Зеленски разкритикува изненадващо кмета на Киев

Кличко не разкрил специални подслони в столицата за хората
26 ное 2022 10:36, Петя Славова
130
Зеленски разкритикува изненадващо кмета на Киев
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски разкритикува изненадващо кмета на Киев Виталий Кличко, че не се е справил добре със задачата по разкриването на специални подслони в столицата за хората, останали на тъмно и студено заради руските атаки, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Във вечерното си обръщение към нацията Зеленски намекна, че Кличко и служителите му не оказват достатъчна помощ.

Още по темата

"За съжаление, не навсякъде органите на местната власт се справят добре. В Киев в частност има доста оплаквания. Нужна е, меко казано, още доста работа", каза президентът. По думите му в много от киевските подслони равнището на предоставяните услуги не е достатъчно качествено.

"Моля обърнете внимание - хората в Киев се нуждаят от по-голяма подкрепа, доста от тях са без електричество по 20 дори 30 часа. Очакваме качествена работа от кметството", заяви Зеленски.

Президентът разкритикува и тези, които по думите му са лъгали в официалните си доклади, но не уточни какво точно има предвид.

След съкрушителните руски удари по енергийната инфраструктура на Украйна властите разположиха специални подслони за хората в нужда, станали известни под името "пунктове на несъкрушимост". Досега са разкрити общо 4000. Там жителите могат да получат достъп до вода, отопление, интернет и връзка за мобилен телефон.

Направеното от Зеленски изказване е необичайно предвид факта, че от началото на войната той се опитва да създава представа за национално единство и обикновено засипва представителите на властите с похвали.

Кличко, 51-годишен бивш професионален боксьор, беше избран за кмет на Киев през 2014 г. Засега няма реакция от канцеларията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари