Путин: Грешките при мобилизацията да бъдат поправени

Има мобилизирани възрастни, студенти, болни и хора без военен опит
30 сеп 2022 08:00, Елка Василева
39
Путин: Грешките при мобилизацията да бъдат поправени
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова грешките, допуснати при частичната мобилизация в Русия във връзка с конфликта в Украйна, да бъдат поправени, предаде Франс прес.

Още по темата
Медии и руснаци в социалните мрежи съобщиха за случаи на мобилизация на възрастни хора, на студенти, на болни и на хора без никакъв военен опит. Мобилизацията стана причина за демонстрации и за бягство на хиляди хора в чужбина, отбелязва Франс прес.

"Тази мобилизация повдига много въпросителни. Грешките трябва да бъдат поправени и не бива да се допуска тяхното възпроизвеждане", заяви Путин на заседание на руския Съвет за сигурност, в което той участва с видеоконферентна връзка и което беше излъчвано по руската телевизия.

Руският лидер отбеляза също така, че не бива да се допуска мобилизирането на многодетни бащи, на хора, които страдат от тежки заболявания и на хора, които са в напреднала възраст.

"Ако е допусната грешка, тя трябва да бъде поправена и мобилизираните погрешка следва да бъдат върнати у дома", изтъкна Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна в понеделник, че са били допуснати грешки в рамките на частичната мобилизация, в която следва да бъдат мобилизирани само хора с военен опит и с полезни умения, като например шофьори на тежкотоварни автомобили.    
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак Бурятия и Иркутск ще пратят, а грешките ще са в Москва.
29
1
 
4
 
! Отговори
другар Утин преди 1 година
грешките при мобилизациите да бъдат поправени като се мобилизира цялото население - не само мъжете , но и жените и децата - ще ги пращаме в Украйна докато не ги заринем с труове и не се предадат - имаме достатъчно население което можем да захвърлим
28
2
 
5
 
! Отговори
Гневен Българин преди 1 година
Значиии, единствения начин да се поправят грешките, и като цяло грешкаТА, която е русия, би бил да се съберете по *** на червения зеления или къвто е там площад, да насочите малкото ви останали, ръждиви ядрени глави право в центъра на въпросния кафяв площад и да се изтриете от лицето на земята.
27
1
 
2
 
! Отговори
Бео Бахтер преди 1 година
Пу ще го призная, ако прати артиста по потник и бай дън да цепят дърва на Навални
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин : Как върви мобилизацията?Шуйго : 260 000 мъже ...Путин : БРАВО ! Шуйго:. ...напуснаха страната....
25
6
 
8
 
! Отговори
Jas преди 1 година
Да грешките при мобилизацията ще се поправят...с код Груз200. След кремацията без присъствието на роднините ще е като при Сталин: " йестъ человек - йестъ проблемов, нет человек - нет проблемов". Кога ли руските майки на несмислено убитите им синове ще потърсят сметка от Саурон в Мотора?
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая жупналистка *** не е разбрала правилно - Путин никога не греши. какви са тия грешки при мобилизацията. Айде да се хванем на бас, че не са грешки.
23
2
 
7
 
! Отговори
Психология преди 1 година
Лудия се изцепи.
22
0
 
8
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Защото хората с военен опит ще свършат и после кой е наред а .. грешката е временна..
21
0
 
6
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
И на тях ще им дойде времето , всички ще отидат на война скоро....
20
2
 
7
 
! Отговори
Аннтипутлер преди 1 година
,,Тот, кто к войне стремится, проигрьйвает войньй" - руска мъдрост, стих, останал от ученическите години. *** ще загуби войната!
19
2
 
19
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Грешката си ти , жалко джудже...
18
9
 
5
 
! Отговори
Путин - мразя преди 1 година
Западняците - западнали буряти и калмици, марш към Украйна , яко ги бъзикам западналите крепостни , умират си от смях !
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Република Бурятия докладва, че частичната мобилизация успешно е приключила.
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вождът кръвопиецъ иска да се пролеят реки от руска кръв. има нужда да пие мно, много кръв!
15
4
 
23
 
! Отговори
Могилизация преди 1 година
Срещат се американец и руснак. Американецът с гордост:- Хората в Америка са много сърдечни. Когато една възрастна жена паднала в канализацията, един човек минал покрай нея и я спасил с цената на собствения си живот.Руснакът:- Това нищо не е. В нашата страна, когато един старец се ***, триста хиляди души тръгнаха да го спасяват с цената на живота си.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Евала. Путин съзнава, че ако бъде свален, ще бъде свален от вътре, от народа на русия републиките във федерацията му. А, не е като да няма желаещи да го направят и мобилизацията е един добър повод. Затова отговаря на призива на дагестанците, които са мюсюлмани и едва ли ги е еня за призивите на православния патриарх Кирил как умирайки за Русия в Украйна било в защита на православната вяра. И православните не му вярват и не им се умира също. Та все някъде трябва да показва и диалогичност.
13
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ако се поправят грешките ти няма да си на власт!
12
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците трябва да поправят най голямата грешка която ги праща на сигурна смърт Протести и революция стига сте умирали заради императора на злото
11
4
 
17
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 година
Каква поправка на грешки при мобилизацията ? Нали постигна целите си.За какво са ти още трупове. Махай се веднага от Украйна. Уби-ец.