"Вагнер" ще се бият в Украйна, ако не зависят от "клоуни"

Пригожин призова хората му да получат отделен участък от фронта
Обновена: 1 юни 2023 20:47 | 1 юни 2023 20:45, Йоана Цонева
12
"Вагнер" ще се бият в Украйна, ако не зависят от "клоуни"
Снимка: БГНЕС

Евгений Пригожин, каза, че неговата група "Вагнер" ще продължи да се бие в Украйна, ако хората му получат отделен участък от фронта, без да се налага да зависят от "клоуни", които командват части от руските въоръжени сили, предава "Ройтерс".

Празнувайки 62-ия си рожден ден в четвъртък на тренировъчен лагер, Пригожин също потвърди, че хората му най-накрая ще напуснат източноукраинския град Бахмут на 5 юни, след като го предадат на руската армия. Наемниците на Вагнер превзеха опустошения град в края на май след месеци на жестока война.

"Ако цялата верига (на командване) е 100% провалена и ще бъде ръководена само от клоуни, които превръщат хората в месо, тогава ние няма да участваме в нея", каза Пригожин, известен с откровените си, често изпълнени с ругатни, коментари на тема провеждането на войната.

"Красиво, нали?", каза той на руски репортери с усмивка, взирайки се в нощното небе, осветено от взривове и червени сигнални ракети срещу залпове от автоматична стрелба на неговите наемници.

След това той се зае с подробно описание на протезите за крака, които неговите ранени хора са получили, включително тези, които са продължили да се бият.

Още по темата
Пригожин каза, че хората му искат да починат в лагери в контролирана от Русия Украйна за около месец и тогава нещата ще станат по-ясни.

"Беше трудна година. След това ще видим как ще е", каза той.

Ресторантьорът, превърнал се в наемник, придоби широка известност по време на 15-месечната война в Украйна и редовно обижда висшето военно ръководство на президента Владимир Путин, особено министъра на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб Валери Герасимов, заради тяхното представяне.

Нито Шойгу, нито Герасимов са отговорили публично на неговите обиди.

Пригожин, който миналата седмица се пошегува, че прякорът му трябва да бъде "касапинът на Путин", а не "главният готвач на Путин", каза в сряда, че е поискал от прокурорите да разследват дали висши служители на руската отбрана са извършили "престъпление" преди или по време на войната в Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На 62 години се напъва да води частна армия в епицентъра. Толкова ли са зле руснетата че не може да спести за пенсия?
5
7
 
17
 
! Отговори
Бобчо преди 10 месеца
давате ли си сметка колко високо интелигентни българи симпатизират на тая банда затворници -убийци и изнасилвачи на деца ,вие изобщо давате ли си сметка ,че тези хора са около вас ,във вашия вход ,говорят с вашето дете !!!Вие ,изобщо давате ли си сметка за какво става въпрос !!!Вие,изобщо знаете ли къде се намирате в каква територия на умствено изостанали маймуни живеете !!!
4
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма по-голям клоун от Съветския Съюз на Путин както и самия той.
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те никога не са се подчинявали на глв. щаб на РА.Винаги са получавали повече боеприпаси дори за сметка на съседните подразделения от фронта. Според Гиркин ЧВК,, Вагнер" почти напълно е разбит, и не може да съществува като самостоятелна бойна единица. Правителството забрани на Пригожин повече да дърпа затворници за фронта, желаещи да постъпят в ЧВК,, Вагнер" липсва. Пригожин е бесен иска да запази това което е останало и се оправдава.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прав е Вацев, че Пригожин говори, това, което Путин не може, тоест, когато Пригожин говори така критично към армията е все едно говори Путин.
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вагнер, ако искат да не зависят от клоуни трябва да сменят страната .