Мъск с вариант на мирен договор между Русия и Украйна

Потребителите в Twitter обаче го обявиха за предател
4 окт 2022 15:41, Нели Христова
92
Мъск с вариант на мирен договор между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Шефът на Tesla и SpaceX сподели в Twitter как вижда решението на войната в Украйна.

Според най-богатия човек на планетата мирният договор трябва да включва следните стъпки:

- Повторение на изборите в анексираните региони под наблюдението на ООН. Русия си тръгва, ако това е волята на народа.
- Крим формално става част от Русия, както е от 1783 г. (до грешката на Хрушчов).
- Водоснабдяването на Крим е осигурено.
- Украйна остава неутрална.

Илон Мъск призовава последователите си да гласуват в анкета, дали одобряват предложенията му. Около 60% от тях обаче не са съгласни с подобни отстъпки от страна на Украйна.

"Това най-вероятно ще бъде изходът от войната. Единственият въпрос е колко души ще умрат преди това. Също така си струва да се отбележи, че друг макар и по-малко вероятен изход от този конфликт е ядрена война", допълва Мъск.

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, също се включи в онлайн дебата със своя собствена анкета.

"Кой Мъск харесвате повече - този, който подкрепя Украйна или онзи, който е за Русия?", попита украинският президент. Близо 80% гласуват за "про-украинския Илон Мъск".

"Аз все още съм изцяло за Украйна, но съм убеден, че масивната ескалация на войната ще причини голяма вреда - както на Украйна, така и на света", отговаря милиардерът.

По-думите му, ако Крим бъде изложен на риск, Русия ще премине към пълна мобилизация, а войната ще стане тотална. Според него единственият сигурен резултат от това е, че смъртта ще бъде опустошителна и за двете страни.

"Русия има 3 пъти повече население от Украйна, така че победата за Украйна е малко вероятна в тотална война. Ако ви е грижа за народа на Украйна, търсете мир", пише Мъск.

Последователите на Мъск в социалната мрежа обаче отбелязаха, че това поведение е близко до предателство. Те го сравниха с хората, призоваващи да не се праща оръжие на Великобритания по време на Втората световна война. Други съпоставиха думите на Мъск с даването на Чехословакия на Хитлер през 1938 г. Тогава западният политически елит счита, че териториалните отстъпки ще гарантират мира на Стария континент.

Мнозина дори обявиха Мъск за предател и помагач на Кремъл.

SpaceX обаче е дарила хиляди приемни станции за сателитния интернет Starlink на Украйна. Благодарение на него украинското командване има независима от Русия и руските хакери онлайн връзка. Според военните анализатори това подобрява възможността на командирите да издават по-ефективни заповеди към своите част и да бъдат по-осведомени на бойното поле.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Илон Мъск е преди 1 година
кредитен милиардер. Парите му идват от Китай. Който дава парите, поръчва музиката, и политиката. Китай загуби милиарди заради тази война и иска да я спре. Не се интересува за Украйна.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯКАКЪВ ПЛАН ЗА МИР ЗА АРМЕНЦИ КЮРДИ И СИРИЙЦИ НЯМА ЛИ ИЛИ ТЕ НЕ СА ЖЕРТВА НА ДИКТАТОРИ КАТО АЛИЕВ С ГОЛЕМИЯ НОС...
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УКРАИНЦИТЕ СА *** КОИТО СЕ БИЯТ СРЕЩУ АРМИЯТА НА БАБА СИ И ДЯДО СЕ ДОКАТО ОБСЛУЖВА ЗЕЛЕНСКИ КЛОУНАА ЧУЖДИ ПРЕЗОКЕАНСКИ ИНТЕРЕСИ, НА КОИТО ВЕЧЕ И МЪСК НЕ ВЯРВА
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск е прав, освен това Украйна и Русия да демобилизират българските си малцинства. НЕЗАБАВНО!
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля, коментирайте мирното предложение на Мъск. Пишете какво ви харесва, какво не ви харесва и какво предлагате като по-разумно. Нека който се смята за по-умен да каже.
77
3
 
