Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"

Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация, твърди той
30 ное 2022 16:23, Йоана Цонева
366
Медведев към НАТО: Не снабдявайте Украйна със системи "Патриот"
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди във вторник НАТО да не предоставя на Украйна системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", като осъди алианса като "престъпна структура", която доставя оръжие на това, което той нарече "екстремистки режими", предаде "Ройтерс".

Медведев, който някога се представяше за либерален модернизатор в качеството си на президент от 2008 до 2012 г., все повече се превръща в един от най-яростните поддръжници на руската война в Украйна, като публикува язвителни осъждания на Запада в каналите си в социалните медии.

"Ако, както (генералният секретар на НАТО Йенс) Столтенберг намекна, НАТО снабди украинските фанатици със системи "Патриот" заедно с личния състав на НАТО, те веднага ще станат легитимна цел на нашите въоръжени сили", написа Медведев в "Телеграм".


От съобщението му не става ясно дали той има предвид системите "Патриот", украинските сили или персонала на НАТО, който да стане мишена.

Още по темата

"Цивилизованият свят не се нуждае от тази организация. Тя трябва да се покае пред човечеството и да бъде разпусната като престъпно образувание", написа той в по-ранна публикация.

Украйна поиска от западните си партньори противовъздушна отбрана, включително произведени в САЩ системи "Пейтриът", за да се защити от руски атаки срещу енергийната си инфраструктура.

Министрите от НАТО осъдиха това, което те наричат "постоянни и безсъвестни атаки на Русия срещу украинската гражданска и енергийна инфраструктура", и обещаха да засилят подкрепата си за Киев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и така да е това никак не е хубава новина защото драги читатели като свършат нормалните амуниций при липсата на такива ще влязат другите по сериозни амуниций даже една единствена е достатачна . Дано не се случва да пази Господ
267
1
 
2
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Хем ***, хем нахален! Ама и тези украинци, да си седят и да остават ГЛАВУНА да си ги трепа като мухи!
266
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позор за пияниците. Биваше ги само за война досега. Видя се, че и това не могат. Негодно племе
265
1
 
6
 
! Отговори
Аnonimous преди 1 година
Русия в момента използва ракети произведени през 2022 г-доказано, а това значи че нещо запасите попривършват. Иранските шахади не летят вече от 9 дни. Защо ли така:)?
264
1
 
3
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Патриоти няма да даваме поне за сега само защото не става да се монтират и ползват веднага-по нататък, но NASAMS и др коледни подаръци на стойност 1.2 млрд долара, дядо Коледа ще донесе на украинците:) и дано най сетне и дядо Мраззз донесе хубави подаръци и много фоерверки и в някои от големите руски градове че вече е време и там да усетят.
263
2
 
4
 
! Отговори
Алабала преди 1 година
Русия напада суверенна държава, избива всичко наред, и когато някой ( НАТО) се опитва да пречи на това те реват като шушомиги.Всъщност всички видяхме колко непобедима е тяхната "страховита" армия, без "прочутите" си ракети са едно голямо недоразумение. Ако имат смелостта да нападнат НАТО то това ще е края на Русия за столетия наред. Жените им ще ходят по света да си търсят мъже в продължение на стотици години.
262
5
 
7
 
! Отговори
Владо преди 1 година
България вън от НАТО
261
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен Патриоти трябва и Томахавки да им дадат! Друго си е да праснат бункера на дребния пикльo!
260
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пyтлераса се скъса да трие коментарите против съвецкия башибозук.
259
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със или без помощ от НАТО оркитe ще изпукат от студ. Факт.
258
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тоя дребния представя ли си, ако го хване един афроамериканец и му го забие в задния двор, как ше му изскочат очетата?
257
1
 
2
 
! Отговори
Стамо Пръча преди 1 година
Българофиле/292/, а кой насъскваше и финансираше т.нар. милиции от днр и лнр толкова години? Представи си, че Ердоган направи същото с нашите сънародници в някои региони на България и те проявят неблагоразумието да скочат срещу установените правила, КАКВО ПРАВИМ !? Може би ще трябва да ги галим с перце и да приветстваме обявяването на тяхната независимост ли?
256
2
 
3
 
! Отговори
Рачко Пръдлето преди 1 година
Сибирските *** искат да си думкат безответно независима Украйна пред погледа на целия свят, НО няма как да стане, защото падне ли Украйна, идва ред на Европа. Като за начало ще е източната й част. Повече оръжие за Украйна - по-бърз край на войната. Чугунените тикви няма да прибегнат до ядрено оръжие, щото там ще се наакат безогледно, а и запада им харесва, децата им са там, почиват си там, пазарят си от там... Става дума само за кремълската върхушка, но точно тя забърка тези л...на
255
0
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Българофил 292 Вовата мачка , ама знае че няма къде да се скрие. Жертва се човека. Жертва и цяла Русия.
254
6
 
7
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
НАТО си участва реално пряко във войната още преди 24.02. Нарочно насъскваха укрите преди това да се гаврят с руснаците на тяхна територия докато не му писне на Путин! Обещаха им оръжия и им ги пращат! Трябва хич да нямаш акъл да мислиш ,че войната не е между НАТО и Русия! Като се има предвид какъв съюз е НАТО , освен Русия няма кой да има смелостта да се опълчи!! За това мачкай, Вова!!!
253
0
 
2
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
***, наистина правилно са описани от Раковски, още преди руско-турската война от 1887-1888г.
252
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човеко ги пази от изцапан имидж, те не разбират )))
251
3
 
11
 
! Отговори
sd преди 1 година
русия се дави и ще се удави в нечистотиите си.
250
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо бе руснаци, нали имате оръжие, от какво се страхувате...тия са пълен майтап
249
6
 
15
 
! Отговори
Черния преди 1 година
А вземат от Иран дронове