Руснаци, избягали в Узбекистан, настояват всички да говорят на руски

Те отказват да пускат децата си на училище
30 сеп 2022 18:30, Нели Христова
82
Руснаци, избягали в Узбекистан, настояват всички да говорят на руски
Снимка: Twitter

Хиляди руснаци избягаха от страната след като президентът Владимир Путин обяви частична мобилизация. Някои от тях се оказаха в Узбекистан.

Оказва се обаче, че някои руснаци, пристигнали в страната, са били "изненадани", че официалният език там е узбекистански, а не руски. Публикации в социалните мрежи сочат, че някои родители пък не желаят децата им да учат "чуждият" език в училище.

Още по темата

"И така... някои от руснаците, които са успели да избягат в Узбекистан, вече искат да не изпращат децата си в узбекско училище и избягват да учат местния език. Ето защо няма да е достатъчно да се отървем от Путин – трябва да водим разговори", пише в Twitter филмовият критик от Украйна Александра Поворозник.

"Те все още не са пристигнали в Узбекистан, а вече настояват всички да говорят руски. Това не е бягство от войната, а тайна инвазия", пише друг потребител в социалните мрежи.

Това се случва на фона на масовото нежелание у някои народи да приемат руски граждани, бятащи от войната. Финландия вече затвори границите си, а в Грузия всекидневно има протести и демонстрации срещу пристигащите руснаци. По-рано бе съобщено, че именно защото руснаците отказвали да говорят грузински и настоявали всички да говорят руски, някои заведения в страната са забранили клиенти от руски произход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
1
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Анонимен ДОКАТО пееха и ти слушаше Я со женка ти гледахме разораната целина ОХ Ох ОХ много е добра.....
63
2
 
1
 
! Отговори
СЪМ ОТЗАД АМИ СЕГА преди 1 година
До Анонимен Е АНОНИМЧО ЖЕНКА ТИ ПОКЛЕЦУРВАМ ОЩЕ ЛИ СПИСУВАШ? ПОХВАЛИ ЛИ ТИ СЕ КАК СО МОЙ ДЖАВЕЛИН ОТИДЕ ЧАК ДО СЕДМОТО НЕБЕ.... А ти списуевай мало.....умний.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои казват, ама обикновените хира не са като Путин! Няма такова нещо- същите *** са, просто не са си показали рогат! Това диво и подло племе е заплаха за цивилизованият свят.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да окачествя тази политика на Кремъл да прогони от страната си около двеста хиляди свои граждани само за една седмица? Отново ли е жест на добра воля като изтеглянето на руските войски от Киевска област? А може би е нещо друго? Може би руските родители не искат да се разделят по мобилизационен начин с дете номер 1, а после с дете номер 2? Или децата на Русия бягат от пропагандно обезличените си родители номер 1, номер 2, а после и от номер 3?
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо въобще бягат от родината си? Толкова ли е лошо да се живее там под ръководството на Великия вожд Путин? Те не искат ли да избавят целия свят от хомосексуалистите? Путин им каза в речта си, че няма нищо ненормално в руската политика? Американци, французи, немци - всички през вековете са правели това, което Путин иска сега от тях. За родину, за Путину, нали така!
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пристигат в чужда страна, за да се спасят от мобилизация, и на всичко отгоре веднага започват да проявяват имперската си наглост, като че ли са на бащинията си. Такива хора се товарят като чували с картофи на камиони и се транспортират по най-бързия възможен начин обратно до границата с Русия, където вече новооткритите руски полеви военкомати ще им връчат повиквателните.
58
0
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Morski, в тази част на Европа през Ранното Средновековие е имало две империи : Византийска и Българска
57
3
 
6
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До Анонимен66 ,65- А ТИ СИ НЕВЕРОЯТНО НАХАЛЕН У.Б.Л.Я.Д! ТОЗИ ДОГОВОР ИЗТИЧАШЕ МНОГО СКОРО ,А ВАШЕТО *** ЯНУКОВИЧ ГО ПОДНОВИ ЗА МНОГО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ОЩЕ И ТО БЕЗ ДА СЕ ДОПИТА ДО НИКОЙ! ТАКА ЧЕ УБЛЯДЪК РУСКИЙ ВЗЕМАЙ СИ САМОГОНА И В СИБИР! И ТОВА ДЕТО ПРЕТЕНДИРАТЕ ЗА ИСТОРИЧЕСКО ,АКО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЗАПОЧНЕМ ТАКА ГОЛЯМА ЧАСТ И ОТ ВАШАТА РУСКА ФЕРМЕНТАЦИЯ МОЖЕМ НИЕ ДА СИ ПРИСВОИМ ПО ВАШИТЕ ДОВОДИ- ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ,СТАРА ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, КРУМОВА БЪЛГАРИЯ,СИМЕОНОВА БЪЛГАРИЯ, АСЕНЕВА БЪЛГАРИЯ!!!!!
56
4
 
