Патрушев: Украйна не е уредила конфликта с Русия заради натиск от САЩ

Миналата година Зеленски забрани всякакви преговори с Путин
8 юни 2023 16:05, Йоана Цонева
105
Патрушев: Украйна не е уредила конфликта с Русия заради натиск от САЩ
Снимка: БГНЕС

Украинското ръководство било готово да уреди конфликта с Русия, но се отказало под натиска на САЩ. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, предава ТАСС.

Той посочи, че украинските лидери били готови да подпишат мирен договор и предложили писмено споразумение, което Русия по принцип одобрила. Въпреки това, украинците се отказали от предложенията, след като получили натиск от САЩ.

"Ако не беше натискът на САЩ върху тези, които те поставиха начело на Украйна, тази ситуация нямаше да се случи. Дори самите украински лидери бяха готови за подписване на мирен договор и дадоха на Русия писмени предложения, които ние на принцип одобрихме", каза Патрушев, очевидно визирайки преговорите между руската и украинската делегация в Турция през март миналата година.

Въпреки това Патрушев добави, че "сутринта те (членовете на украинската делегация) ни дадоха (предложенията) по време на преговорите, а вечерта казаха: "Не, ние се отказваме от тях".

"Това се случи само, защото САЩ им оказаха натиск и казаха, че преговори не трябва да се водят", подчерта секретарят на Съвета за сигурност на Русия.

Първите руско-украински преговори след началото на руската военна операция в Украйна се проведоха през март 2022 година в Беларус, но не доведоха до конкретни резултати. Нов кръг от преговори се състоя в Истанбул на 29 март 2022 година, където Русия получила предложенията на Украйна за бъдещо споразумение. Русия изтеглила войските си от Киев и Чернигов, но преговорите за мирното уреждане били напълно замразени, след като Киев се отказал от договореностите, постигнати в Истанбул.

През октомври миналата година президентът на Украйна Владимир Зеленски издаде решение за забрана на всякакви преговори с президента на Русия Владимир Путин, според решение на Съвета за национална сигурност и отбрана на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
2
 
! Отговори
мен преди 10 месеца
Военно-промишленият комплекс на ФАЩ трябва да работи, все пак. Те краварите си крепят икономиката основно на войни. Допълнителен бонус за тях е, че помежду си се трепят православни славяни
70
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Афганистански вариант.Изтощителна война.През втората световна война Украинските партизани допринесоха за разгрома на Вермахта.Още не са се активизирали създадените партизански формирования.Пред тях муджахидините са сбирщина хлапета играещи си на войници в махалата.Просто чакат войната да ескалира .Ще продължи колкото е необходимо стъпка по стъпка.Афганистанската война причини краха на СССР а Спецоперацията .....
69
8
 
6
 
! Отговори
Мона преди 10 месеца
Стигнах до "Предава ТАСС" и повече нямаше нужда да чета - ясно, че всичко е лъжа!
68
6
 
6
 
! Отговори
Данко преди 10 месеца
Ами като са виновни САЩ, кво чакате, нападайте ги, защо избивате братята си. Само че и това ще е подло и срамно, защото в края на Втората световна само САЩ са имали ядрено оръжие. Те са ви пожалили, както и нас покрай вас. После при Карибската криза, имали са 30 пъти повече ядрени ракети, пак прошка...Вашето всичко нещастие е от завист славянска и славянски инат. И като искате Нов Световен Ред,си развийте икономиката първо. А не отзад напред-с бомбите,че е по-лесно уж.Ама и това не става ей така
67
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спецоперацията няма да приключи нито тази, нито следващата година. Победата няма да бъде превземането на Одеса и Харков, а разпадането на Украйна като държава, след което руснаците ще вземат всичко, което смятат за необходимо (а останалото ще направят зависима от тях държава). Безплатният разходен материал от украински войници е на привършване да се готви пушечното месо от България. Не случайно беше назначен руски възпитаник, алкохолик, двуличник за Минист
66
2
 
5
 
! Отговори
много специалисти преди 10 месеца
Има тука, какво било честно и какво не е ... Дрън дрън промити м озъци!!!1.Света не е честно място, ако доброто все побеждаваше в Америка щяха да си живеят щастливо едни индианци.2. Един от преговарящите за Украйна много рязко и съвсем скоро след тези събития почина и то не от инфаркт, бил "предател", съответно няма нужда да може да говори, останалите ще мълчат за да могат по принцип да си говорят други неща... Та така..
65
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От Руска салата ми се гади само защото се казва руска!
64
4
 
4
 
! Отговори
Ехаа преди 10 месеца
Форумната крава - преди да прекръстите руснаците от Руските територии в бивша окрайна на укри, питахте ли ги, дали са съгласни. Колко мъка има по този свят, Господи.
63
18
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 10 месеца
Няма да има зърно за Западните пуйки,ще ядат ху йки.
62
14
 
18
 
! Отговори
100янов преди 10 месеца
Ядосан съм на лошите руснаци,вече няма да жуля водка.Как не им е съвестно да унищожават танковете леопард ,кво ще правят укрогероите сега с какво ще отидат до Москва за парада,май ще варвят пеша до там с съпровод на конвой ,да не се загубят героите
61
22
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Втори голям Гладомор ги чака Хохлите.Те имат опит с гладоморите.
60
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дедо Байдън е Зеленски,а хохлата Зеленски е пионка.
59
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали не се съмнявате че Рашка ще яде папалягата .
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълна простотия Путин им говорел на уше. Що се не гръмнете?
57
14
 
16
 
! Отговори
да преди 10 месеца
абсолютно вярно! янките ги устройва всячески тая война, те само печелят 0т това да се избиват европейци, целия свят ги мрази вече...но когато си прибере украйна путин ще въведе новия световен ред заедно с китай!
56
24
 
21
 
! Отговори
Тито13 преди 10 месеца
Голям страх ги трасе руснаците, винаги американците са им виновни! Скоро русия ще е една малка и нещастна държава пълна с крепостни селяни! Анонимните ще останат без рубли!
55
14
 
18
 
! Отговори
СВА преди 10 месеца
Не му вярвам и една думичка на този болшевик.
54
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така наречените "про-украинци" са наименовани доста подвеждащо. Пълната версия е "про-украинците-да-се-унищожат-срещу-русия", и всъщност далеч не е страната, която взима най добрия интерес на украинците при сърце. А е страната която ги обрича на това да са пушчено месо.
53
30
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ето така изгаря в пламъците на войната цяла една нация - украинската - заради интересите на САЩ. В България за съжаление се случва същото.
52
4
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Еиииии голям извод сега след 1.5 година...Бързо бързо загряваш ха ха ха