Горната камара на парламента на Русия одобри анексирането

Решението е било взето единодушно
Обновена: 4 окт 2022 12:14 | 4 окт 2022 11:30, Елка Василева
34
Горната камара на парламента на Русия одобри анексирането
Снимка: архив, БГНЕС

Съветът на федерацията (горната камара на руския парламент) ратифицира четирите договора за присъединяване към Русия на частично окупираните територии на Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област на Украйна, съобщи Ройтерс. Решението бе взето единодушно.

Още по темата
Анексирането на тези региони беше одобрено вчера от Държавната дума, долната камара, след като в неделя същото направи на извънредно заседание Конституционният съд.

Договорите с назначените от Русия ръководители на окупираните украински територии бяха подписани на 30 септември въз основа на т.нар. референдуми, организирани от Русия. Западните страни заявиха, че не признават резултатите от тези плебисцити, определени от тях като нагласени.

Законите за ратификация на четирите договора сега отиват обратно в Кремъл, където руският президент Владимир Путин трябва да ги подпише, за да завърши официалното анексиране на четирите украински района от Русия. Ройтерс отбелязва, че четирите области съставляват близо 18 процента от международно признатата територия на Украйна.

Въпреки че договорите минаха вече и през двете камари на руския парламент, остава Кремъл официално да определи границите на новите субекти в състава на Руската федерация, големи части от които са под контрола на украинските сили.

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че са в ход консултации с населението на частите от Запорожска и Херсонска област, които са под руски контрол, за определяне на границите им. Русия не контролира изцяло нито една от анексираните украински области.

В договорите се уточнява, че границите на новите субекти на Русия ще се определят от границите на териториите, които "са съществували към деня на образуването им и приемането им в Русия", а външните им граници стават държавни граници на Руската федерация. В документите също се предвижда от деня на присъединяването на четирите субекта да бъдат образувани две нови републики и две нови области в състава на Русия, които ще запазят сегашните си названия, а ръководителите им ще получат статут на губернатори, посочва ТАСС.

Временно изпълняващите длъжността губернатори на новоприсъединените към Руската федерация субекти ще бъдат назначени от президента в срок до 10 дни от анексирането им и те ще изпълняват тези функции до избора на титуляри. Правителствата на четирите района ще бъдат сформирани от и.д. губернатори в съответствие с руското законодателство, уточнява ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 23, като деца в махалата беше станал емблематичен случай : по-силно хлапе набило по-слабо. Битото се изправя, изтръсква праха от себе си и гордо заявява "Това е нищо, мен баща ми как ме е бил". Украйнците са мек народ и тяхното е нищо, да не дойдат онези с кръстовете по танковете! Московците накрая ще си го изпросят. 80 години сънуват кошмари и ден, и нощ.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесно! Сега да обявят и анексирането на Луната, преди американците отново да кацнат там, което предстои съвсем скоро!Че и македонците се готвят да я анексират...
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юли: Слава на БЪЛГАРИЯ ! Мачкай русите така както ги мачкахме през ПСВ в Добруджа ! Бяха като насссрани. Мачкай ! Бий фашиста по главата , бий , бий, бий !
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Предложение: Отхвърля се ! Тази година имаме ръст от поне 3% :) Дай нещо друго. Хохохохо
24
2
 
2
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Хахаха :) Клоуни :)
23
7
 
22
 
! Отговори
Велика Русия преди 1 година
Окончателно и неотменно четирите области вече са част от територията на Русия.
22
11
 
9
 
! Отговори
И ТЕ ТАКА преди 1 година
Добре дошли в 21 век. Преди империите са превземали територии и са ги обевявали за техни. Но едва сега роуският генийй го измисли! Обевяваме някаква територия за част от империята и после пращаме армията за да се защитим! Ние не нападме бе! Защитаваме си НОВАТА територия!
21
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците ги бият като маче у дерек, тия спрелите анексират. Няма такава гротеска.
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Взимаме Киев, пардон - Лиман, за три дни" !Да напомня само да си носят пак парадните униформи!
19
12
 
8
 
! Отговори
Солнцев преди 1 година
Убийци, мародери, узурпатори, агресори - всички сте много по-отвратителни от Хитлер и неговото обкръжение !!!
18
14
 
19
 
! Отговори
Юли преди 1 година
Слава Руссия
17
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Русия! Само така и напред.! Хич да не се интересува какво и как мисли запада. Оказа се, че Западът са банда шайка крадци и лъжци, които стимулират бойните действия в източна Европа, с цел измиране на хора, и тяхно облагодетелстване. В живота всичко се връща, и запада ще го научи това. А за тези, отвъд океана, тяхната участ ще бъде най-тежка, защото те са диригента на цялото това нещо.
16
5
 
11
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Ердоган: Стига глупости! Как пък си вярвате? Затова затъпява нацията, защото сме изгубили способността да мислим. Ето ти разликата: в Тайван живеят КИТАЙЦИ, в Украйна живеят РУСНАЦИ, докато в Турция живеят ТУРЦИ, а в Бължария БЪЛГАРИ. Сега схващаш ли разликата? И не ми казвай за смесените райони, защото и в Турция и смесени райони с българи (ако не знаеш), но на нас и на ум не ни идва да създадем БГ ДПС там да ги клати/балансира в Меджлиса. Толкова ни е акъла - затова дереджето ни е такова.
15
14
 
9
 
! Отговори
Германец преди 1 година
А знаят ли вече къде минават новите граници на Раша? Песков вчера не беше много наясно :) Разчитам на вас, форумни nyтинопитеци, да му разясните :)
14
9
 
2
 
! Отговори
Ердоган преди 1 година
и Китайците гледат и си викат - ами то и така можело, хм...дай да "освободим" наще "братя" и ние и така от Тайван и България нищо не останало
13
13
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
ВСУ се изсмя и продължи да мачка окупаторите.
12
7
 
8
 
! Отговори
8 не се прави преди 1 година
на луд да чакаш призовка, ами заминавай директно при Кадиров , той ша та упрай
11
16
 
17
 
! Отговори
украинската армия преди 1 година
украинската армия не знае и продължава да наритва руски гъзagнuцu.
10
12
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
Добре дошли в СССР 2. Само ми е интересно, кога нашите продажни политици ще ни включат, като задунаевска губерния че нали едно време Киевското княжество е владяли тези земи.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8 И без призовка можеш да станеш доброволец, или да отидеш във Вагнер. Заминавай.