Пак мистериозна смърт в Русия, загина директор на руските железници

Павел Пчелников е открит с огнестрелна рана на терасата си
30 сеп 2022 14:03, Нели Христова
92
Пак мистериозна смърт в Русия, загина директор на руските железници
Снимка: Twitter

Руското издание "Московский комсомолец" съобщи, че 52-годишният изпълнителен директор на руските железници Павел Пчелников е бил намерен мъртъв в 6:30 сутринта в сряда, 28 септември, на балкона на апартамента си на насипа Коломенская в руската столица Москва.

Първоначалната информация предполага, че Пчелников се е самоубил, след като е бил открит с огнестрелна рана.

Изданието припомня, че бизнесменът е завършил Финансовия университет на руското правителство и преди това е заемал поста директор по комуникациите на Digital Logistics Ltd.

Още по темата

Интересно е, че Digital Logistics беше обвинена за неуспеха да защити мрежовата инфраструктура на руските железници от украински хакери. Съобщава се, че мрежовите атаки са довели до забавяне на критични доставки, достигащи до руските войски

Пчелников се хвалеше, че е "най-опитният PR мениджър в компанията на руските железници" и беше на почивка със семейството си само преди месец. От там той е качил в социалните медии свои снимки, на които се усмивхва в седмиците преди да умре.

Подробности защо Пчелников се е самоубийл или обяснения на мотивите му няма. Води се пълно разследване.

Смъртта на мениджъра на дъщерното дружество на руските железници идва, след като председателят на руската енергийна компания "Лукойл" беше намерен мъртъв при мистериозни обстоятелства.

В четвъртък, 1 септември, председателят на руската енергийна компания Лукойл, 67-годишният Равил Маганов, беше намерен мъртъв, след като се предполага, че е паднал от отделение на 6-ия етаж на болница в Москва, където е бил лекуван.

Това са само част от около 23 бизнесмени, свързани с Кремъл, които са загубили живота си. Някои са загинали преди началото на инвазията. Ето и пълният списък с хората, загинали при мистериозни обстоятелства или имат съмнения, че са били нарочени от руските власти:

