Русия обвини Украйна в план да използва "мръсна бомба"

Тя ще бъде поставена на теротироията на Русия
6 юни 2023 11:45, Нели Христова
85
Русия обвини Украйна в план да използва "мръсна бомба"
Снимка: БГНЕС

Военното разузнаване на Украйна планира терористични атаки в РФ, включително с използване на "мръсна бомба", съобщи за ТАСС Центърът за връзки с обществеността на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия.

"Федералната служба за сигурност получи допълнителни данни за участието на специалните служби на Украйна в планирането и подготовката на актове на международен тероризъм", се казва в съобщението. В него се уточнява, че Главното управление за разузнаване (ГУР) на МО на Украйна планира да извърши терористичен акт на територията на Русия с използването на "мръсна бомба".

Началникът на ГУР Кирил Буданов е разпоредил да бъде създадена трета служба, в чийто състав е включена лекомоторна авиация за снабдяване на диверсионно-разузнавателните групи на територията на Русия със средства за поразяване, както и за нанасяне на удари срещу енергийната инфраструктура, твърди руската страна.

По информация на ФСБ, координацията по използването на лекомоторната авиация е възложена на войскова част № 3449 с условното име "Легион", влизаща в състава на ГУР на украинското военно министерство.

"Разработен е план за доставяне и залагане на т.нар. мръсни бомби, оборудвани с таймери за забавяне, които да се взривят едновременно и да направят местността негодна за живеене“, съобщават от пресцентъра.

По информация на ФСБ, от началото на 2023 г. това подразделение на ГУР е планирало и извършило пет бойни полета на руска територия, по време на които е нанесло щети на енергийни съоръжения в руските региони, граничещи с Украйна".

"В резултат на проведените специални операции са задържани двама пилоти, които са дали показания за извършени и планирани от ГУР терористични атаки", съобщи ФСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди 6 месеца руски сапьори минираха Каховската ВЕЦ. През последните 2 седмици евакуираха документи и техника от отбранителните си позиции на левия бряг на Днепър. Рано сътринта на 6 юни 2023, войници от 1ви батальон на 205та мотострелкова бригада от Будьоновск, Ставрополски край, по заповед от Главното си командване, съгласувано с Кремъл, дистанционно взривиха стената и ПОТОПИХА СОБСТВЕНИТЕ СИ ОТБРАНИТЕЛНИ ПОЗИЦИИ. СЛАВА БОГУ, ЧЕ НЕ КОМАНДВАТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ...
61
5
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Крайно време е Раша да се изрине окончателно. Веднъж завинаги.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Астронавт На какъв наркотик си пu4?
59
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Загубите на ВСУ за последните 3 денонощия възлизат на 3715 военнослужещи, 52 танка, 207 бойни бронирани машини, 134 превозни средства, 5 самолета, 2 хеликоптера, 48 полеви артилерийски оръдия и 53 безпилотни летателни апарата. Загуби на ВС на РФ за същият период: 71 убити и 210 ранени, 15 танка, 9 бойни машини на пехотата, 2 автомобила и 9 оръдия. През нощта високоточно оръжие е поразило един от центровете за вземане на решения на ВСУ, обектът е поразен, целта на удара е постигната. За сведение рано сутринта беше съобщено, че в Киев след един от взривовете, към мястото са тръгнали около 30 лин
58
9
 
8
 
! Отговори
Астронавт преди 10 месеца
До Водолаз Има ли смисъл да пиша? Новината е от вчера. Ако се разпиша какво се случва, някой русофил ще се разплаче а още нищо не е започнало. САЩ не спират да стоварват оръжие в Украйна, в Чечения само чакат сигнал, Полша е въоражена до козирката, България бълва оръжие за Украина, заводите ни работят на 24/7, великите оръжия на Путин дадоха фира, руската ярмия има недостиг на бойци, Вагнер се приготвят за гражданска война ...мога да го правя цял ден :)) - капитан Америка.
57
3
 
2
 
! Отговори
Водолаз преди 10 месеца
До Космонавт: я провери наистина! :):) новината ти е от оня ден!
56
4
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
Украйна контролира югозападната част на Бахмут :))
55
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пригожин в последното интервю: "До разстрела на руската върхушка остават максимум 2-3 месеца"
54
1
 
5
 
! Отговори
мръсните номера преди 10 месеца
са специалност на наглосаксите! Укропитеците са прости изпълнители.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато Съветския съюз се разпадна имаше "епидемия" от инфаркти. Сега ми е притеснено за нашите русофили - мнозина няма да преживеят поражението и разпада на Русия.
52
1
 
3
 
! Отговори
Унуфри преди 10 месеца
До бабите краварки -Те да ***, мен не ме мисли, бот.
51
3
 
4
 
! Отговори
УКРО –ТЕРОРИСТИ! преди 10 месеца
Ето заради такива деяния на укропитеците тече анти терористичната операция!
50
2
 
5
 
! Отговори
РУСОФОБСКИ МИСИРКИ преди 10 месеца
Разрушения от урките язовир Нова Каховка снабдява с вода Кримския полуостров, както и Запорожката АЕЦ, която също е под руски контрол. Южния бряг е по-нисък и сътветно е по наводнен. Там се намират и първите отбранителни линиии от фронтовата линия на руснаците. Сами си правете изводите за лъжците новинари!
49
2
 
2
 
! Отговори
бабите краварки - преди 10 месеца
До Унуфри - внимавай с клетвите бабо! Може да ти се върнат!
48
3
 
4
 
! Отговори
Унуфри преди 10 месеца
Пожелавам на рашките цялото страдание на света :)
47
2
 
2
 
! Отговори
УКРО –ТЕРОРИСТИ! преди 10 месеца
Я какво направиха със язовира! Направо им посадете гъбите та запада да миряса!
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия може с бодра крачка да въри на майната си.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хак да ви е :)
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми те там всички са мръсни и нормалните бомби
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия обвини Украйна в план..... Пияндурници, сър!