Лондон: Прехвърлиха елитна руска армия в Луганска област

По време на войната тази група вече претърпя значителни загуби
8 дек 2022 23:15, Йоана Цонева
74
Лондон: Прехвърлиха елитна руска армия в Луганска област
Снимка: БГНЕС

Британското министерство на отбраната посвещава поредния си разузнавателен доклад на прогнозите за по-нататъшни събития в Луганска област, където руската армия завърши подготовката на 60-километрова система от окопи и отбранителни съоръжения, съобщава Руската служба на "Би Би Си".

По всичко личи, че частите на Първа гвардейска танкова армия на Руската федерация - елитно войсково подразделение, са дислоцирани на фронтовата линия край град Сватово в Луганска област.

По време на войната тази армия вече претърпя значителни загуби, по-специално по време на отстъплението от района на Харков през септември 2022 г. Сега, очевидно, съставът на армията е попълнен с мобилизирани. Но все пак числеността й е много по-малко от 25 хиляди души, предвидени по норматив.

Още по темата
Руските сили завършиха подготовката за почти непрекъсната 60-километрова траншейна система между Сватово и руската граница. Въпреки внушителния си обхват и дълбочината на системата нейните отбранителни способности все още не са ясни, коментират от британската разведка.

Ефективността на Първа гвардейска танкова армия и други съединения, които водят отбранителни действия, до голяма степен ще зависи от степента на тяхното взаимодействие и тиловата поддръжка, обобщават анализаторите.

На 21 ноември британското разузнаване отбеляза, че Сватово е важно населено място в Луганска област, руските власти най-вероятно смятат поддържането на контрол над града за политически приоритет. В същото време командирите вероятно ще се сблъскат с трудни военни реалности - те трябва да поддържат надеждна отбрана и в същото време да търсят ресурси за настъпателни операции на юг, в Донецка област. Както отбранителните, така и нападателните способности на Русия продължават да бъдат ограничени от остър недостиг на боеприпаси и квалифициран военен персонал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
..И ТОЯ "ЕЛИТ" ..ще даде пак фира....ха,ха,хааааа..КАТО ПРЕДИШНИЯ!..Чичко Хаймарс и Байрактар ефенди-2 нема да им простят!!!
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нова година половината ще бъдат елитно избити, а другата половина елитно ще избяга:)
57
5
 
2
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
Ама според този доклад...това " много вероятно " ли е или е 100% истина ?!? Питам ,щото докладите на британското разузнаване обикновенно са далеч от 100%-та !!! Спомнете си доклада за Скрипал...
56
4
 
2
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
Чий ху и търси британското разузнаване в Украйна ?!??!
55
5
 
1
 
! Отговори
КОЛЬО ЧАКАЛА преди 1 година
НА. *** МУ. Е ПРЕЗ ПУТЛЕРА ЗА. ЖИВОТА. НА МОБИЛИЗИРАНИТЕ. РУСКИОВЦЕ .А. СПОРЕД ПО. ГОЛЕМИТЕ. СПЕЦИАЛИСТИ,ЧЕТАЗИ. ЗИМА. ТЕ. ЩЕ. ЗАГИВАТС. ДЕСЕТКИ. ХИЛЯДИ.СЛАВА НА. ВЕЛИКАТА ЧЕРВЕНА. АРМИЯ.
54
5
 
4
 
! Отговори
СТИГА ВОЙНА. преди 1 година
КОЛКОТО И ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ЕЛИТНИ СИЛИ И ВАГНЕРОВЦИ- ВСЕ ПОСР....И СЕ ВРЪЩАТ В РОДИНАТА СИ.
53
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М31 ги прави на решето елитните части, дори и БТР-рите не могат да ги спасят.
52
11
 
8
 
! Отговори
Голяма работа преди 1 година
че прехвърлили не дотам елитната поочукана и позастреляна първа гвардейска селска в защита, хаймарсите не правят разлика, на ВСУ не им пука, още трупове на окупатори и толкоз
51
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли защо има хора, които твърдят, че войната на Русия е толкова лоша, колкото е била тази на Хитлер? Ами защото не знаят нищо за ВСВ и много малко за тази в Украйна. Горките не могат да направят елемен_тарния извод, че 70-80 млн. жертви са много повече от 200-300 хиляди и даже като им го споменеш не са доволни и слагат минусчета хахаха За повече акъл нямат. Липсата на познания не се лекува. Ако искаш да нямаш такава липса - сядаш и четеш. Даже ваксина против Ковид не помага... :)
50
8
 
7
 
! Отговори
Патриот 37 преди 1 година
По достоверен по отношение на войната в Украйна би бил доклад от Радио Ереван отколкото този на набеденото Британско разузнаване...ха-ха
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този разузнавателен доклад да не е правен от същите хора, които преди 6-7 месеца ни убеждаваха, че ракетите на Русия са свършили? Ако е така, съм сигурен, че отговаря на истината хахаха
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Антонии "Руснаците задминаха по жестокост Хитлер през ВСВ." - Викаш много по-жестоко е, че днес са умряли от войната примерно 200-300 хиляди души общо (предполагам силно преувеличено число), отколкото 70-80 млн. през ВСВ. Други гениални изводи за ситуацията направил ли си или с това се изчерпваш?
47
18
 
11
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Агресора Русия трябва да загуби тази жестока война която води срещу независима Украйна. Руснаците задминаха по жестокост Хитлер през ВСВ. Русия трябва да бъде поставена на колене и тотално изолирана. Руснаците за пореден доказаха, че са най голямата заплаха за човечеството.
46
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако това е елитна руска армия, мисля че Путин ще загуби тази война по-рано отколкото предполагах.
45
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те докато бяха елитни избагаха от Харкив, па сега с новаците къде мислите че ще се задържат? То вече не остана голям град там, който си заслужава да пазят.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"британската разведка" Весника ,само да не ви глобят ,че наричате британците с руски термини :)))))))
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво им е елитното, като половината от състава и вече е от аматьори? Била е елитна едно време.
42
6
 
4
 
! Отговори
Тудей.БъГъ до #51 преди 1 година
Да си я опраим ама от Козяк не дават! А нъл от там на "оправляват" ... и пара дават?
41
9
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Елитна армия?!? Тези ги биха като кучета пролетта, сега получили попълнения от стари пиянки :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
40
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елитна, ама наритана край Харков, сега попълнена с дядки, окей