалните знаят, че руснаците го взривиха.
84
22
 
3
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Дори извършителят да е Украина, спирането на газ по СП-1 и 2 в дълговременен план е едно много добро събитие - всякаква зависимост на Европа от Русия е приключена завинаги. Защото газ, петрол, метали и пр. има пълно по цял свят. Петролът безпроблемно може да идва отвсякъде още сега, веднага и това става. Газта е проблем, понеже няма достататъчно танкери, както и регазификационни терминали, но това се преодолява в бърз порядък. До две години това ще се преодолее и забрави без зависимост от Русия.
83
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Украинка Ами защо говориш в женски род бе, русофилски ***. Впрочем руските *** са най-многобройни в света.А ако четеш повече, ще знаеш, че повечето американски *** са с руски дам или потомци на руски евреи. Ама какво да обясняваш на илитерат.
82
5
 
21
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
Тази зона контролирана от службите на САЩ за какво спориме?
81
1
 
8
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
продължение от предишния ми коментар - смятам, че Украина е най-вероятният извършител, защото дори това да се разкрие някой ден, те имат съвсем валидно оправдание - агресията от страна на Русия. Технически не е особено трудно да се достигне дълбочина от 80-100 метра и монтират заряди, активирани дистанционно. Тръбите са дебели, но заряд от порядъка на 10-ина кг., правилно поставен и с насочено действие би могъл да пробие такава тръба (те са дебели около 30 мм, плюс обшивка от вид бетон).
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До от ЮАР Ти хептен удари ***.
79
7
 
4
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Маша Захарова пак се е изказала между две водки. Никой не може да твърди нищо без доказателства. Но ако разсъждаваме логично на база оскъдна информация, вземаме най-вероятния вариант - Америка има интерес да се спре газта от Русия към Европа, но надали ще гръмнат те тръбите - прекалено голям е рискът, всеки, който би предприел такава акция ще има риска да бъде разкрит. Русия също би могла да го направи, но е прекалено голяма и е тяхна инвестиция. Смятам, че Украина е най-вероятният извършител.
78
2
 
10
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
До 85. Не, не съм женски, защото не съм от САЩ, от там идват маймунска, ковид и др.
77
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 82 Като се отърве от Путин, тогава може да помисли и за това. Едно по едно. Първо най-комплексираният, после - другите.