29 септември 2022 г. - Павел Пчелников
13 септември 2022 г. - Иван Печорин (падане от лодка) - Той бе управляващ директор на корпорацията за Развитие на Далечния изток и Арктика и почина близо до остров Руски, на около 5800 мили източно от Москва. Според Newsweek Печорин е работил върху "модернизиране на авиацията в източна Русия" и "разработва ресурси в Арктика в светлината на тежки санкции".
12 септември 2022 г. - Владимир Осечкин (оцелял) - Френските власти разследват заплахи срещу руски дисидент в изгнание, след като той съобщи, че е видял светлина от лазерен мерник при евентуален опит за убийство, каза във вторник източник, близък до разследването. Владимир Осечкин, който ръководи неправителствената организация Gulagu.net, специализирана в разкриването на злоупотреби в руски затвори, е бежанец във Франция и се намира в курортния град Биариц на югозападното й крайбрежие.
1 септември 2022 г. - Равил Маганов (падане от прозорец) - 67-годишният Равил Маганов, бивш ръководител на Лукойл - втората по големина петролна компания в Русия - падна от прозорец на московска болница, в която се лекуваше от инфаркт. По това време се твърдеше, че той също е бил бит. Преди смъртта си Маганов заяви, че е против нахлуването в Украйна.
16 август 2022 г. - Дан Рапопорт (самоубийство) - За Дан Рапопорт, инвестиционен банкер, се твърди, че се е самоубил във Вашингтон преди няколко дни. Бившият редактор на руското списание „Tatler“ заяви във вторник, че кучето му е било намерено в близкия парк с пари и предсмъртно писмо. Но вдовицата му Алена, украински вирусолог, отрече той да се е самоубил, като заяви, че "няма бележка, няма и самоубийство."
6 юли 2022 г. - Юрий Баранов (огнестрелна рана) - 61-годишният Юрий Баранов е бил с огнестрелна рана в главата, а пистолет Grand Power е открит наблизо във вилата му край Санкт Петербург, съобщи местното издание 47news. На дъното на басейна, на изпускател, са намерени две гилзи.
Това е петата смърт на ръководител, свързан с Газпром, през последните месеци. Компанията, основана от Баранов, Astra Shipping, е специализирана в договори в Арктика от контролираната от държавата газова корпорация, според 47news.
9 май 2022 г. - Александър Суботин (ямайски вуду ритуали) - Руският олигарх Александър Суботин, бивш мениджър на "Лусойл" почина при мистериозни обстоятелства в къщата на шаман, според руските медии. Твърди се, че милиардерът е отишъл в дома на шамана "в състояние на тежка алкохолна и наркотична интоксикация ден преди" смъртта му, каза източник на ТАСС. Тялото му е открито в стая на мазето, за което се твърди, че е използвано за "ямайски вуду ритуали". Вероятно той е загинал в следствие на поглъщане на змийска отрова.
4 май 2022 г. - Владимир Лякишев (огнестрелна рана) - 45-годишният Владимир Лякишев, бивш съсобственик на веригата ресторанти "Братя Караваеви", е намерен мъртъв на балкона на 16-ия етаж на сградата, в която е живял, съобщи руската медийна група РБК. Източник каза на RBC, че Лякишев е открит с огнестрелна рана в главата на 4 май.
3 май 2022 г. - Андрей Круковски (падане от скала) - 37-годишният мъж е бил директор на ски курорта Красная поляна, разположен близо до Сочи. Говори се, че руският президент Владимир Путин многократно е канил гостите си да карат ски там. Според руския вестник "Комерсант" Круковски бил на разходка на 2 май, когато паднал от скала, въпреки че пътеката била лесна, а Круковски е изкачвал хилядници.
19 април 2022 г. - Сергей Протосеня (обесване) - Протосеня беше намерен обесен, а съпругата и дъщеря му бяха намушкани до смърт, съобщи испанският телевизионен канал Telecinco. В близост е вамерен е окървавен нож и брадва. Протосеня беше бивш вицепрезидент и главен счетоводител на Новатек, газова компания с тесни връзки с "Газпромбанк".
18 април 2022 г. - Владислав Аваев (огнестрелна рана) - Бившият вицепрезидент на "Газпромбанк" Владислав Аваев е починал от огнестрелна рана в апартамента си в Москва, съобщи руската държавна агенция ТАСС. Разследващите пишат в изявлението си, че дават приоритет на версията, в  която Аваев е застрелял жена си и дъщеря си, а след това и себе си.
23 март 2022 г. - Василий Мелников (прободни рани) - Василий Мелников е намерен мъртъв в апартамента си в Нижни Новгород, съобщи руският вестник "Комерсант" на 23 март. Милиардерът е бил намушкан до смърт, както и съпругата му и двамата му сина на 10 и 4 години. Ножове, за които се смята, че са оръжията на убийството, са открити на мястото на инцидента, каза изданието. Полицията разследва теорията, че Мелников е убил семейството си и след това себе си.
28 февруари 2022 г. - Михаил Уотфорд (неясна) - Михаил Уотфорд, 66-годишният британски бизнесмен, роден в Украйна беше намерен мъртъв в имот в Югоизточна Англия на 28 февруари, съобщиха местни медии, като се позоваха на полицията.
25 февруари 2022 г. - Александър Тюлаков (самоубийство) - Александър Тюлаков, 61-годишен изпълнителен директор на Газпром, беше намерен мъртъв в гаража на дома си в Санкт Петербург на 25 февруари, сутринта след като Русия нахлу в Украйна, съобщиха руски медии. Нито "Газпром", нито разследващият комитет на региона направиха публични изявления за смъртта, която вестник "Новая газета" определи като очевидно самоубийство.
8 февруари 2022 г. - Игор Носов (инсулт) - Игор Носов, бивш главен изпълнителен директор на Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика, който беше на 43 години, е починал внезапно след инсулт през февруари.
30 януари 2022 г. - Леонид Шулман (самоубийство) - 60-годишният топ мениджър на "Газпром" Леонид Шулман е намерен мъртъв в банята на вила в Ленинградска област до бележка, която кара полицията да смята, че се е самоубил, според руската медийна група РБК.
27 декември 2021 г. - Егор Просвирнин (падане от прозорец) - Руският националист, който критикуваше Владимир Путин и предричаше гражданска война, е паднал от прозорец на петия етаж в Москва. 35-годишният Егор Просвирнин от Владивосток, Русия, беше намерен гол "под прозорците на жилищна сграда" на улица "Тверская" в центъра на Москва на 27 декември.
19 октомври 2021 г. - Кирил Жало (падане от прозорец) - Руски дипломат е намерен мъртъв след падане от прозорец на третия етаж на посолството на Москва в Берлин. Der Spiegel, който разпространи новината, идентифицира жертвата като Кирил Жало, на 35 години, и син на висш офицер от руското разузнаване. Германските власти смятат, че Жало всъщност е бил шпионин, работещ под прикритието на втори секретар, твърди изданието.

Единадесет от шестнадесетте души, които вероятно са били набелязани, са имали връзки с енергийната индустрия. Корпорацията за развитие на Далечния изток и Арктика загуби двама ръководители.

