Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин

Официалните разговорите ще започнат във вторник
Обновена: 20 мар 2023 16:32 | 20 мар 2023 16:31, Йоана Цонева
85
Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин
Снимка: БГНЕС

Руските и китайските информационни агенции съобщават, че китайският президент Си Дзинпин е пристигнал в Москва. Посрещането му се състоя на летище "Внуково" -2, на което прозвуча и китайския химн. Китайският лидер пристига по покана на руската страна, предаде "Ройтерс".

Китай е готов да следи за световния ред заедно с Русия въз основа на международното право, е заявил китайският президент Си Дзинпин веднага след пристигането си в Москва, съобщава руската информационна агенция ТАСС. Китайският лидер ще обсъди "международни въпроси" с руския президент Владимир Путин, а посещението му трябва да послужи за разработване на планове за стратегическо сътрудничество. Си очаква тридневното му посещение в Русия да даде нови стимули за руско-китайските отношения.

Още по темата
Това поставя началото на тридневно държавно посещение на китайски лидер, който наскоро започна официално трети мандат, при Владимир Путин. Официалните разговорите ще започнат утре, вторник, а в понеделник ще се проведе неофициална, но "пряка и много важна комуникация между Путин и Си Дзинпин", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Вчера вечерта Русия и Китай си "размениха" кореспонденции под формата на статии на лидерите в стил от времето на Студената война. Китайският официоз публикува статия на руския президент Владимир Путин, а по същото време в "Российская газета" излезе статия на Си Дзинпин.

Визитата на Си Дзинпин идва дни след като Международния наказателен съд издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин във връзка с насилствената депортация на украински деца от окупираните през войната от 2022 г. територии. Все още официална реакция нито на Путин, нито на Си по въпроса не е изказана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисла , че е време всички които са за Украйна, да стягаме багажа и да ходим да се бием , рамо до рамо !!! Хайде момчета , това ни чака!
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си говорят за памперси, минерални бани и рецепти с кисело мляко.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 59: Ние имаме уважение към великия китайски работлив народ имаме.Не е там проблема.Обаче някак си нямаме желание да живеем в китайския модел и строи.
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червеният ботуш е лошо нещо, но той настъпва целия свят без милост. Марксизмо-ленинизмът ще съсипе онези, до които се докосне.
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*Си Дзинпин пристигна в Москва, готов да следи за световния ред заедно с Путин* - и без да следи новия световен ред, е по чи-не модел. Рашките и те ги следват. 45 стигат.
68
7
 
12
 
! Отговори
2223 преди 1 година
Китаеца с трети президентски мандат , путин с петнайски мандат като вечен пожизнен президент....и забележете първо си пожелават продължение на мандатите до края ...до посиране и напикаване. Път после може и за псевдосправедливост и псевдополитика може да си поклюкарят малко. Жалки ***
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това за което предупреждаваха многократно Тръмп и Тъкър Карлсън се случи. Но никой не ги чуваше. Защо се правите на изненадани.
66
4
 
7
 
! Отговори
До Хехе преди 1 година
"а днес никакъв го нямаше да посрещне "високия" си и в буквален смисъл,гост" Чувал ли си за Държавен и дипломатически протокол? Едва ли! Това от "Козяк" няма да ти го напишат, ама ти като мисирка на буркан клюцаш ли клюцаш...
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 58 Ще разговаря с който си иска бе.Що си мислиш ,че някой си там решил нещо си има някакво значение.
64
4
 
6
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Доста ирония имаше в изказването на другаря Си,че в Русия ще има избори и "..СЕ НАДЯВАМ ДА БЪДЕТЕ ПРЕИЗБРАН.."
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хуманни са нашите равноправни евроатлантически партньори. Децата трябва да се оставят в зоната на бойните действия. Това което са направили тези варвари е нечовешко!
62
10
 
4
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Доста неудобно се получи посрещането ! Уж онзи ден Путин шофираше из Мариупол, а днес никакъв го нямаше да посрещне "високия" си и в буквален смисъл,гост? Това е резил и неуважение, освен ако "смелчагата" в Мариупол е бил "друг" Путин!
61
9
 
8
 
! Отговори
Му-ха-ха-ха преди 1 година
Джуджака не може да въведе 1 година ред в Украйна щял да следи за световния ред.
60
10
 
9
 
! Отговори
Бой по сатанистите! преди 1 година
Володята и Си Дзинпин - лидери на двете най-мощни държави в света - Русия и Китай! А пък ФАЩ изтекоха в мръсния WC-канал. EU-то и то горкото замина в киреча. Свиквайте, д,жендърляги! Болката в д,у,п,а,рите минава, ама остава срамът! Хахахаха.
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От глава до пети сте Произведено в Китай.Така че малко уважение към великият китайски народ.
58
15
 
8
 
! Отговори
Имидж преди 1 година
Си преговаря насаме с военнопрестъпника,крадец на деца..путин...Лично аз мисля,че каквото и да направи оттук нататък Си имиджа му пред целия свят е сринат. Когато отиде в която и да е държава, без Китай,Русия ,Судан,Беларус или кндр....ще му зададат въпрос.....какво са си говорили с военнопрестъпник насаме....и всеки отговор ще е стрелба по себе си.
57
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе всички които пишете с телефони и лаптопи сега са произведени в Китай.Дрехите и чорапите ви са китайски.Някой вече дори и приличате на китайци вече само където още не мислите като китайци.Ама скоро и това ще стане.
56
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Емигранта говори за сащ технологии бла бла.Сащ е на 240 години история и всичко са крали през тези години.Само 16 години не са били във военни дейстивия и някакви други намеси в чужди държави.Дори нямат собствен език.Скрий се бе смешниик
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са се изцепили на центъра на Враца под един навес. Гледам ги днес трима си заникнали в смартфоните и не поглеждат встрани. Как смеят да ползват западни технологии тия... А офисът им се намира в информационен клуб Северна Корея.. без майтап, с едни големи петолъчки и знамена на КНДР редом с българското ... В Северна Корея нямат такива неща, ей, веднага ги хвърляйте! Забивате се по един сърп и чук в ушите, петолъчка лепвате на челото и така сядате пред "Тракийска принцеса", недолюбени.
54
5
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Пропуква се еднополюсният свят. Да си траеме докато Зеленски иска само пари и оръжия. Започне ли да иска и наемници или доброволци, ще настане трудно време за сателитите на САЩ.