Русия ще се върне към Нов СТАРТ, ако САЩ се откажат от враждебната линия

Договорът трябваше да изтече през 2026 г.
3 юни 2023 16:23, Анисия Иванова
34
Русия ще се върне към Нов СТАРТ, ако САЩ се откажат от враждебната линия
Снимка: БГНЕС

Русия ще възобнови изпълнението на всичките си задължения по договора "Нов СТАРТ", ако Вашингтон се откаже от враждебната си линия по отношение на Москва, заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от агенция Ройтерс, която се позовава на руски новинарски агенции.

По-рано тази седмица САЩ заявиха, че ще спрат да дават на Русия част от информацията, чието предаване се изисква съгласно договора за контрол върху въоръженията като ответна мярка на "продължаващите нарушения" на споразумението от страна на Москва.

По думите на Рябков обявеният от Вашингтон ход не е изненадал Москва и решението на Русия да преустанови участието си в Нов СТАРТ продължава да е в сила.

Бихме възобновили изпълнението на задълженията си по договора, ако САЩ се откажат от враждебността си по отношение на Русия, подчерта руският представител, цитиран от БТА.

През февруари руският президент Владимир Путин обяви, че Кремъл прекратява участието си в "Нов СТАРТ" - последния голям договор за контрол на оръжията между САЩ и Русия. Той ограничава броя на ядрените бойни глави, с които двете най-големи ядрени сили в света могат да разполагат. Договорът трябваше да изтече през 2026 г.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
6
 
! Отговори
Москва потъна преди 10 месеца
В смисъл да им дадат Украйна на тепсия което няма как да стане.
27
0
 
2
 
! Отговори
Жиката преди 10 месеца
До 26 ,с една дума прекараха източните си приятели.
26
7
 
7
 
! Отговори
До питанка преди 10 месеца
Само ще ти кажа, че демокрация има само у племената по поречието на Амазонка, о. Нова Гвинея и няколко тихоокеански острови. Никъде другаде по света НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ!
25
7
 
9
 
! Отговори
Интелектуалец преди 10 месеца
Този път разпада на Великая, ще е повече от велик! Америкаанците и Запада направиха грешка, че след "края" на предишната Студена Война(познайте от кого спечелена обаче от 5 пъти-оттнася се за русоР0бите) - не помпаха инвестоции и помощи на Бившия Източен Блок , а в Блатная... което бе най-голямата грешка. Сега вече са си научили урока, и ще видите най-великия разпад на територията на севера Азия! И може би най-голямото разрастване на Китайската Империя от нейното създаване...
24
6
 
5
 
! Отговори
питанка преди 10 месеца
До Всъщност да питам , то па ..... кога е имало демокрация в Рашата, та знаерто както е това "животно" ??????? НЕ ЗНАЕТЕ НАЛИ ?????????????? е ТОГАВА НЕ ПИШЕТЕ ЗА НЕЩА КОИТО НЕ РАЗБИРАТЕ, ЗА ДА НЕ СЕ СМЕШНИ.....ок ????????????????????????
23
4
 
5
 
! Отговори
питанка преди 10 месеца
Къф ноФ старт, кФи 5 лева бе БРО ??? То както е тръгнало скоро Рашата няма да я има, те договори предлагат... Договори , на които вече никой никога няма да повярва, и не струват колкото къс тоалетна хартия !!! ???????????????????????
22
3
 
7
 
! Отговори
Терористъ преди 10 месеца
За Русия всички международни договори са парчета тоалетна хартия.
21
4
 
5
 
! Отговори
История документира преди 10 месеца
Всеки договор ,терористите и руснаците спазват само докато искат...
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И Никарагуа приема Руска армия и военни руска техника на територията си!-:)
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
САЩ няма да се откажат така както не се отказаха след Студената война. Може да се престорят че се отказват но пак ще кроят планове. Щом веднъж вече се е случило значи са способни да го повторят.
18
8
 
19
 
! Отговори
Всъщност преди 10 месеца
...хората тук Не разбират, че войната е ИКОНОМИЧЕСКА. Ине става въпрос за никаква демокрация. Тя е само за прикритие. Няма демокрация в Сащ и никога Не е имало.
17
0
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
А хубавият им живот ще върху вашата кръв!! Такива са алчните империи.
16
9
 
11
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
Сащ НЕ МОГАТ да се откажат. Защото иначе ги очаква Дефолт и Революция. Трябват им руските ресурси, за да могат още да водят хубав живот!
15
7
 
7
 
! Отговори
само да вметна преди 10 месеца
И ако Америка,наистина "мисли" за " "Световният мир" трябва да приеме предложението на Русия! Ако пък НЕ! То една "война" на "зад океания" би решила Проблемите в Света!-:))) И не е Невъзможно днес! 11,11,2011,подсказа и на Американците,Че Не са Недосегаеми Никак! -:)))
14
8
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Кравите могат ли да плуват?
13
9
 
19
 
! Отговори
русия преди 10 месеца
Това е страната с най-голямото разбойничество в цялата човешка история!
12
15
 
8
 
! Отговори
Медведев заПрезидент преди 10 месеца
да Вадиме Сарматите от Силозите в Урал и да ги почваме по НАТОвските Столици и Бази!
11
16
 
15
 
! Отговори
Костадин преди 10 месеца
Русия вече не са никакъв фактор. Байдън да хвърля атома и да се свършва.
10
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Договорите подписани от Русия не струват и колкото хартията, на която са написани.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Бихме възобновили изпълнението на задълженията си по договора, ако САЩ се откажат от враждебността си по отношение на Русия" --------------------------------------- Отказвам се от враждебността си по отношение на Русия. Гаранция Франция.