Одеса е без ток след авария в подстанция, ударена от ракета

От Турция ще се искат кораби-електроцентрали за града
4 фев 2023 18:00, Анисия Иванова
85
Одеса е без ток след авария в подстанция, ударена от ракета
Снимка: БГНЕС

Украинският пристанищен град Одеса е без ток от сутринта след сериозна авария в електропреносната мрежа, предаде ДПА, като се позова на компанията "Укренерго".

"Трансформатор се повреди тази сутрин в една от високоволтовите подстанции, снабдяващи с електричество град Одеса, която е била поправяна, след като е била повредена от руски атаки", заяви "Укренерго" в своя канал в Телеграм.

Одеска област е един от регионите, които са най-тежко засегнати от руски ракетни нападения. "Всички високоволтови подстанции в региона са били повреждани", каза "Укренерго".

Украинският премиер Денис Шмигал заяви, че аварията е причинила прекъсвания на тока в Одеса и околността, посочва Ройтерс.

"Ситуацията е тежка, мащабът на повредата е значителен, невъзможно е бързо да бъде възстановено електрозахранването", написа той в Телеграм.

По думите му властите работят за възстановяване на електрозахранването за важната инфраструктура и жилищните сгради, които се нуждаят от ток за отопление.

Премиерът каза, че е наредил на енергийното министерство да осигури за Одеса всички мощни генератори, които са му налични.

Шмигал заяви, че също така е наредил на външното министерство да се обърне към Турция с молба за изпращане на кораби-електроцентрали за Одеса. (Илиян Могиларски, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е само началото.Време е Русия да подпука урките-фашаги,които изгориха живи хора.Русия забавя, но НЕ ЗАБРАВЯ!!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баси наглярите!!! Турция трябва да се справи със собствената си беда, а не да дарува ....
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Това е странно защото езика е най важния критерий кой какъв е" - и как различаваме Австрийци, Немци и Швейцарци?
46
2
 
14
 
! Отговори
Кос преди 1 година
Руснаците нямат ракети следователно са укрите.
45
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само, че самите одесити казват, че или е боло вътрешна провокация или авария. Ракетни удари не е имало. И това го казаха няколко тамошни блогера.
44
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще видим в Европа колко ток ще има, като вече зимата дойде.
43
3
 
28
 
! Отговори
poskitt преди 1 година
Престанете да се вайкате. Русия печели войната, колкото и това да не се харесва на някой. Путин влезе с 200к армия, но укрите избили 150к. От тях, ранени би следвало да има поне 250-300-к. 200 - 400(450)= - 200(250).... Без коментар. С какви войници се бие Русия тогава? - с минус двеста хиляди ли? Схващате ли колко ви промиват мозъците. Украйна вече отстъпка и то преди Путин да вкара 300к свежи сили. Извод: Путин взима своето, Полша пък своето, Молдова също си взима. Украйна, чао. Лека на всички
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тенкю вери матч.
41
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ескалатора в мола видях да играе украинско дете което говорише по телефона на чист руски език какъвто учихме навремето в училище. Това е странно защото езика е най важния критерий кой какъв е. Според сорросоидите всеки може да се определя какъвто си иска но това ми изглежда неморално и някак странно. Ако говорят по между си на руски значи са руснаци но са подлъгани с обещания от Запада. Както е казал Паисий о неразумний июроде поради что се срамиш да се наречеш бг.
40
5
 
36
 
! Отговори
бил преди 1 година
До АнонименУкрайна може да си запази само свинарниците,атомните оръжия се произвеждат само в Русия.Ако Русия не беше построила заводи там ,още щеше да си гледат прасетата и картофите
39
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Укренерго" там прави рементите да две на три, каквото се оправя нормално е главно в Киев и при приятечетата на зеления папугай, хората даже стачкуваха в Одеса, че налочно не им обръщат маного внимание!
38
21
 
21
 
! Отговори
Джуджето Румпи преди 1 година
Духайте супата,при нас е топло.Хапете ръката, която ви храни,а.
37
51
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ра'шки са абсолютни терористи.Какво са им виновни обикновените хора,че армията им не струва и украинците ги топят като восъчна свещ.Понеже не можем да се бием на фронта,дай да съборим блока на леля Оля и да спрем тока на дядо Гена.Голям келепир.Само омраза и презрение предизвикват в нормалния свят.
36
19
 
53
 
! Отговори
Слава на Русия! преди 1 година
Мачкай Вова! Одеса е Руска! Дано скоро се върне във великата руска империя!
35
21
 
48
 
! Отговори
Чичи до 39 преди 1 година
Абсолютно си прав. Украинците са най -пияната нация. От сутринта шмулят водка. Така си поправят и подстанциите. Пияни на кирка от заранта.Щом и войната не може да те накара да изтрезнееш, не знам какво може....
34
20
 
51
 
! Отговори
ало ало преди 1 година
ало, зеления наркоман, още се шматкай да просиш ръждясали леопарди - и одеса заминава към руската федерация!
33
19
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им пратят кораб? И тоя кораб какви ракети ще превозва? И руснаците ще стоят и ще го гледат ли? И как си я представяте тая работа? Кой трябва да се върже на тия статии?
32
2
 
30
 
! Отговори
кривда преди 1 година
кой крив кой прав не зная,но е жестоко за народа винаги е така страдат най-много най-малките.
31
30
 
5
 
! Отговори
Москва преди 1 година
колко може да изкара без ток?
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се искат, но няма да се дадат )))