Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор

Украински дипломат му каза да върви на майната си
4 окт 2022 16:10, Нели Христова
130
Кремъл похвали Мъск за идеята за мирен договор
Снимка: БГНЕС

Кремъл похвали създателя на Tesla Илон Мъск за предложението за възможно мирно споразумение, което да прекрати войната в Украйна.

В анкета в Twitter, публикувана в понеделник, Мъск предложи Украйна да отстъпи окончателно Крим на Русия, да се проведат нови референдуми под егидата на ООН, за да се определи съдбата на контролираната от Русия територия и Украйна да се съгласи на неутралитет.

Това предизвика яростен отговор от страна на Украйна, като посланникът на Украйна в Германия дори му отговори: "Върви на майната си" е моят много дипломатичен отговор."

Но Кремъл, което не е изненадващо, възприе по много по-топъл начин неговите предложения.

Още по темата
"Много е положително, че някой като Илон Мъск търси мирен изход от тази ситуация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери в конферентен разговор. "В сравнение с много професионални дипломати Мъск все още търси начини за постигане на мир. И постигането на мир без изпълнение на условията на Русия е абсолютно невъзможно", добави той.

Малко след като огромна вълна от недоволство се отприщи срещу Мъск, той побърза да обясни защо мирен договор е добра идея за край на конфликта в Украйна.

"Русия предприе частична мобилизация. Те преминават към пълна военна мобилизация, ако Крим е изложен на риск. Смъртта и от двете страни ще бъде опустошителна. Русия има >3 пъти население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
4
 
! Отговори
11 преди 1 година
До *** Спартански ---- Ам да помислим с тези глави, викаш и с долните и с горните... Алоооу, ние не бомбим Хасково от 8 години, ве Кавал!
110
0
 
4
 
! Отговори
Martin Bormann преди 1 година
Странно как преди няколко месеца, същия тоя Сфинкс обяви, че изпраща нещо от рода на 60000 сателита да затрият Русия, интернета й и тн..... Сега Руснаците го обичат.... какъв театър играем тук?
109
3
 
10
 
! Отговори
Juls преди 1 година
Украйна не губи свои територии, на Украйна ще и се наложи да върне територии. Въпросните области са били чисто административно прехвърлени към Украйна по времето на СССР, грешката е на пиянката Елцин, че остави нещата така за да стигнем до този момент. Западна Украйна е Полша, източна Украйна е Русия, Украйна е някъде на майната си в средата.
108
1
 
3
 
! Отговори
do vsi4ki komenti преди 1 година
Първо се мисли, после се говори, а ....най накрая се действа. Не първо коментара после четене. Какво всъщност казва Мъск. Решение на проблем без убийства на хора и мирни референдуми под егидата на ООН. Ясно е че има проблем между Русия и Украйна датиращ от 2014г., който през 2022 вече е ескалирал до война. Какво искате 3-та световна. Верно е че Путин е диктатор и агресор. Но и Зеленски е бомбандировач на Донецк и Луганск. По тая логика ...следва око за око -зъб за зъб, докато се *** всички
107
3
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
На Мъскът му е лесно. Пълен е с кинти и си гледа шоуто отстрани. Ама айде да видим какво ще се случи с обикновените украинци, ако изпълнят тези условия. Губят най-богатите си райони - Донбас с въглищата и желязна руда, графит, титан, литий от рудници в източна Украйна. Имат и шистов газ. Губят излаза си на море. Ако отстъпят, ще пукнат от глад, защото няма да имат никаква икономика и природни ресурси. Житницата с чернозема им е в южната част, оpkите искат и нея да завземат. Така че Мъск не мисл
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който псува,той е слабият.
105
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът е - или нормален свят, или доминация на джуджаи.
104
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно му е казал украинския дипломат. Такива тръмпоподобни *** да вървят на майната си.
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми и Хенри Кисинджър и им го каза по същия начин, ама те не - война та война. До последния рускоговорящ празноглавец (вкл. украинските такива)
102
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Илон Мъск- най-после един разумен човек. Най -добре е да се сключи мир възможно най-скоро.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не!
100
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск написа това което много хора смятат за правилно още от началото
99
1
 
1
 
! Отговори
Ку-Ку преди 1 година
До АнонименМалко психиатрична помеощ за теП!
98
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам референдуми във всички области с турско население в България. И присъъденияване към Турция на спечелилите. Също така референдум в Пиринско! Да се преброят кой татарин, кой македонец. Квото остане може да го присъедините към Русия и да се свърши мъката на това простоватичко племе.
97
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще капитулира барабар с три пъти по голямото си население. "Условията на Русия...." кой ви брой вас за нещо бе, Горна Волта с ядрени бомби?! Разпад и човекоядство ви чака. Песков специално ще е в менюто със сигурност.
96
1
 
7
 
! Отговори
Пазарът преди 1 година
Мъск го е казал от ясно, по-ясно: населението на Русия е 3 пъти повече, разбирай "пазарът е 3 пъти по-голям". Потенциален пазар за всички от неговите бизнеси-Тесла, интернета, сателити, ракето, полети до други планети, и т.н.
95
10
 
10
 
! Отговори
Ташак Спартански преди 1 година
Абе кавали, всички дето говорите за референдуми, включително и другаря Мъск, имам един въпрос: Ако започнат да се провеждат референдуми във всички гранични райони където има смесено население, какво би станало?". Я дайте да помислим малко, в област Хасково където предимно са българо-мохамедани от Турски произход и проведем там референдум за присъединяване към Турция, какво би станало според Вас? Та там печели ДПС на всички избори. Ама хайде мислете малко с тея глави, или няма сми!
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Мъск ли може да смята? Натовските кавали нещо им убягва тази сметка и тотално са решили да я унищожат окрайната.
93
8
 
4
 
! Отговори
Елън Хлопдъск преди 1 година
Дюшемето ми се е разковало и похлопва!
92
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хубаво го е казал Мъск. Едно умно предложение. Нека има референдум. Нека и в Косово да има. По един модел в цял свят. Костадинов правилно каза защо двоен аршин за Косово можеше, сега не. Давайте по един модел.