"Лукойл" загуби двама ръководители. Пет от подозрителните смъртни случаи са свързани с "Газпром". Шест смъртни случая включват падане от някакъв вид, като падане от скала, от лодка или през прозорец. Най-малко три смъртни случая включват убийството на цяло семейство. В тази подгрупа двама имат връзки с Газпром. Две от трите смъртни случая се случиха в Русия, а другото в "каталунски град".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
2
 
! Отговори
Предател преди 1 година
Джобовете ни са пълни с долари
71
4
 
2
 
! Отговори
Z преди 1 година
Смърт за предателите! Ред е и на България, смърт за предателите атлантически.
70
3
 
7
 
! Отговори
До: номер 81 преди 1 година
Тези които изброи са умрели в разстояние на десетилетия, а руските властимащи са умрели само в рамките на няколко месеца!Сега остава да ми дадеш за пример и Адолф Хитлер, и фараона Рамзес III?
69
3
 
2
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Сега дайте да изредите и 57-те души от близкото обкръжение на Бил и Хилъри Клинтън, Подеста, Демократичния Конгрес и Пицагейт, които умряха в нелепи "инциденти" или се "самоубиха" в последните 25 г. и ще сте една айота по-обективна медия. Ед Уайли, Джули Паркс, Джефри Епстийн, Джими Макдугъл и т.н., а Джеймс Милан беше открит в къщата си с напълно отрязана, търкаляща се на пода глава, а в аутопсията му пише, че е умрял от естествена смърт. Всичко това са неща, които могат лесно да се проверят!
68
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Самоубил се е с осем кършума.
67
10
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Въпросче: А Кенеди, Джон Ленън, Даяна и мн. др. как умряха? Сигурно много прозрачно и демократично и толерантно?
66
4
 
9
 
! Отговори
ВИНОВЕН Е преди 1 година
ЗА НЕУСПЕХА НА УКРАИНСКАТА СПЕЦИАЛНА ЕКСКУРЗИЯ !
65
4
 
1
 
! Отговори
основно преди 1 година
ЕВРЕЙЧЕТА.Това говори МНОГО.
64
3
 
15
 
! Отговори
Самоубиец путински преди 1 година
Застрелял се е в гръб
63
3
 
7
 
! Отговори
ДО 74 КОЙ Е ОМРАЗЕН? преди 1 година
" ..... омразният за тебе Сталин ликвидиране сямозабравилите се партийни секретари!" ДА АМО УНИЩОЖЕ И ПРЕОБЛАДАВАЩАТА ЧАСТ ОТ НАУЧНИЯ ЕЛИН И ДРУГИ, КОИТО ПРОСТО НЕ ХАРЕСВАШЕ- В ТОВА ЧИСЛО ПРЕД РАЗСТРЕЛ СА БИЛИ РОКОСОВСКИЙ, КОНЕВ, ПО ЕДНО ВРЕМЕ И ЖУКОВ И СТОТИЦИ ДРУГ ВОЕННИ. СЛЕД НАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА С ХИТЛЕР ГИ ОПРОСТИ. РЕПРЕСИРАНИ СА БИЛИ И РАЗСТРЕЛЯНИ СТОТИЦИ НАУЧНИ РАБОТНИЦИ- ВКЛ. КОРАЛЬОВ Е БИЛ ИЗВЕДЕН ОТ ПРЕД СТЕНАТА ЗА РАЗСТЛЕЛ.
62
2
 
12
 
! Отговори
ЧИСТКАТА ПРЕЗ 1937 Г преди 1 година
ЧИСТКА НА СВОИТЕ ОТ СТАЛИН ПРЕЗ1937 Г. СЕ ПОВТАРЯ С ЛОЯЛНИТЕ ПРУЗ 2020 -2022 ГОДИНА ОТ ПУТИН
61
6
 
5
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Тези са били все служители на долара.
60
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то и на Ваньо Танов май , май му помогнаха , но никой нищо ,... А ?Мишу бирата ---също ...
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Какво НЕЯСНО има? Много точно , еваларка !!!
58
5
 
14
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Какви са тия инсинуациЙ, всичко това е случайно! Пуутлер няма нищо общо.
57
1
 
1
 
! Отговори
тоя преди 1 година
навляк не искаме да ни посещава и сьс семеиството си
56
5
 
20
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
С нетърпение очаквам жужето да падне по стълбите!
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ СПИСЪК ГОРЕ Е КРАСНОРЕЧИВ, ТА РУБЛЯКА ДА ЗАМЪЛЧИ! ПУТИН МАЙ ГО КАРА С ТЕМПОВЕТЕ НА СТАЛИН ВЕЧЕ! НЕ МУ ОСТАВА МНОГОГ ВРЕМЕ...
54
1
 
9
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Е как мистериозна ,човекът стъпил накриво като слизал от влака,няма нищо общо с това да скочиш от 6 етаж или да паднеш зад борда на яхтата.
53
9
 
4
 
! Отговори
някой знае ли дали преди 1 година
хората от този списък са имали бизнес отношения с "колективния запад"? Доста си е подозрително по един на месец. И по-интересното е запада ли се чисти или Русия?