Над 100 ареста на протести в Русия за рождения ден на Навални

Опозиционерът излежава присъда от над 11 години затвор
Обновена: 5 юни 2023 09:13 | 5 юни 2023 08:40, Елка Василева
31
Над 100 ареста на протести в Русия за рождения ден на Навални
Снимка: архив, БГНЕС

Руската полиция арестува над 100 души, излезли на улиците, за да отбележат 47-ия рожден ден на Алексей Навални, най-известния руски опозиционен лидер, съобщи група за наблюдение на протестите ОВД-Инфо, цитирана от Ройтерс.

Още по темата
В изявление на организацията се казва, че към 22:42 ч. московско време (1942 г. по Гринуич) в 23 града са били задържани 109 души. След нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г. властите предприемат силни мерки срещу проявите на несъгласие и в повечето градове са задържани само няколко души.

Навални излежава присъда от над 11 години затвор за измама и неуважение към съда. Според него обвиненията са били скалъпени, за да му се запуши устата.

Кадри от Москва и Санкт Петербург показват как полицията арестува отделни протестиращи. Един мъж вдига за кратко плакат, след което московската полиция го отвежда, приведен и стенещ от болка. В руската столица бе арестуван и друг мъж, издигнал плакат с надпис на английски език "Освободете Навални".

В Санкт Петербург жена, придружена от дете, заяви пред медиите, че е била задържана с непълнолетното си дете, защото е против войната.

През април Навални, който стана известен с обвиненията си срещу руския елит и твърденията за огромна корупция, заяви, че срещу него е образувано "абсурдно" дело за тероризъм, по което може да бъде осъден на още 30 години затвор.
(БТА, Асен Георгиев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ВЕЛИЧКО преди 10 месеца
Сталин е казал - има човек - има проблем ! Няма Навални - няма проблем , казвам аз ! Защо , по дяволите , руснаците си създадоха проблем ? !
22
3
 
3
 
! Отговори
Еквивалент преди 10 месеца
Навални е руският Христо Иванов, Кирил Петков и Асен Василев. Просто руснаците имат характер и се обезпаразитяват навреме. Ние си храним *** и резултатът е видим. *** наедряват.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Усеща се паниката в русофилските коментари и действията на режима в Москва. Не е лошо и в България да се приеме закон - 11 години затвор за русофилска пропаганда.
20
4
 
8
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Руските въшкарници освен да арестуват и да бият, друго не могат!
19
2
 
5
 
! Отговори
Оффф, преди 10 месеца
тоя Дневални що не ги е поканил тези гости на рожденния си ден у тях... Да си хапнат парче сметанова торта от тялото на 33-полово др0гарче,да танцуват и да се веселят с прайда и розовите балони,да пеят традиционни тиролски песнички и да се омешат кой с каквото си харесва...
18
5
 
10
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Кой знае какви и на кои чуждестранни агенти и фондации е сътрудничил. Тук се знае само това което ни казват "ЕВРЕЙО ОКЕАНИСТИЧЕСКИТЕ" медии. Те не отразяват и никога не са отразявали истината от всички гледни точки. Причините ги знаете много добре.
17
5
 
13
 
! Отговори
Караварската митолог преди 10 месеца
Краварската митология за руски партизани се срина като 'партизаните' заговориха на полски по пуснатите от тях самите клипчета! :) Вагнеровци много обичат лова на панове и казаха че ще ходят на сафари без разрешение на армията. :)
16
3
 
10
 
! Отговори
Преразкази по картин преди 10 месеца
Добре че мисирките имат богато въобржение! Иначе събитието с няколкото върли активисти щеше да остане незабелязано!
15
12
 
9
 
! Отговори
Русофилски пърдежи преди 10 месеца
Руската пропаганда вече прокара опорката че партизаните били поляци вербувани от НАТО. Тукашните русофили павтарят като папа гали и миришиииииииИ!!!
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен - "Успех на партизаните" - Да, има клипчета на поляците. А тук мисирките ни проглушават ушите за "РУСКИ партизани" тръгнали да свалят Путин. Мечти краварски.
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ееех, *** кефа един национален предател е на мястото си - в зандана. А Боко, Шиши, Кирчо, Кокорчо, Ристю-Гагата, Наско -Жабата кога ??
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Успех на партизаните" --- Оказа се, че при нападението срещу села в Белгородска област на 22 май 2023 г., една част от терористите-диверсанти са били полски наемници. Полша веднага заяви, че те не са свързани и не представляват полската армия.
11
5
 
9
 
! Отговори
VladTepes преди 10 месеца
Алкашите от опозицията подкрепят своя брат по чашка Навални, който дълго време изнемогва без пиячка.
10
1
 
8
 
! Отговори
Пройко преди 10 месеца
Защо протестират срещу рождения му ден? Не разбирам?
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само лабут за такива ***
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"московската полиция го отвежда, приведен и стенещ от болка" ------------------------------ Точно от болка ли стене? Коя част на тялото го боли?
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мисирката ЕлВас както винаги почва деня все едно сме руснаци. Русия това, Русия онова, учения правили, еди колко си човека арестували плюс обичайните антиевропейски глупости. Кукло, не живеем в Русия.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Успех на партизаните и скорошно освобождение на Русия от путлеризма
5
4
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 10 месеца
Спокойно и за него ще кажат че е предател като за другите преди него и следващия ще поеме
4
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СССР 2.0. Само дето СССР беше много по голям, силен и с много съюзници ама с репресии, пропаганда и некадърност пак уйде в канала.