Силни магнитни бури ни удрят до края на септември

Слънчевата активност ще е висока на 13,14,15,17 и 27-ми
10 сеп 2014 17:37,
8
Силни магнитни бури ни удрят до края на септември
Снимка: архив Ройтерс

Няколко силни магнитни бури трябва да очакват жителите на Земята през септември. Те ще са резултат от продължително слънчево изригване, което специалисти на хелиогеофизическата служба на Института за приложна геофизика на Русия са регистрирали.

То е било съпроводено с изхвърляне на коронална маса, с радиоизбухване и радиоизлъчване в широкия диапазон на честотите, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата
25 авг 2014 09:57
6
Учените прогнозират високата слънчева активност да се усети на Земята на 13, 14, 15, 17 и 27 септември. И днес е възможно в отделни часове да има изхвърляне на поток от протони към нашата планета, смущения в радиационната обстановка, сривове в късовълновата радиовръзка.

При силни магнитни бури е повишен рискът за хората, страдащи от сърдечносъдови болести. Стресът, злоупотребата с алкохол, пренапрежението могат да влошат допълнително здравето. Особено внимателни трябва да са хората с електрокардиостимулатори.

Хората, които са с повишена чувствителност към подобни явления, могат да получат мигрени, обостряне на заболявания на костите и на съдовите болести, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слънцето и реакциите в него се следят доста отблизо вече. Могат да се предвидят последователности в изригванията, разбира се няма гаранции, също както с времето. Само да отбележа, че днес в един от колцентровете комуникациите рухнаха 2 пъти.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слънчевата радиация достига Земята 2-3 дни след изригването. Откъде разбраха, че ще има изригване в края на месеца, да не са врачки?
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до avramNOAA имат пусната нотификация само за 12-13, като за 13-ти дори не е съвсем сигурен... Какви са тия 100 дати, които са написани?
3
0
 
0
 
! Отговори
avram преди 9 години
виж датите в статията и смятай spaceweather/
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяко изригване влияе на магнитосферата до максимум 4-5 дни, след като се е случило. Подобни "прогнози за половин месец напред са несериозни и граничат със свободните съчинения...
1
3
 
1
 
! Отговори
турски тър преди 9 години
не ме бъркат бурите стига да има жартиери по магистралата