Руската пропаганда: По-добре светът да е унищожен от ядрена война, отколкото Русия да загуби

Според водещите на руско токшоу Запада ще арестува всеки руснак
5 дек 2022 07:12, Нели Христова
406
Руската пропаганда: По-добре светът да е унищожен от ядрена война, отколкото Русия да загуби
Снимка: БГНЕС

Подкрепата за войната в Украйна сред обществото в Русия отслабва, затова машината за пропаганда на Кремъл се опитва да поправи това, като предупреждава руснаците, че цялата страна ще бъде наказана от западните сили, ако армията на президента Путин бъде победена.

"Всички ще бъдат считани за виновни без изключение, независимо дали се намират на територията на Русия или извън нея", каза Олга Скабеева, известна държавна телевизионна водеща, в актуално токшоу, излъчено от канал "Россия 1". "Съществуването на страната, както и съществуването на всеки руски гражданин е заложено на карта!"

Скабеева, която е известна като желязната кукла на Путин, каза, че обикновените руснаци, живеещи в чужбина, дори тези, които нямат връзка с Кремъл, ще бъдат „незабавно арестувани“, ако Русия загуби войната.

Маргарита Симонян, ръководител на RT, подкрепяната от Кремъл медия, предупреди за "невъобразими" последици за Русия, в случай че Украйна излезе победител. "Ако загубим, Хага, реална или хипотетична, ще дойде дори за портиера, който мете калдъръма зад Кремъл", каза тя, имайки предвид Международния наказателен съд.

Говорейки по националната телевизия, тя призова руските военни да продължат безмилостните си атаки срещу украинската енергийна инфраструктура, като каза: "Това е единственото нещо, което можем да направим в тази ситуация".

Симонян, която рутинно нарича Путин "шефа", каза също, че неназовани длъжностни лица във "високите кръгове" са все по-загрижени да не бъдат преследвани за военни престъпления. "Но те трябва да се страхуват от загуба, от унижение, от предателство на собствения си народ", допълни тя.

Поредица от унизителни неуспехи на бойното поле, огромни военни жертви и крайно непопулярна военна служба означават, че само един на всеки четирима руснаци сега е за продължаване на войната в Украйна, според изтекло проучване на Кремъл, получено от Meduza.

"Конфликтът става все по-осезаем за много руснаци след частичната мобилизация през септември 2022 г.", заяви днес британското министерство на отбраната. "Тъй като е малко вероятно Русия да постигне големи успехи на бойното поле през следващите няколко месеца, поддържането дори на мълчаливото одобрение на войната сред населението вероятно ще бъде все по-трудно за Кремъл."

Симонян и Скабеева, както и Владимир Соловьов, друг известен амбулантен търговец на кремълската пропаганда, казаха преди това, че биха предпочели да видят света унищожен в ядрена война, отколкото Русия да бъде победена в Украйна.

Коментарите дойдоха, когато Европейският съюз призова миналата седмица за специален съд, който да разследва руските военни престъпления. "Готови сме да започнем да работим с международната общност, за да получим възможно най-широката международна подкрепа за този специализиран съд", каза Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Тя добави, че Москва и свързаните с Кремъл магнати трябва да осигурят по-голямата част от средствата, необходими за възстановяване на украинските градове и инфраструктура след войната.

"Русия трябва да плати финансово за опустошението, което причини", каза тя. "Русия и нейните олигарси трябва да компенсират Украйна за щетите и да покрият разходите за възстановяване на страната."

Служители на Европейската комисия казаха, че разходите за възстановяване на Украйна ще бъдат най-малко 600 милиарда евро. Президентът Зеленски оцени цената на трилион долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
0
 
0
 
! Отговори
йордан йорданов преди 7 месеца
Анонимния многознайко защо не пишеш името си Защото те е срам от позицията която защищаваш Ако си на фронта друга песен ще запееш
290
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски и бандата му ще бъдат унищожени. Но Първо се реже главата на змията.Укровермахта трябваше да бъде ликвидиран на 24.02.2022г.Това е голямата грешка на руснаците.
289
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ е велика и непобедима.
288
8
 
12
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Не знам дали ще доживея да видя,но все повече искам всички руски главорези начело с путин да бъдат вкарани до живот в затворите.Аман от психопати!Само те и русофилите в България искат светът да е русия,или този свят да не съществува. Това са болни мозъци,чужди на нормалното човешко съществуване,които трябва да бъдат преследвани от цялата строгост на закона и съдени за това.
287
11
 