2
 
! Отговори
До 72 преди 1 година
От историк МПротиворечиш си! Защото именно руснаците повтарят историята. При това не коя да е, а тази на Хитлер!!! Даже и свастика си имат Z. А всички много добре знаем, какво се случва с Хитлер. Но с тази разлика сега, а именно сега имат ядрени оръжия и разчитат света под угрозата от ядрен апокалипсис да им прости. Но стане ли това света няма да спре да бъде в опасност, защото кутията на Пандора ще остане отворена и други държави по света ще изкат да се възползват. Мисли ***.
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишете какво предлагате, как да бъде спрян този кървав конфликт. Пишете какво не ви харесва в плана и с какво бихте го заменили.
75
8
 
6
 
! Отговори
Аз есмь царь преди 1 година
Украйна ще загуби още няколко области , наследени от нея по погрешка, дадени от Ленин. Това са руски области.
74
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изхвърлете всичката омраза от сърцата си и застанете лице в лице със съвестта си. Не тръгвайте след злите и не се оставяйте да ви оплетат в мрежите си. Мислете според разума и съвестта си. Не осквернявайте храмът на вашата душа със скверни дела. Мислете за останалите хора, като за себе си. И най-лошият мир е за предпочитане пред най-хубавата война. Неслучайно в Библията пише, цитирам: Блажени миротворците, защото те ще се нарекат Божии синове.
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осъзнайте се и не пишете крайни мнения. Светът наистина е изправен пред ядрен апокалипсис. Нима е толкова трудно да се вслушате в собствения си вътрешен глас и да признаете пред себе си, че с този наратив всички вървим към ада на земята? Колко от вас си мислят, че ще оцелеят след един ядрен апокалипсис? А и какъв живот ще е това? Мислете и предложете нещо, ако наистина се смятате за по-умни. Сега му е времето. Утре ще бъде късно.
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С други думи ако утре Турция реши да ни нападне дава ме им Хасково и Кърджали и правим референдуми в Варна Разград Търговище и Силистра и се молим да не ги вземат и тях .... Умно нали
71
12
 
16
 
! Отговори
ьаьаьаьа преди 1 година
А кой ще плати за щетите, убитите и изнасилени хора. Когато Русия си приготви да плати 100 трилиона, тогава ще говорим за мир
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът е, че западните хора са като цяло максималисти, не обичат компромисите - това не винаги е зле, но в случая с една унищожителна война...трябва не по- Силният, а по- мъдрият да отстъпи! на същия сайт на Москва имаше карикатура, на която пише :Тези, които не учат история, са обречени да я повтарят. Тези, които наистина учат история, са обречени да стоят безпомощно, докато всички други я повтарят...
69
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много от нас многократно направихме подобни предложения по форумите но кой ни слуша. Sorosoidite anonimni искат война за да печелят повече. Промиват мозъците на хората и политиците за да подкрепят Украина с цел продължаване на войната.
68
13
 
19
 
! Отговори
ZZ преди 1 година
Има и още един начин - Русия смазва армията на Украйна и Зеленски с много рев капитулира и приема условията за мир, а натовците не могат да направят нищо, което няма да започне трета световна, освен да мрънкат и налагат още повече безумни забрани и санкции, с които вредят най-вече на себе си. Започва ерата на новата студена война...
67
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
53 точно си го казал. Само няма да се съглася с термина "български турци". Те не са турци. Българи са, но са мюсюлмани. Някои от тях имат някакви връзки в днкто си с Турция, но не изцяло. Над 90% от тия хора са си българи до мозъка на костите. Просто някога в името на живота техните предци са сменили религията си за да оцелеят децата им. Нима можете да ги обвините за това!? Хората са много работни и са си българи. Опознайте ги първо, после си давайте мнението.___Децата от децката вярват ли ти?
66
3
 
16
 
! Отговори
Йово преди 1 година
Не вярвам да го чуя но Мъск започнал да мисли по трезво или някой го е посъветвал. Може би големият стратег Кисинджър.
65
3
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 1 година
като чуя някой да използва обръщението - "народе" и ми се повдига, щот ми мирише на опит за овча манипулация
64
4
 
19
 
! Отговори
в превод преди 1 година
или се разбират или не е добре за никой, тва казва човека и е прав и то много, инак е много вероярно 2ма психопати (зеле и путъ) да взривят планетата
63
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 1 година
До АнонименКъде, да смея?