Шолц е готов да възобнови контактите си с Путин

Това обаче ще стане, когато моментът е подходящ
26 май 2023 08:46, Елка Василева
122
Шолц е готов да възобнови контактите си с Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че е готов да възобнови контактите си по темата за Украйна с руския президент Владимир Путин, с когото не е разговарял от декември, съобщи Франс прес.

Още по темата
"Последният ми телефонен разговор беше преди известно време. Но възнамерявам отново да разговарям с Путин, когато му дойде времето", заяви канцлерът в интервю, публикувано от в. „Кьолнер Щат Анцайгер".

Що се отнася до конфликта в Украйна обаче, "Русия трябва да разбере, че не може да става и дума за сключване на някакъв вид студен мир, при който сегашната фронтова линия ще се превърне в новата граница между Русия и Украйна, тъй като това само ще легитимира престъпното начинание на Путин", подчерта Шолц. "Напротив, ние трябва да постигнем справедлив мир, а условието за това е изтеглянето на руските войски" от Украйна след нашествието, започнало през февруари 2022 г., добави той.

Германският канцлер изрично отказа да каже дали това изтегляне трябва да включва и Крим, който Русия окупира от 2014 г. насам. Шолц заяви, че Украйна сама трябва да определи какво точно иска.

За последен път Олаф Шолц и Владимир Путин са разговаряли по телефона в продължение на един час през декември 2022 г. Тогава ръководителят на германското правителство призова руския държавен глава да изтегли войските си от Украйна, а Владимир Путин обвини Запада, че води "конфронтационна" политика. Оттогава насам двустранните отношения са на рекордно ниско ниво.

Войната в Украйна принуди Германия да направи болезнен и грандиозен дипломатически и икономически обрат, след като десетилетия наред залагаше на сближаване с Русия и в двете области. Преди нахлуването в съседната държава Москва беше основният доставчик на газ за Германия и основен доставчик на петрол. След началото му Германия реши да инвестира значителни средства във въоръжените си сили, като скъса с дългогодишната си традиция на пацифистка политика.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С кого щял да говори? Руснаците му се присмиват. Говори се че ще прокарат закон за лустриране на наследниците на нацистките офицери, надзиратели и идеолози на фашистките Германия, Италия и Япония.
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Германия е в рецесия. Това пишат в западната преса.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре ама сега това е български форум и думите имат двуяко значение. Сега разбира се че Шолци бил готов да възобнови контактите си с Путин. Обаче те какви контакти са имали че да ги възобновяват туй е въпроса но няма лошо.
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шолци шолц вземи един поялник и отивай да запояваш тръбите ако моеж да го направиш под вода че зимата идва хората няма да мръзнат заради тебе амаха.
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да си носи вазелин тогава
101
6
 
0
 
! Отговори
Бонголабонго преди 10 месеца
Кремлевский зомбоящик пита, дали императора от Али Експрес бил чувал за Шолц? хахаха. Германия първа икономика в Европа, МерцедесБМВ, Бош, Сименс и вся и все. А след кастрирането взрив на едното газопроводче и спирането на другото, единственото останало Дружба(през Украйна) бе спряло за известно време, защото турбината за газопров е Сименс Енерджи. Бог да пази България, най-бедната в ЕС с 3 милиона емигр на Запад, и най-русоро бската.
100
0
 
7
 
! Отговори
Бонго преди 10 месеца
А Путин дали въобще де брои за жив? Вие се доказахте като преговоро негодни след Минските договори и неспазването им. Ако Русия се съгласи на преговори при ваши условия това ще е престъпление спрямо руският народ.
99
0
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 10 месеца
Абе ти си готов Шмулцо аме Русия няма намериение да говори с теб..
98
8
 
1
 
! Отговори
Пенчо преди 10 месеца
Абе на кой му дреме за пияните чебурашляци
97
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дядо му е бил СС офицер от най гадните! Проверете сами.
96
0
 
9
 
! Отговори
Баце преди 10 месеца
За чий ще си губи времето тоя. Един е писал по-надолу, че Москва не вярвала на сълзи. Така си е. Отношенията са бая изпортени. Какво може да промени възобновяване на някакви си лични контакти. Нищо комай ...
95
1
 
7
 
! Отговори
СпосибноДанкеШониран преди 10 месеца
Москва невярва на парапетизи - газ нема да има Щурц вече набира руския тел код за да разговарял а Путин. А възпитанието в съвършенно лицемерие недава ли шанс и на Кир Командосите да пощпехират генуг лангзам и да изрекът 1001 пъти ДанкеШьон приклекли на колена с ръце опряни на предлакъниците, пръсти в ГивмиФайф и лица долепени до мъха на килима дордес уморени устни ДанкеШьонират в ОченьСпосибно Време
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 78. Доживяхме да ни . . . . настигнат германците. Жалкото е, че никой не поумня и не си извади поука от воденето на анти-руска политика. . . . . . . НЕ СИ ПРАВ(А)! ОТВЪД ОКЕА НА ГО ЗНАЕХА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕТО НА АНТИРУСКАТА ПОЛИТИКА!
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шолц е просто бидето на Бидона!
92
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дали Путин ще иска да разговаря със слугата на бидона? В това е въпроса!
91
16
 
1
 
! Отговори
руския маймунопитек преди 10 месеца
само от бой разбира... ако му говориш го приемат за твоя слабост.
90
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че е нагъл нацистът... Дано Путин откаже да разговаря с този долняк!
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Войната в Украйна принуди Германия да направи болезнен и грандиозен дипломатически и икономически обрат --------- Даааа тука е проблемчето... Германия беше локомотива на Европа с най-силната си икономика... Сега при Шолци 140 000 бизнеса са се прехвърлили към Щатите а и към Китай... :) Честито на печелившите... Ако Германия продължи да се дъни както до сега няма да е чудно ако изпадне от 10те най-развити страни... Франция остава последната надежда за Европа... :)
88
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
Шолц е готов да възобнови контактите си с Путин... Пита се дали Путин е готов да говори със Шолц...
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"ШОЛЦИ вдигай руското знаме над райхстага!" На 9-ти Май 2023 г Знамето на Победата гордо се вееше над Райхстага в Берлин.