11
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 66 През 40-те кримчани са изселени от Крим! Насилствено изселени, преселени и заселени някъде си. На тяхно място са вкарани руснаци и сега навлеците определят на референдум, чий е Крим. Ще дойда в дома ти и ще изгоня рода ти, ще заселя там мои роднини и ще кажа, хайде сега направете референдум, чия е къщата. Ама ти наистина ли не познаваш историята или се правиш?
55
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47: Не дрогарю. Просто путин си хареса базата в Крим а и самия Крим и го превзе. След това спонсорира разни сепаратисти в Донбас. Това са причините за гражданската война. Свикни , научи си урока ! От 1991 до 2013 (крим) нямаше нито един убит в Донбас и всички си живееха нормално ! Сега обърни внимание,че русия окупира и Абхазия, Осетия, Молдова,Чечня, Грузия, Украйна ... сляп ли си ?
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са ***.
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз изведнъж забравих да говоря руски на 24 февруари 2022 година.
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, защо лъжете? На морето беше пълно през лятото с пияни руснаци преди ковида.
51
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На много места съм ходил на почивка в чужбина. С руснаците никога не е имало проблеми, държат се на ниво, но при немците не е така. Едни немци са добре възпитани, нямам забележки към тях, но винаги се намират немци, които е изумяват с пpостотияъа си. Въпрос на възпитание ли е?!
50
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бяхме в ГЪРЦИЯ! ЗАТВОРЕН КОМПЛЕКС С МНОГО ДЕТСКИ ЛАГЕРИ!ПРЕКРАСНО ЗА ДЕЦАТА ДА ОБЩУВАТ НА АНГЛИЙСКИ СЪС ВРЪСТНИЦИ ОТ ГЕРМАНИЯ,ИТАЛИЯ ИИИИ РУСИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!САМО ТЕЗИ МАЛО...УМНИЦИ В 23Ч. ПЕЕЕХА РАЗЦВЕТАЛИ ЯБЛАНИ...!НАПРАВО ВЪЗПИТАНИЕТО ОТ РАЖДАНЕ ДО ГРОБ Е ЗА ПРЕВЪЗХОДСТВО И НЕ СЪОБРАЗЯВАНЕ С ДРУГИТЕ! ОТВРАТИТЕЛНО! ТОВА СА РУСНАЦИТЕ! ЗАЩО ДРУГИТЕ ДЕЦА СЕ ДЪРЖАХА НОРМАЛНО!ЗАЩО ТОВА ПЛЕМЕ НЯМА УВАЖЕНИЕ КЪМ ДРУГИТЕ
49
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА СИРИЙЦИТЕ ИМ БОМБАДИРАТ КЪЩИТЕ СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ПУТИН! НА УКРАИНЦИ КЪЩИТЕ СЪБОРИ ПУТИН! ЕЕЕ РУСНАЦИТЕ ИЗБИРАХА ПУТИН ДА НАПРАВИ РУСИЯ ВЕЛИКА!ЗАЩО НЕ ОТИВАТ ПОД КОМАНДВАНЕТО НА ПУТИН? ХАЙДЕ ДА СИ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ В РУСИЯ ЗАЩОТО НА НАС НЕ НИ ТРЯБВАТ ПОВРЕДЕНИТЕ РУСКИ *** ПИЯНИЦИ И РУСКИНИТЕ РАЗТЕРНИЦИ
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъкова гнусно племе няма да се роди 500 години османска империя и всички народи съ си говорили на свой език и съ си вярвали на която съ посикали религия а само 5 години да сме под руско рубство всеки ще забравя своя език националност и религия ай сега кой е освободитела
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАК ИДВАХА РУСКИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ? ОМЪЖВАТ СЕ ЗА ЧЕРНИЧЪК БЪЛГАРИН!И ...Я РУСКИЙ!МНЕ НУЖНА КВАРТИРА! АХ ....освободители
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПО-НОГЛО ОТ РУСНАК НЯМА!
45
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
A урките га забраниха руския език в украйна как да го наричаме? Та нали това бе една отпричините за гражданската война от 2014....