Лукашенко e в критично състояние в болница в Москва?

Спекулира се, че Путин го е отровил
28 май 2023 16:54, Нели Христова
297
Лукашенко e в критично състояние в болница в Москва?
Снимка: БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко е в критично здравословно състояние и е приет по спешност в болница. Това съобщи в туитър неговия опонент Валери Цепкало, бившият кандидат за президент на страната и бивш посланик в САЩ.

"Според предварителната информация, подлежаща на допълнително потвърждение, Лукашенко е бил транспортиран спешно до Централната клинична болница на Москва след срещата му при закрити врата с Путин", написа Цепкало в профила си в туитър. По негови думи беларуският лидер е бил подложен на процедури за пречистване на кръвта.

"В момента той остава под медицински грижи там. Мобилизирани са водещи специалисти за справяне с критичното му състояние. Извършени са процедури за пречистване на кръвта и състоянието на Лукашенко се счита за нетранспортируемо", допълва бившият посланик в САЩ.

"Оркестрираните усилия за спасяване на беларуския диктатор имаха за цел да разсеят спекулациите относно предполагаемото участие на Кремъл в неговото отравяне", пише още той, цитиран от "24 часа".

Информацията се появи, след като Русия и Беларус подписаха споразумение в четвъртък, което формализира разполагането на тактически ядрени оръжия на Москва на територията на нейния съюзник, въпреки че контролът върху оръжията остава в Кремъл.

Руският президент Владимир Путин обяви разполагането на оръжия с по-малък обсег в Беларус по-рано тази година в ход, който широко се възприема като предупреждение към Запада, тъй като той засили военната подкрепа за Украйна.

Кога ще бъдат разположени оръжията не беше обявено, но Путин каза, че изграждането на хранилища за тях в Беларус ще бъде завършено до 1 юли.

Също така не е ясно колко ядрени оръжия ще бъдат държани в Беларус. Правителството на САЩ смята, че Русия разполага с около 2000 тактически ядрени оръжия. Те включват бомби, които могат да се носят от самолети, бойни глави за ракети с малък обсег и артилерийски снаряди.

Тактическите ядрени оръжия са предназначени за унищожаване на вражески войски и оръжия на бойното поле. Те имат сравнително малък обсег и много по-малък капацитет от ядрените бойни глави, монтирани на стратегически ракети с голям обсег, които са способни да заличат цели градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хайде, Лукашенкоу ! Дай ни повод за радост !
242
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българин съм и признавам българското, всички фили са продажници и не си хвърлям и плюмката върху тях. Филите нямат собствен мозък и собствено мнение, някой трябва да им казва какво да правят. Уважавам всички, които отстояват независимостта си, призирам всички подмазвачи и продажници.
241
0
 
2
 
! Отговори
Стига е осмърдявал преди 10 месеца
Белорус. Не го щат там.
240
0
 
0
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Ето,излязох прав: на 28 май,според думите на съветник кмета на Мариупол Петр Андрющенко,са ударили 5 етажна сграда с мобилизирани. 100 убити и 400 в болница. А преди малко гледах видео с картофелграфа(вероятно преди да замине за Москва). Твърди,че има аденовирус. Това обикновено е диария,но при усложнения дава невроинфекция. Я менингит, я енцефалит
239
0
 
2
 
! Отговори
Путин язди мечка преди 10 месеца
Да отглеждат мечки за износ бе: мерино мечки, саански мечки, и смесени породи, хем дълговлакнести, хем на фитили. Например кръстоска между сибирски мечок и Дмитри Медведев. И ето как Путин ще вържи 3те края на издънения от войната бюджет. Инак руските войници в Украйна ще продължат да се предават в плен, за да напълнят томбака и да загладят косъма.
238
0
 
6
 
! Отговори
Иванушка дураки преди 10 месеца
проливат кръвта си за Путин, а умните 50 000 руски научни сътрудници за последните 5 години започнаха работа на Запад в научни институти и високо технологични компании ! КОЙ КАКВОТО ИМА, ТОВА ИЗПОЛЗВА ! КРЪВ или МОЗЪК !
237
1
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Аа,той Клоунашенков не каза ли,че са унищожили 6 пейтриота? И 40 хаймарса. Ама не спомена сторм шадоу какво са ударили. Всичко върви по план
236
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички Искандер К и Искандер М, и Шахеди над Киев бяха унищожени от американската ПВО Патриот.
235
0
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Павел Губарев, z патриот: "в Донецк и Луганск,мъже на възраст между 25 и 55 години просто не останаха" А те воюваха още от 2014г.Така защитава населението московия.
234
0
 
4
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Украинците в момента изпепеляват складове за амуниции и гориво. Повлиява ли това фронта? И още как
233
0
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
А че 39 човека зека гръмнаха офицера си и офейкаха с бойното снаряжение,не е вярно така ли? А по Киев като гърмят,как променят нещата на фронта? И преди го писах: да стреляш със скъпи ракети по цивилни структури е пълна идиотия. Вече една година мина,украинците станаха ли по-сговорчиви?
232
1
 
4
 
! Отговори
След среща преди 10 месеца
С Путин къси,първи,отттровителя...
231
2
 
6
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Явно руското разузнаване го е изгубило от поглед,затова измислиха тази простотия,че бил едва ли не умрял. Писмата с целите на настъплението са вече раздадени. Напрежението от руска страна много се повишило. Съобщават за много груз 500 - дезертират. Пригожин се е изнесъл с Вагнер на 100км от фронта. Явно му мирише на изгоряло
230
2
 
3
 
! Отговори
Веселяк преди 10 месеца
Не мисля,че са го тровили. Или инфаркт,или инсулт. Ако това за пречистването на кръвта е истина,то бъбречна недостатъчност,или тежка инфекция. За всички,които питат за Залужни: явно не сте гледали видеото с него. *** какво ли не измислят
229
3
 
0
 
! Отговори
джо преди 10 месеца
Внимавайте много,какво си пожелавате... Има Господ и той е предал на хората 10 заповеди, прочетете ги, неграмотници и не богохулствайте, защото може да изпаднете в подобна ситуация.
228
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Двеста тъйсяч сдохли москаля,сдохли москаля,сдохли москаля !Двеста тъйсяч бели жигуля,бели жигуля,бели жигуля!
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоз поне *** къде да отиде,ама Пупин?
226
6
 
14
 
! Отговори
KartoffelFuhrer преди 10 месеца
Пожелавам на беларуският картофен фюрер Лукашенко дълго и тежко боледуване на легло!И *** в страшни мъки.А на Путин пожелавам тройно на това,което пожелавам на Лукашенко.
225
0
 
10
 
! Отговори
Да допълня... преди 10 месеца
До Анонимен 245 И Ердоган така казва и подлуди Путин. Уж приятели , а натъпка дронове в Украйна.
224
1
 
14
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 10 месеца
Ако оживее и ходи при Путин, Лукашенко да си носи суха храна и минерална вода.Не е ли така ? Така е.