С 20% по-малко руснаци влизат в Европейския съюз

Причината са наложените от страните членки ограничения
6 окт 2022 08:55, Елка Василева
23
С 20% по-малко руснаци влизат в Европейския съюз
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на руските граждани, които влизат в ЕС, е намалял с 20% през последната седмица в сравнение с предходната, като причината са наложените от страните членки ограничения, съобщи Франс прес, като се позова на информация на Фронтекс от днес.

Още по темата
Близо 53 000 руски граждани са влезли в ЕС между 26 септември и 2 октомври, от които 29 000 през Финландия, 8877 през Естония и 8536 през Полша, идвайки от Украйна, информира Европейската агенция за гранична и брегова охрана.

"Визовите ограничения, водени от политически аргументи от страна на европейските страни и мерките, предприети от Русия с цел възпрепятстване напускането на страната на мобилизирани граждани, ще доведат до все по-голям спад на броя пристигащи руснаци в ЕС", смята Фронтекс.

Полша и балтийските държави наложиха строги ограничения за руски граждани в рамките на санкциите, приети след инвазията на Русия в Украйна.

"Нелегалното влизане може да нарасне, ако Руската федерация реши да затвори границите си за гражданите си, които евентуално могат да бъдат мобилизирани", добавя още агенцията.

Повече от 200 000 души бяха мобилизирани в руската армия след обявяването на "частична" военна мобилизация заради войната в Украйна. Тази мобилизация предизвика силно безпокойство в Русия и протести срещу нея в някои области. Тя също така принуди десетки хиляди мъже бързо да напуснат страната, за да не получат повиквателни.

Казахстан обяви вчера, че повече от 200 000 руски граждани са преминали през неговата граница за две седмици.

На 30 септември Европейската комисия призова страните членки за повече ограничения в издаването на визи на руски граждани и в контрола по границите.

Европейският съюз имаше споразумение за улеснено издаване на визи с Русия, но то беше прекратено, като в момента одобрението и отмяната им е от компетенцията на самите държави членки.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
fersiranoj преди 1 година
slkjfdf.net/ - Utiquawwu <a href="slkjfdf.net/">Xekuigoxi</a> gyl.xogf.m.dnes.bg.ame.og slkjfdf.net/
19
0
 
1
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До ! вече някалко пъти го припомням : в навечерито на ПСВ Руската империя има най-голямата войска изобщо в историта - 6 милиона! В Брест - Литовск, тези същите 6 милона подписват капитулация(на практика) пред Германия, Австро-Унгария, Турция и България с коята губят повече от 2 млн кв км територия - световен рекорд. Тая работа е като оная, не е важен размерът, важното е работа да върши.
18
0
 
1
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 17, къщата ЕС не си я градил ти ,можеш да отидеш да видиш, но не да оставаш там, това не е твоят дом.
17
4
 
2
 
! Отговори
! преди 1 година
Ами да ги спират. Така Путин ще разполага с по-голяма армия. Някой определено иска да запали Европа отново.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следваща стъпка е да им върнат тези които вече са в ЕС, да започнат от семействата на Путин,Песков и Лавров ( защото запада им е лош и виновен, но не и за семейството нали така )
15
3
 
6
 
! Отговори
Jas преди 1 година
До Кори: точно така. По принципа на Сталин: йестъ человек (руски), йестъ проблемов, нет человек (руский), нет проблемов! Русия мачка 45 г. цяла Източна Европа и я върна 100 г. назад в историята, време да бъде изолирана от Европа. Мисля дори, че е време за нова желязна стена, нов Роналд Рейгън у да се надяваме и нов Горбачов.
14
6
 
0
 
! Отговори
турчин преди 1 година
не худете в ЕС и Бг, не пъзарете от там, само от турция, нашъта родина Турция е ф криза и има нужда от парите ви, аз лично праштам цялата си заплата от Бг в Турция секи месец за да подпумогнем Ердоан
13
1
 
6
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Jas, в САЩ имало 3 млн руснаци. Американците да ги изгонят, а върнатите да отидат да си искат американския стандарт от Путин. И това е начин за въздействие - изгони ги обратно, а те да си оправят държавата.
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция е велика държава колкото Ердоган е образован политик - Ердоган и Тиквата са политиците с най-ниско IQ в света - не само мв Европа, но си управляват Тиквата 12 години, Ердо - 25 , и Тиквата има по-големи успехи, все пак в Бг заплатите и пенсиите са двойно над турските, но все така смешни на фона на Франция, германия, Италия, Белгия, Холандия, Испания, и даже и Австрия и Гърция и Португалия
11
1
 
3
 
! Отговори
Делпо преди 1 година
От Великото Тюркие последните 50 години са избягали 50-55 милиона турци, от велик Рашистан около 20 милиона - защо бе , братя, нали Тюркие и Се Се Се Ре са рай, защо сте толкова аналноподатливии, и защо едно говорите, а друго правите, турци и руснаци
10
0
 
5
 
! Отговори
Jas преди 1 година
До сега от Русия са избягали към 700.000 предимно мъже. От една страна ги съжалявам, от друга, където по света има руснаци, там Путин се заканва, че ще защитава интересите им. Днес са бегълци, утре могат да се превърнат в проблем на сигурността. Така е в Украйна, във всички останали постсъветски републики, в Молдова (някои руски политици вече заплашваха молдовското правителство) и т.н.
9
3
 
4
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 6 , украйнците дори да приемем, че е истина, бягат ,защото са ги нападнали. А руснаците защо бягат? Никой не го гони, но то бяга! По-страхливо племе от руското няма.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички руснаци ги гонете от Европа! Безобразие! Само по-красивите рускини оставете!
7
1
 
0
 
! Отговори
али преди 1 година
Те вече се изнеса....
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
драскате само глупости защо не броите колко украинци са избягали в европа или това не се смята за дезертиори милиони украинци са избягали това на вас медиите не ви интересува а да унижавате русия можете затова рус газ за вас нема целия свят и бг плачете от укропите затова не драскате че ес гони укропите не драскате вие сте на бг губрето
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ходят в Евразийския
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-хубавата новина, която съм чел тази година!! Браво! Дай Боже сега 20% по-малко а утре 50. Амин!
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северна Корея ви очаква... Там тревата е много сочна... На плаж не можете да отидете, защото досега до морето е ограничен... Има телена ограда... Някой да не вземе да скочи в морето и да иска да избяга от "рая"...
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът вече е затворен.
1
6
 
12
 
! Отговори
Лелинчов преди 1 година
Срам за тези, докато тяхната армия извършва маневри с елементи на отстъпление те позорно бягат. Може да се наложи родни ватняци да ходят да спасяват честта на мамаша раша. И без това са им задължени.