Лавров: Глобализацията по американски приключи

Надява се на нов многополюсен ред
7 дек 2022 17:00, Росен Стойчев
86
Лавров: Глобализацията по американски приключи
Снимка: БГНЕС/EPA

Формира се нов глобален ред и той не трябва да зависи от прищевките на западните страни. Това обяви руският външен министър Сергей Ларвов, съобщи ТАСС.

Той се надява ЕС да бъде равноправна част от новия многополюсен свят, за да стане това обаче групата трябва да прекрати напълно своята зависимост от САЩ.

Още по темата


"Вероятно глобализацията по американски е приключила. Изграждаме нова логистична и финансова програма, която не трябва да зависи от идеите за превъзходство на западните партньори", коментира Лавров.

Дипломатът припомни, че преди са били давани много обещания на Русия. Много от тях не са били спазени от западните държави.

И допълни, че доказателства могат да се намерят в мемоарите на много от западните дипломати от онзи период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До хард 73. За твое сведение, азиатска култура и цивилизация има, та макар и да не ни е близка. Но американска такава - НЯМА. От американците останаха само избитите и натикани в резервати индианци, робите от Африка, а сега желанието им да подчинят целия свят, включително и Европа. Най-големите колонизатори и експлоататори налагат измислената им демокрация, според собствените си разбирания и само в своя изгода.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Европа е в тотален фалит.Предстои разпад на ЕС.Германците май се усетиха.Дим без огън няма.Не вземам страна,но защо тябваше да си унищожим армията?27 месеца съм служил,три месеца задръжка имаше.Сегашните същества от УЖ мъжки пол друсат кючеци.Упадъкът е тотален.
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е, че САЩ промива мозъци от десетилетия и все изтъкват себе си, но никога не трябва да се допуска един да надделее. Европа трябва да мисли ако иска да съществува. Не може да имаш зависимост на 100% нито от Русия, нито от САЩ. Вземе ли един властта става диктатура.
61
4
 
8
 
! Отговори
Тези преди 1 година
тук, които пишат ср/у Русия грам не си дават сметка, че всичко това е причинено от ФАЩ. Цялата работа е много по-отдавнашна и по-дълбока, но промитите им мозъчета няма как да го осъзнаят това.
60
10
 
10
 
! Отговори
хард преди 1 година
Стана ясно на всички, че без САЩ никой не може да гарантира сигурността си. Ако Путин не го свитнат неговите, Русия ще остане в сектора на азиатците,...всъщност там където и е местото! Ако има останали чоловеци в тая азиатска губерния, ще платят разходите и щетите на Украйна и ще си подвиват опашката и ще слушкат, за да ги приемат за бели хора.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобализацията по американски от последните 20тина години приключи. Сега следва мизерия и изолация по руски. Вече няма да се чудите какъв телефон да си купите и къде да отидете на екскурзия, а ще четете военни сводки, пропаганда и как да икономисвате.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът умира чисто физически. Няма как да продължи хегемонията си. Силните западни мъже от края на XIX и началото на XX век, които изградиха империи вече ги няма. Наследиха ги ревливи жендъри. Технологиите няма да им помогнат задълго. Краят е неизбежен. Врагът е вътре в Европа и е силен и млад. Съпротивата е безсмислена, а и я няма. Жендърите не могат да се съпротивляват. Смъртта им е неизбежна.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре е да има двуполюсен свят. Така няма да се допуска нападение на суверенни държави било то Ирак, Афганистан, Сърбия, Сирия, също и Украйна. Както не може една държава да се ръководи от една партия, така не трябва да се допуска света да се води от една или група държави. Това е добре за цялото човечество, Америка и Европа трябва да се събудят от съня си и да осъзнаят, че те не са единствените държави в света, а всъщност една доста малка част от него. Това са изводите, жалко че с тази цена.
56
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много се е объркал! Простено е на тази руска мъжка кобила,едно си знае хайванчето, едно цвили!
55
11
 
13
 
! Отговори
абе кон с очила преди 1 година
що дъщеря ти цял живот живее в загнилия Запад и не ще и да чуе за твоята русия. даже руското кате забьило руский языйк
54
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобализацията не е ничия, но простотията, примитивната диктатура и агресията си имат име, Русия.
53
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другар чиба, защо тогава искаш още комунизъм, който, ако не си забелязал, сега е в Европа. Ще ти подскажа, защото си глупав.
52
28
 
20
 
! Отговори
Чиба Рашка преди 1 година
Видяхме им полюсите до къде водят 45г им сърбахме попарата и още 30г не можем да влезем в релси заради петата им колона дето дърпа упорито назад. Не мерси.
51
0
 
13
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Прав си, ако беше в Лондон, сега щеше още да изпъва жили на някой строеж. Колкото до това, че може да си го срещал с Ник "Германеца" - напълно възможно е. И аз разпознах един, дето претендира да живее в Германия и само цапа и вмиpиcвa обстановката с глупави коментари. Той пък се пише fafan, на едно друго място.
50
4
 
29
 
! Отговори
ТНР преди 1 година
Европа, ако иска някой да я брой, ще трябва да покаже сила, а не розови паради с момчета облечени в дантелени рокли. Европа става едно гето за мигранти и общности които искат права. Интересно ще ми е, след 20 години когато араби, турци и африканци са мнозинство в Европа, как ли ще се разберат с новите прайдове и меки китки, които искат правааа
49
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай е зависим от руската енергия и военна мощ.
48
26
 
16
 
! Отговори
ЯМХ Путкин преди 1 година
Зеленият кон отново цвили. Какво беше казал - Русия няма намерение да напада никого. Този ако беше Пинокио, досега носът му щеше да се забие в Луната.
47
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-смешното е, че този дъръ алкохолик си вярва на глупостите, които говори, хахахахахахаха
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53. Седа и гледам
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бесен. Верно и. Полюсите са отстрани - Русия ще е в центъра