Русия: Дрон се взриви в Калужка област

Районът граничи с Москва
6 фев 2023 10:40, Йоана Цонева
81
Русия: Дрон се взриви в Калужка област
Снимка: БГНЕС

Губернаторът на област Калуга Владислав Шапша каза, че дрон се е взривил близо до областния център рано сутринта в понеделник. Калужка област граничи с Москва, уточнява Руската служба на "Би Би Си".

"Тази нощ жителите на покрайнините на Калуга чуха взрив. Установено е, че в пет часа сутринта в гора близо до града дрон е избухнал във въздуха на височина 50 метра", написа губернаторът в своя канал в "Телеграм".

По думите му не са нанесени щети на граждански и социални обекти, няма пострадали, "На място работят представители на органите на реда".

Още по темата
През януари стана известно, че в Москва са монтирани допълнителни системи за противовъздушна отбрана, включително в сградата на руското министерство на отбраната. Провоенни канали в "Телеграм" изложиха версията, че това е подготовка за отразяване на атаки с дронове. В медиите се чу и версия, че публикуването на подобни снимки трябва да има психологически ефект и да вдъхне на гражданите усещане за външна заплаха.

Това не е първият инцидент с дрон в региона, за който руските власти съобщават. През октомври дрон се разби на територията на военното летище Шайковка, друг дрон беше свален в южната част на региона, напомня РБК.

Припомняме, че на 5 и 26 декември 2022 г. бяха нанесени удари по летището в Енгелс, където бяха разположени стратегически бомбардировачи с голям обсег.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера как може да седи на екрана продажен пост като този на "Не мога да разбера".
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грантовете трябва да бъдат регистрирани и регулирани от държавата и да са обществен ресурс !!! Те не трябва да отиват в партийни централи и в ниско интелигентни лица които пишат и говорят глуупости по телевизията радиото и вестниците.
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Задокеанските грантове защо не са обществен ресурст както евро фондовете ами отиват в ръцете на партийни функционери предатели и едни продажни cъщecmва.
64
6
 
10
 
! Отговори
на рушките примати преди 1 година
работят ли им противовъздушните сирени......а бомбоубежищата. Ще им трябват.
63
2
 
3
 
! Отговори
Б.Борисов преди 1 година
И мен Радев ме снима с дрон. Обикновено, когато се опитвам да си измисля оправдание защо имам кюлчета и злато в шкафа ми.
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 Един дрон свален на 200км от Москва вече драми и тежки ситуации.Какви са тия глупости?
61
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да чуем истината ако сами не я кажем. Киев атакува цели в самата Русия. Това е война не е СВО. Русия не реагира. Защо. Политическото ръководство на Русия жали украинците но те не жалят руснаците. Защо. Какво става. Руския народ изпадна в тежка ситуация.
60
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киев ги атакува във вътрешността но ръководството на Русия не реагира. Ами че Киев води война. Защо не са разрешени мостовете на реките за да не могат да минават западните танкове. Одеското пристанище защо около сделката със зърното приема западно въоръжение от самото начало доставката не е спирала. За тия неща няма реакция от страна на руските власти. Възмутително е че Русия един вид сама не жали нито войниците си нито народа си. Путин е изгоден за Запада така излиза.
59
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже Киев като вярно прокси на САЩ води пълномащабна война спрямо Русия и Русия трябва да отговори по същия начин. Всички медии и без друго наричат това война. Русия какво чака. Да се вземе в ръце преди да е станало късно.
58
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62.Ти какво очакваш след тоя погром на фронта.Арестович малко след Соледар подаде оставка сега Резников малко преди Артьомовск и Въгледар да паднат.Всеки се спасява,а трябва и някой да излезе виновен.Щом почнаха да се ядат едни други мача е към края си.
57
9
 
7
 
! Отговори
До конца ! преди 1 година
Властта в Киев продължава да се разпада . . .След идеолога на укро-нацистите Арестович, оставка в петък подадеи министъра на отбраната Резников.Същият който влезе в министерството по ботинки,а излиза с тлъста банкова сметка надхвърляща 1 400 000 000 долара!На кмета В.Кличко /притежаващ доходи от 800 000 000 долара/ и неговите приближени е излязла вече заповед от Президентството за обиск в домовете и служебниите помещения.Докато руската армия напредва!Днес е превзет и Николаев!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60.Щом това,че за тебе 1300г са временно убежище прав си няма как да го разбереш.
55
5
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До 2 Учебника по история трябва да се чете по-внимателно.
54
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 56.Ми не са го пропуснали.и ПВО не е за сваляне на дробчета Тя е за самолети.Като се изказваш вземи се ограмоти.
53
13
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Спешно започна строителството на нов,по-дълбок бункер за Жужака.
52
11
 
11
 
! Отговори
магучая преди 1 година
Прехвалените руски ПВО пак са пропуснали дрона :) Местните пияндурници го видели чак като избухнал :)))
51
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Никой от мл***дите не иска да войва и в Украйна и в Русия. Факт. Лесно е да си всеки ден пред камерата и да ръсиш глупoости, как си щял да победиш, Кого ще победиш бе? Стотоци хиляди ще загинат, а може и милиони. Спиранте тая нвойна! Никой няма полза от нея. Видяхме новите оръжия, време е да си отдъхнете. Ще напазарим малко техника и след 50 години пак.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D0%B4_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B8 ето пак русите спасяват България от свободатат и
49
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна вече хората започнаха да изтрезняват.Хората масови се мобилизират насила и като ги питат защо се дърпат отговора е "Русия е голяма и толкова хора може да мобилизира,ако се наложи,че само с прашки да ги въоръжат пак ще ни бият"
48
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дрон над гората край Москва, свален. Честно казано, очаквах повече от НАТО. Но явно толкова могат, момчетата.