21
 
! Отговори
Да ама не преди 1 година
В крайна сметка, Русия ще загуби, както винаги е губила, когато е действала срещу Запада . След като се водят по ъкъла на 70 годишен дядка с фикс идея и банда крадци, тва ще е , толкова си могат .
286
19
 
12
 
! Отговори
Браво на Путин! преди 1 година
Мисля, че Путин ще се справи и без вашите съвети....
285
7
 
14
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
По-вероятно е да избухне ядрена война, отколкото русия да победи.....Не си представям как НАТО казва : ОК Вова, *** френд - вземи Украйна, помисли дали искаш цяла Полша, вземи и Прибалтика и на север Финландия да не ги делим хората...ю уин
284
5
 
16
 
! Отговори
423 преди 1 година
Примитивни мозъци, накиснати в алкохол. Всички им виновни.
283
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук седнали да си мерят по примитивен мъжки начин патките кой какво оръжия имал и кой склад изпразнили, а през това време, хора страдат и умират в Украйна и Русия и Европа, трябва да спрете това, трябва! Така или иначе, накрая ще се договорите, винаги се стига до договор и договорки накрая, колкото по рано седнете на масата и донесете мир за цяла Европа, толкова по-добре и за тези невинни, страдащи хора и за държавите от самата Европа!
282
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви ли е жал за тези хора? Колко години още ще понасят това? Не ви ли жал, че дълги години толкова млади хора, мирни жители и деца загиват там или остават с психически и физически травми? Докога ще трае това и колко още години? Кога ще седнете на масата и ще се разберете като нормални хора за мир?
281
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Русия с 10% от армията си за няма и година вкара Европа в рецесия и изпразни складовете с боеприпаси на НАТО за години напред.
280
6
 
15
 
! Отговори
ахахаха преди 1 година
украйна 22 армия в света разпертущини тотално 2 армия в света за каквато се мислеха руснаците сега се чудят как да се измъкнат да не ги наааеебббаатт по улиците кремалджиската щааайййка престъпници
279
18
 
7
 
! Отговори
Глух Пор преди 1 година
Пишете пълни глупости! Русия няма как да загуби войната в Украйна! Украйна е тотално разбита и сега и в пълен колапс! И войската и е почти унищожена и разчитат на чуждестранния легион (от НАТО предимно), който също го връщат в ковчези! Всичките тия неща които цитирате в статията са във връзка с това ако запада и НАТО не могат да преглътнат загубата си там и панически се намесят директно. Тогава всички цитати от статията ви придобиват смисъл.
278
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще на занимавате с глупости, злобни излияния, русофобия, пропаганда и лъжи?
277
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много наплашени от Русия тея сорросоидчета бе. Да не вземе да победи ! Нали губила войната ей го на дългата ръка поразява във вътрешността ...
276
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е , но слагай лайкове първо на себе си сложи не се прави на интересен !
275
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете с лъжливата пропаганда, втори Хитлер-Зеленски в Европа не искаме, да се маха, че цяла Европа страда от лудостта му!
274
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг няма нито чувство за хумор нито чувство за мярка обича да се тъпче като прасе и да се кичи като ***.Това мнение е спам за премахване е отвратен.
273
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименУкраинците методично убиват собственото си население под контрола и натиска на чужди инструктори и други чужденци, украински военни , които се опитаха да спасят живота си, бягайки, бяха засреляни от собствените си хора, инструктирани също от чужденци, украинци стреляха години наред по жилищни и обществени сгради и убиваха собственото си население, украинци , вкл. и журналисти, девет години бяха убивани от Киевската фашистка власт за това, че имат свое мнение, украинци бяха убивани,
272
6
 
9
 
! Отговори
1434 преди 1 година
Незнам колко е добре ядрената война, но 'победата на Русия или СССР би била кошмарна за цяла Европа , Азия и Африка. Една победа на руснаците би им позволила да наберат сили и след десетина години да потърсят свои интереси обратно в Сирия, Мали и къде ли не. А за Европа да не говорим, пак ще се бият в гърдите каква непобедима страна били. Частно, България би била принудена да признае Сърбия и Македония за по-велики от себе си. Добре, че отвреме навреме има войни които Русия губи.