Белият дом: Русия е отговорна за "Нова Каховка"

Окупаторите били силно обезпокоени ВСУ да не форсира Днепър
8 юни 2023 10:35, Стела Стоянова
213
Белият дом: Русия е отговорна за "Нова Каховка"
Снимка БГНЕС

Белият дом смята Русия за отговорна за разрушаването на Каховската водноелектрическа централа, тъй като тя се е намирала под контрола на руските сили. Това заяви говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер на брифинг.

Жан-Пиер отбеляза, че САЩ все още събират информация за случилото се, но отговорността при всички случаи е на Русия, чиито войски по принцип не би трябвало да се намират на украинска територия.

"Този язовир е бил под руски контрол и те са отговорни за разрушенията, причинени от тази война. И ние ще направим всичко възможно, за да подкрепим народа на Украйна в този труден момент", заяви говорителят.

Жан-Пиер подчерта, че тази трагедия никога нямаше да се случи, ако Русия не беше организирала пълномащабно нахлуване в Украйна.

Още по темата

Американският институт за изследване на войната заяви, че руската страна е имала ясни мотиви за взривяването на Каховската водноелектрическа централа. Непосредствено преди инцидента окупаторите са били силно обезпокоени от възможността ВСУ да форсира Днепър.

На втория ден от мащабното наводнение започват да постъпват първите информации за смъртните случаи, причинени от разлива на реката. До момента са известни три смъртни случая в окупирания град Олешки, където руснаците напълно саботират евакуационните и спасителните работи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още по темата: Белият домНова Каховка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак някой руски геи е пушиш.. Спрете ги тея цигари бе.
169
5
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 10 месеца
Ручките фашаги са. Те друго не умеят. Само разрушения и кризи.
168
3
 
6
 
! Отговори
жж преди 10 месеца
Някай да е очаквал друг атговор на янките!?
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това дементния Бидон, който се препъва и пада на всяка крачка и който се ръкува с въздуха и вечно обърква посоките, ли го каза? Аха, да. Ясно, разбрах.
166
9
 
2
 
! Отговори
Руските фашисти преди 10 месеца
трепят всичко наред и своите и чуждите.Руските фашисти са най-убавите фашисти в Азия.
165
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Край със Сащ до 2025
164
4
 
7
 
! Отговори
джон преди 10 месеца
на какво е номер едно в света краваря на Лъжи,още малко ще изменят всички природни закони само и само да са изгодни нанаркомана,хорица по течението на юг река винаги десният бряг е по висок от левия точно тук руснаците се намират на левият бряг по посока на течението и никои не е луд да си залива плодородната земя с вода и да подсигури евукоация на хиляди хораица,ако бяха руснаците до сега краварите щяха да извадят хиляди сателитни снимки но снимки няма а само лаене на лъжи
163
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците си заляха своята войска и сами лишиха Крим от вода. Така направиха и със собствения газопровод...... Е какво друго да е?!?
162
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредната война, изцяло подготвена, създадена и спонсорирана от демоничната и човекомразна нация САЩ. Не ми се мре за интересите на американците. И не, не съм путинист.
161
1
 
6
 
! Отговори
баце преди 10 месеца
Глупости. Белия дом, знае ли, чи е казал точно това което сте написали в този ***. Пр100 кире и той така говореше от името на една дискредитирана бабичка от ЕС. Пък после ходи да се обяснява и извинява.
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе Зеленглисоид, толко ли не ти светва в компира че ти праатсексназадника и ти дават да пие кафяви протеинени сокове? За преебушката даже Троцки, ***, Кръшчоф а да не говорим за Преживнев щяха да зацепят чеуяиде и да изкарат самолетите и танковете да дотепат синовете на фашутерасите
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заяждане със свидителя от един от вносителите, обективност тука всяка оставете. А то и етичния кодекс не важи за някои явно...
158
0
 
6
 
! Отговори
Европа разби Целинат преди 10 месеца
Да Москва е виновна за Каховския язовир, но единственно за това че Москва е построила през 60-те години азовира с помоща на >12-15 хиляди съветски граждани , всеки де лопата, де с кирка, де с количка, коне и каруци този величествен хидро обект. С неговата вода и плодородието на Целинита още Миша Шолохов го е намекнал в книгата си Разораната Целина, тази териториа с чернозем с дебелина над 3-4 метра е можел да разбие прехвалените текезесета от Портукалия до Шпагетулия само на един лопатен откоп.
157
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е как е по-лесно да се форсира Днепър само по реката или ако има огромен язовир... бива бива ама бивол за мезе не бива. Интерес реката да стане по-тясна има тоя който иска да я форсира а не тоя, чиито защитни съоръжентия, бункери или окопи са наводнени и затлачени. аман от презокеански фейк...
156
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
САЩ са отговорни за всички войни по света.
155
3
 
14
 
! Отговори
Смях! преди 10 месеца
Изненадааааа, Путин сигурно сам се е разходил до там да го разруши ! ха-ха
154
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ей урко-пълзящите не се спряха и не разбраха ,че никой не се интересува,какъв бил Путин щото тук не Русия и пропускат ,че уркопитеците се натресоха тук с тяхната простотия и си помислиха,че тук им е бандерията.щ и всеки е длъжен да се съобразява с тях,щото са дошли от центъра на света и всичко се върти около тях.
153
16
 
6
 
! Отговори
реалист преди 10 месеца
путин е глупав но за сметка на това и изкуфял дъртак а още по зле са тия дето му се и връзват копейкин и ко
152
6
 
10
 
! Отговори
Боби преди 10 месеца
До Анонимен "Според Русия Украйна е атакувала Русия, след такова изказване никой не взима руската дума на сериозно." Ами вярно е. След колко Миснки и прочие срещи РФ най-накрая кандиса и започна да дава паспорт на ЛНДР. Това беше направено като последна мярка да се спре Киев да не бомби граждански обекти в ЛНР и ДНР и реално да седне на масата на преговорите. НЕНТЕ и Киевските вожаки продължиха да убиват мирни граждани включително с РУСКИ ПАСПОРТИ Какво ще се случи на страна избиваща Американци?
151
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма смисъл да се влиза в диалог с Паню Баирски или който и да е от останалите русофоби защото те аргументи нямат и никога не отговарят на въпроси. Лично аз не допускам падане на тяхното ниво то е много ниско.