Путин: Западът цинично използва украинския народ като пушечно месо

Конфликтният потенциал по света се увеличава, заяви той
Обновена: 9 дек 2022 16:44 | 9 дек 2022 16:30, Нели Христова
425
Путин: Западът цинично използва украинския народ като пушечно месо
Снимка: БГНЕС

"Опитите на Запада да запази своята хегемония на международната сцена увеличават конфликтния потенциал по света", каза днес руският президент Владимир Путин във видеообръщение към участниците в среща на министрите на отбраната на държавите от Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) и Организацията на независимите държави (ОНД), предаде Ройтерс.

"Конфликтният потенциал по света се увеличава и това е пряка последица на опитите на някои западни елити с всички възможни средства да запазят политическата, икономическата, финансовата, военната и идеологическата си хегемония", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент обвини западните елити, че "съзнателно вървят към разпространение на хаос и изостряне на международната обстановка". Според Путин Съединените щати и техните сателити залагат на силата. "Те фактически разрушиха създаваната с десетилетия архитектура за стратегическа стабилност, агресивно разширяват географския обхват на експанзията на НАТО", каза той.

По думите му, за да сдържат и блокират всякакви алтернативни модели на развитие, САЩ прибягват до незаконни икономически и търговски санкции, използват технологиите на цветните революции за сваляне на неудобни правителства и разпалват военни конфликти, като с откровените си провокации повишават градуса на напрежение и конфронтация в различни региони по света, предаде БТА.

Западните страни са превърнали Украйна в колония и използват украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, каза още Путин.

"В продължение на години Западът безсрамно изпомпваше и експлоатираше ресурсите (на Украйна), поощряваше геноцида и терора в Донбас, на практика превърна тази страна в колония и сега цинично използва украинския народ като пушечно месо, като таран срещу Русия, и продължавайки да снабдява Украйна с оръжие и боеприпаси, изпращайки наемници, я тласка по пътя на самоубийството", каза руският президент.

Путин отбеляза, че сегашните събития в Украйна са тежки последици от стремежа на САЩ да запазят хегемонията си на всяка цена.

"Убеден съм, че характерът и мащабите на съвременните заплахи предявяват повишени изисквания към нашето взаимодействие по линия на министерствата на отбраната", допълни руският лидер по време на видеообръщението си към срещата на ШОС и ОНД.

Путин също така изрази увереност, че тясното партньорство в областта на отбраната ще повиши авторитета и влиянието на държавите членки на двете организации и ще съдейства за укрепване на сигурността и стабилността в Евразия и в света като цяло, като послужи за по-нататъшното развитие на традициите на приятелство и доверие между страните.

Руският президент изрази мнение, че зараждането на многополюсен световен ред е обективен исторически процес.

"Пред очите ни се оформят очертанията на един истински многополюсен световен ред. Просто е невъзможно да се противопоставим на тези обективни исторически процеси", заяви Путин и отбеляза, че в Азия, Африка и Латинска Америка се формират нови центрове на развитие, които все по-активно отстояват националните си интереси, защитават своя суверенитет и правото на собствен път за развитие.

Путин каза, че смята за много важна и своевременна срещата на министрите на отбраната на ШОС и ОНД, и изрази надежда, че подобна съвместна работа ще позволи "успешно да се решават най-широк кръг от въпроси, преди всичко такива, свързани със защитата от външни заплахи, с гарантирането на глобалната и регионална сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
0
 
6
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Ту, бре! Я виж ти каква "бистра" мисъл!
322
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
малииии шизофренията до къде води...сменят се оправдания ежесекундно
321
14
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не Западът Путин, ти превърна украинците и руснаците в пушечно месо! Ти започна братоубийствената война! И още по-лошо, че повика мюсюлмани да правят Джихад в Украйна! НАТО ти били пред портата, айде стига! Господ няма да ти прости, ще свършиш като Саддам и Кадафито!
320
12
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
А Путин нецинично използва руския народ като пущечно месо
319
9
 
23
 
! Отговори
Митев преди 1 година
Нали нямаше украински народ, г-н Путин?! Май наистина путлеристите разбират само от бой по сурата, че да поумнеят?! ( и руски и родни ).
318
7
 
20
 
! Отговори
Каква наглост и преди 1 година
нахалство!!!На бялото черно вика!
317
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
джуде като толкова се загрижил за украйниците изтегли се от Украйна плати репарации и искай мир ..
316
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без надеждна сигурност за Русия не може да има сигурност за Запада, пише The Independent. Това е двоен процес. И Западът няма да може да измами Русия, особено след Украйна, където Русия показа сериозността на изискванията си за сигурност. Западът трябва да признае, че политиката му с НАТО провокира украинския конфликт
315
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски мислител: Състоянието на Зеленски надхвърля 20 милиона долара и той иска все повече пари
314
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за което беше необходимо през 2014 г. да се вози на Майдана, викайки: руснаците на ножовете! За какво? Да съсипеш държавата, да загубиш хора, територии? И къде е ЕС? Бяхте привлечени там, но не и взети. Значи всичко си заслужаваше?
313
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна живеят милиони руски семейства и това е тяхната страна. Зеленски им забрани да говорят на родния си език, затвори училища, преследва ги на национална основа, събори паметници на руснаци, забрани литературата на руски, забрани телевизията на руски, разпръсна опозицията, започна война. Зеленски не е ли фашист? В Русия украинците са на трето място по население, никой не потиска, никой не нарушава правата им на национална основа и разбира се, кой е виновен?
312
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за което беше необходимо през 2014 г. да се вози на Майдана, викайки: руснаците на ножовете! За какво? Да съсипеш държавата, да загубиш хора, територии? И къде е ЕС? Бяхте привлечени там, но не и взети. Значи всичко си заслужаваше? а сега крещи, няма светлина, няма топлина! какво искаш? на война като на война! Получете отговор за русофобията!
311
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден операцията на НВО на Руската федерация носи значителни приходи на украинското ръководство. Заради заеми и МВФ, спешни субсидии и военни заеми от САЩ и ЕС, върхушката на украинския райх печели от 140 до 200 милиона долара на ден.
310
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А използването на руснаци за пушечно месо какво е - геноцид? Путин вече може да се гордее че е в тройката на хората избили най много руснаци - редом то Сталин и Хитлер , а ако продължава така хер Хитлер може да изгуби и второто място
309
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей какви гръмки изказвания във форума. Много умен бг народ пък що не го искат в Шенген.
308
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Абсолютно вярно ! Абсолютно вярно. Така е.
307
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който им дава оръжията той ги използва като пушечно месо и за българските депутати се отнася за лидерите на политическите сили и министрите. Президента беше против донякъде.
306
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Православието го уби русия. Патриарх Максим от Държавна сигурност, патриарх Неофит от Държавна сигурност и като го избираха се оказа, че няма митрополит в България на необходимата възраст който да не е бил в Държавна сигурност. В русия и Украйна цялото висше духовенство от КГБ. Украйна сега ще се изчисти. А в България лустрация няма да доживеем.
305
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската преса е цитат след цитат от Путин. Същият Путин който документирано лъже като разпран. 2002 беше пръв приятел на НАТО, 2008 каза, че няма териториялни претенции към Украйна, 2014 каза, че зелените човечета не са руски военни, 2014 каза, че няма да последват други територии след Крим, 2021 каза, че правят само учения, 2022 каза, че няма да анексира територии. Всичко го има на видео записи от руската телевизия. Но хората които го поддържат имат памет като на еднодневка.
304
0
 
13
 
! Отговори
морски преди 1 година
Нали няма такъв народ бе ... Или ,както дайде.