Спряло е изтичането на газ от Северен поток-2

Налягането на водата е затворило газопровода
1 окт 2022 20:57, Анисия Иванова
34
Спряло е изтичането на газ от Северен поток-2
Снимка: БГНЕС

Изтичането на газ от газопровода Северен поток-2 в Балтийско море е прекратено, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Датски представители съобщиха, че са били информирани за това от оператора на газопровода. Според изявлението, налягането в газопровода се е стабилизирало, което означава, че вече не изтича газ.

Още по темата

"Налягането на водата повече или по-малко е затворило газопровода, така че газът в него не може да изтече", според Улрих Лисек, говорител на Северен поток-2. "Изводът е, че в газопровода още има газ", добави той.

По-рано германската вътрешна министърка Нанси Фезер заяви, че Германия, Дания и Швеция ще разследват съвместно изтичането на газ. Тя уточни, че е разговаряла с колегите си от Дания и Швеция и че разследването ще бъде водено от съвместен екип, съобразно правилата на ЕС.

"Всички признаци сочат саботаж срещу газопроводите Северен поток 1 и 2", добави тя.

Фезер уточни, че силите за сигурност следят с повишена бдителност германската енергийна инфраструктура, но засега няма конкретна информация за заплахи срещу германски обекти. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има една наша стара песен за един воевода ! Море воеводо глава си давам но яна не давам на турска вяра - Глава си давам ако пуснат Русия да разледва заедно с Германия , Дания и Швеция ! Ще се разледва от Швеция Дания и НАТО !!!!!!! макар , че нато няма нищо общо с този икономически проект
24
1
 
5
 
! Отговори
ДА се провери веднаг преди 1 година
Последните 72 часа ВОй нададоха следящи земята работни станции тип " САТУРН 7" появата на голямо количество северен подземен газ в атмосферата е смутило охраната на Слънчевата ни система ..КАто цяло се отчита изпълението на програма анти Европа на американски наркомани..Окупацият ана Украйна 2014 е проведена от тях почти без пари. Сега се отчита че техния агент Путин е ударил зверски както Русия и Украйна така и Европейските страни..
23
6
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Няма ли да свърши най после тази руска газ , че да мирясаме ?
22
0
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Газопровода е умен. Сам се ремонтира.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски братя. Време е пак да минете Дунав. Но този път завинаги,че има *** за изритване. А Путин знае как. ЩЕ ГО ИЗТРИЕТЕ ЛИ ПАК БЕ СМОТЛЬОВЦИ.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ ДА МУ МИСЛЯТ ТЕЯ ДЕТО НАЛЯХА МИЛИАРДИ. ПУТИН ГАЗ ПО ТЕЯ ТРЪБИ НЯМА ДА ПУСНЕ ВЕЧЕ. ЕС И НАЙ ВЕЧЕ ГЕРМАНИЯ СЕ СВЛЯКОХА КАТО ГА", ЩИ БЕЗ ЛАСТИК. САМО НА ГЕРМАНИЯ И ТРЯБВАТ ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ГАЗ ЗА ИКОНОМИКАТА И БИТА. САМИТЕ ЕСЕС ОВЦИ ЩЕ СЕ ИЗБИВАТ СЕГА ЗА ТРОХИТЕ ГАЗ КОИТО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ. А НАЙ СИЛНИЯТ ПЕЧЕЛИ. ДРУГИТЕ ЩЕ "ДУ, Х"АТ СУПИЧКАТА.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най жалкото е да пишеш *** коментари......
18
5
 
20
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
Щом датчани и шведи ще разследват ще стане ясно! И като стане ясно как янките са го пукнали ще се дръпне 💩 (ак0т0)на ес!!! Тогава щатите са свършени!!!!
17
4
 
5
 
! Отговори
\\\•_•/// преди 1 година
До Анонимен 16. Мдаааа, както еФтиното ти образование, което си получил.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сина..Ефтиното излиза скъпо нали знаеш...
15
5
 
2
 
! Отговори
амиии преди 1 година
Явно е спрян,или е изтекъл!Каква загубена полза пропуснаха,поне да го бяха продали,или пък подарили на някоя братска държава!
14
5
 
23
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Европейските продажници дето взимат чували с пари всеки месец,сложиха стария континент в поза партер. Вече нищо добро не ни чака,нашите "братя" Сащ ни искат визи и унижения дори за пътуване до там. Мога да кажа само срам,унижение и поза партер!
13
9
 
31
 
! Отговори
Сина преди 1 година
Русия винаги ще намери купувачи на газа си, на Европа никога няма да има газ на ниски цени вече! Сащ ще продават гемии с газ като на Киро 2-те, ама на тройни цени. Това е далаверата, която генеколожката и оня с бабичката от Париж проспаха ...хахахаххаа!
12
9
 
7
 
! Отговори
stoedin преди 1 година
Gazprom е брашнян чувал. Разбирайте го както си искате, но скоро ще е ясно.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи ден чета - завод за тоалетна хартия в Германия спрял....щото нямало газ.Баба им на германците все с тоалетна хартия правена с газ си е бърсала дирника.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 Знаеш ли колко е капацитетът на Украинския газопровод и колко на Българския? 15 към 1. Все едно да кажеш, че ако си купиш детска количка мачбокс, не ти трябва лек автомобил.
9
7
 
6
 
! Отговори
Да помисим преди 1 година
Путин прекара резервен газопровод през България.С това Украина спря да съществува за Русия.САЩ искат да предлагат газ на Европа,но Путин не иска!Започва война,като прави пазар на САЩ да си продават оръжията.В момента не смогват да изпълняват поръчките.Европа трепери от развихрилата се мечка.Путин печели за доставките на газ,а САЩ си прави оборот на оръжейните заводи.Уж е ОК,ама не е !Русия не очакваше Украина да се съпротивлява,но с помощта на Израел и САЩ,се оказа,че нито газът ще е руски,нито
8
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е директен удар срещу Германия. Извършители на терористичния акт са англичаните с одобрение на САЩ. Показателно как САЩ се отнася със съюзниците си, когато интереса на енергиината мафия натделее над разума.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че спряло след тръбите се напълни ха с вода.
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е,че някой е решил да метне ядрена бомба.С газ или без все ще се оправим,справяли сме се.Обаче ако не е само заплаха и някой натисне копчето край!