Стивън Хокинг предсказа края на света заради Хигс бозона

Физикът пише за това в новата си книга, която ще се появи на пазара през октомври
Обновена: 9 сеп 2014 21:50 | 9 сеп 2014 21:50,
67
Стивън Хокинг предсказа края на света заради Хигс бозона
Стивън Хокинг Снимка: архив, Reuters

Известният физик-теоретик и космолог Стивън Хокинг предсказва апокалипсис, който ще настъпи заради Хигс бозона, съобщиха в. "Дейли мейл" и "Хъфингтън пост", цитирани от БТА.

Хокинг е уверен, че Хигс бозонът може да предизвика изчезването на две фундаментални основи на мирозданието. Физикът пише за това в новата си книга "Starmus", която ще се появи на пазара през октомври 2014 г.

По мнението на Хокинг в рамките на експеримента в земни условия може да бъде създаден нестабилен Хигс бозон, който да се превърне в своеобразен тунел между "лъжливия и истинския вакуум".

В резултат на преминаването в полето на Хигс цялата Вселена ще премине в друго физическо състояние. При това преходът ще е мигновен.

Според изчисленията на Стивън Хокинг за тази цел е необходима енергия от 100 милиарда гигаелектронволта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм астроном (честна дума!) и нищо не разбрах от тази статия. Поне сложете линк към източника, да успеем да разшифроваме по нещо...
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Шоп'с бозонТогава фермионите трябва да са камиони от фермата. Не спирай да мислиш! Идеите ти дават криле на много от четящите форумите.
52
1
 
17
 
! Отговори
алхимика преди 9 години
...който ще предизвика лавинообразна самоподдържаща се реакция на промяна на веществото във Вселената, което ще премине в ново (може би нематериално) състояние. И сетне следва:"По мнението на Хокинг в рамките на експеримента в земни условия може да бъде създаден нестабилен Хигс бозон, който да се превърне в своеобразен тунел между "лъжливия и истинския вакуум".В резултат на преминаването в полето на Хигс цялата Вселена ще премине в друго физическо състояние. При това преходът ще е мигновен."
51
2
 
18
 
! Отговори
алхимика преди 9 години
До У Бизон"Ако разбрах нещо, па на!"ХОКИНГ ИСКА ДА НИ КАЖЕ, ЧЕ експериментът с електронния колайдер *** западняците от ЦЕРН е свръхопасен за цялото човечество и Вселерна. Колайдерът беше на два пъти подсилван от западните учени за всае по-високи енергии. В тоя колайдер те сблъскват с огромна скорост вещества, атоми,електрони, протони и други елементарни частици. Хокинг смята, че при още по-голяма енергия на колайдера ще се появи Хигз бозонът, който ще предизвика лавинообразна самоподдържаща се
50
0
 
21
 
! Отговори
алхимика преди 9 години
Бозони има единствено в шишето с боза, която пиете. Извън това шише реално бозони не съществуват!
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 54Лазаре стани!О, инженере мой, неграмотнико! *** си, напусни тази галактика сега!
48
4
 
16
 
! Отговори
Шоп'с бозон преди 9 години
Не мога да разбера, това нещо от боза ли се извлича? Или има печатна грешка в заглавието, може би трябва да е бизона? Хигс бизона... Защо бозата да е опасна за бизоните? Кога е било бизон боза да бозае? Нещо да не се бозикате?
47
2
 
18
 
! Отговори
бачо преди 9 години
Едно не мога да разбера ,гледам някои ми сложили отрицателен коментар...защо?Всичко което съм написал е истина и е вярно,защото преди се интересувах усилено от космос.Явно много не запознати личности пишат тук или са спали по часовете по физика и астрология,ама как да са спали те въобще поколението след 90г.са гола вода не могат дори да пишат книжовно правилно,а друго какво остава за жалост!
46
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тук гледам , че пишат много колеги на Хокинг! Всичките победители в олимпиади.
45
3
 
15
 
! Отговори
бачо преди 9 години
Така че черна дупка не се образува току така,Г-н Стивън Хокинг да вземе да доразвие теорията на относителността на Айнщайн,не да бръщолеви недоказани неща.Написал книга ,добре няма лошо да пише ,но доказани факти и теории...не може би ,надали!!!
44
4
 
20
 
! Отговори
бачо преди 9 години
И аз съм инж. и до колкото знам черните дупки в вселената се образуват от неутронните звезди.Т.е. една звезда когато /умира/,им свърши горивото тя се свива до такава степен,че гравитацията цялата им маса се концентрира в един малък обем.Примерно една чаена лъжичка тук на земята ще тежи милиони или милиарди тонове.И така тя потъва в пространството и в следствие голямата гравитация дори преминаващата светлина около нея се изкривява,смятайте каква голяма гравитация е това,че да изкриви лазарен лъч.
43
1
 
17
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До един българин Нали книгата трябва да се продаде и затова и бързат с издаването и само след месец , за да може *** да харчат на поразия чакайки " мигновения " си финиш !
42
0
 
19
 
! Отговори
Инженер преди 9 години
До VoltaireВсъщност граничната стойност за поява на стабилност, изчислена през 2012 е 123.8135.0 GeV. Споменатата енергия от 125127 GeV е енергията на въпросния бозон, която е твърде близо до границата на стабилност.
41
1
 
25
 
! Отговори
журналя преди 9 години
"Дейли мейл", "Хъфингтън пост", ми това са гнусни таблоиди. Извадили са от контекста думите, наредили са ги по вкуса на читателската си аудитория и готово.
40
1
 
16
 
! Отговори
До един българин преди 9 години
Бате първо търси грешката в Г-ца Стела Стоянова , която представи днес на нашето внимание тази статия (преписана и преведена с translate.google най-вероятно).
39
3
 
25
 
! Отговори
Глобалего преди 9 години
Ние хората сме като малки деца, току що проходили и много любопитни, но мама и тати са на работа много далеч. Ние обаче вече сме намерили кибрита ...
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
28, не би било зле да изкараш опреснителен курс по геометрия и да започнеш да правиш разлика между "КРЪГА на земята" и "СФЕРАТА на земята" - Библията може да е казала много неща, но "светът" (т.е. земята) НЕ Е кръгъл, а сферичен.
37
4
 
29
 
! Отговори
Стършел преди 9 години
До ОтоТова Чудо на природата, защото наистина е чудо за разлика от тебе, на който развитието му е стигнало до амеба е със заболяване наречено амиотрофична литерална склероза и въпреки това е един от най-гениалните умове на нашето съвремие. Ако, целта ти е била да събереш колкото можеш повече минуси, определено си успял, но ако с изказването целта ти е била да демонстрираш невежествето си и с това си успял. Нормалните хора, обикновенно не парадират с недостатъците си.
36
4
 
38
 
! Отговори
69 преди 9 години
Края на света може да дойде не от Хигс бозон, а от алчността и глупостта на индивидите от Израел и САЩ.
35
0
 
32
 
! Отговори
opa преди 9 години
Искрено се надявам интелектуалният багаж на коментиращите да не олицетворява реалните размери на малоумието в България, но за жалост ще се окаже, че е така. Първо, че "новината" е написана непълно а в заглавието няма нищо вярно! Интересно ми е, как коментиращите плюят някой, без дори да имат представа кой е? Хайде поставете се в неговото положение и да видя какво ще измислите? Най-много до месец ще сте се хвърлили в някоя пропаст, защото се иска много сила за да живееш така. Нямам думи просто...