Космическият кораб "Прогрес" пада на Земята на 8 май

Само малки части могат да достигнат земната повърхност
6 май 2015 11:47, Елка Василева
100
Космическият кораб "Прогрес" пада на Земята на 8 май
Снимка: архив, Reuters

Руският товарен космически кораб "Прогрес М-27М" ще слезе от орбита на 8 май, като част от неговите фрагменти могат да достигнат повърхността на Земята, съобщиха от Роскосмос, предаде ТАСС.

Още по темата

"Според изчисленията на специалисти на Роскосмос  транспортният товарен кораб "Прогрес М-27М" ще прекрати съществуването си на 8 май 2015 г. ориентировъчно от 1.23 до 21.55 часа московско време" - уточниха от космическото ведомство.

По данни на Роскосмос "Прогрес" ще изгори в плътните слоеве на атмосферата и само някои неголеми части от конструкцията могат да достигнат земната повърхност.

В четвъртък ще бъде съобщена по-точна информация за времето и възможния район на падане на космическия кораб.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
До Пфу 61 преди 8 години
Седни си, двойка! Вземи да почетеш малко история!Пълно незнание на Мексикано-американската война! Живял съм в Калифорния, все названия като Сан Диего, Пало Алто, Буена Виста, Линда Лома и т.н.Това ме накара да задълбая в тази част на позорната агресивна история на Америка още в първата половина на 19 век. Мексико нападнало Щатите! Осъзнай се! Щото и останалото ти творчество е образец на неграмотност, некоректност, тенденциозност! А, досещам се, харесва ти сексуалната толерантност на толерастите!
64
1
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
До спете спокойно децаСамо изключителен *** може да напише това! Браво, печелиш! С "ЦРУ програмирало..."! Муньос, а NASA и "Роскосмос", нали са дилитанти, изчислили, че малки неизгорели парчета ЩЕ ПАДНАТ в района на Африканския рог и морето. Ето ти повод да се напиеш, още неизтрезнял!P.S. Важи за всички на твоето мисловно и нравствено ниво, проплакали тук!
63
2
 
2
 
! Отговори
спете спокойно деца преди 8 години
ЦРУ са програмирали отломките да паднат на червения площад на 9ти точно в 10 часа :))
62
1
 
3
 
! Отговори
Боп преди 8 години
До Интересно!И как тая "допотопна" (уж) руска техника успява да се появи с точност до секундата над площада?----------------- Много интересно как? Сигурно пилота знае кога да подаде повече или по-малко газ...
61
5
 
5
 
! Отговори
Интересно! преди 8 години
Тук много хулят руснаците, а НА ДНЕШНИЯ ГЕРГЬОВДЕНСКИ ПАРАД БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ СЕ ПОЯВЯВА И РАЗВЯВА ОТ БОРДА НА РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР "КА". Като отгоре на всичкото репортерите съобщиха, че това трябвало да стане и станало с точност до секунди, веднага след речта на президента. Интересно защо българите хулещи руската техника разчитат на нея за пренасянето на националния си флаг на своя официален празник? И как тая "допотопна" (уж) руска техника успява да се появи с точност до секундата над площада?
60
1
 
4
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
На мистър Пфу май не му хареса видяното.Мистър Пфу май е нов тук. И не знае, че ще получи подобаващ отговор.А може би мистър Пфу е одисер или странджата?Както и да е, аз отивам да пия водка в руското посолство, Исаков е поканил една мечка, която ще ни свири на балалайка... Ще обсъждаме днешното цирково шоу, нарерчено "парад".
59
1
 
5
 
! Отговори
Западната манипулаци преди 8 години
Поредната западна русофобска кампания!!! За 60 години от 1957 г досега, десетки и стотици сателити и трети степени на ракетите-носител са паднали на земята неконтролирано. Да не говорим пък за свободното неконтролирано падане на земята на АМЕРИКАНСКАТА 100-ТОННА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ "СКАЙЛАБ" ПРЕЗ ЛЯТОТО НА 1979 ГОДИНА. Накрая по щастлива случайност падна в океана до бреговете н Австралия. А "всемогъщите" и "всезнаещи" гении от НАСА чупеха ръце и се чудеха какво да посъветват хората по Земята.
58
1
 
1
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
Чакам...Тик-так-тик-так...Ко стана? А?
57
0
 
1
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
До ПфуАко успееш да влезеш в "Уикипедия", обърни внимание на кой ред в табличката е СССР.
56
0
 
2
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
До ПфуЧакам точни цифри.Руснаците са платили със злато, но около 350 милиона не са ги платили, не си спомням причината, но американосите не пищят, а както знаем, те много си обичат паричките.Чакам цифрите. Или искаш да те уча как се влиза в "Уикипедия"?
55
3
 
6
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
Абе ВОЯДЖЪР ,дето го изстреляха 1977 г и напусна Слънчевата система, "руски " ли беше?
54
2
 
2
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Ало,разбирачите,тая техника още когато се проектира се предвижда как ще се унищожи в случай на авария и колко нещо ще падне на Земята!Колко материал падна от голямата "МИР"?Колко от "Скайлаб" през 80-те?От совалката останаха големи парчета,но за нея не бе предвидено такова приземяване,все пак кара хора.
53
2
 
3
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Бармалей--64;Спомени и за Ту--144 / КОНКОРДИЯ/ . Нещо да кажеш и за кражбите им и дипломатическите разправии с Франция.Нещо за УСПЕХИТЕ им до МАРС?
52
2
 
2
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Бармалей--64;Имаш много здраве от БАБА СИ ОТ КАСПИЧАН.
51
4
 
2
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Бармалей--63;Аколко са бе умник русофилски? Руснаците нищо не са платили. Освен това Руската пропаганда в началото твърди че получават помоща от Американските комунисти чрез Червен кръст.САЩ им скръцват и тр тогава пишат истината. Има документи по въпроса. Има сравнителни таблици и др.Руснаците крият и за разправиите им със САЩ за това че ОТКРАДНАХА 3 бр, Б--29 и направиха от него Ту --4
50
3
 
2
 
! Отговори
74527 преди 8 години
Точно на време за парада :-)
49
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БармалейХайде да не споменавам американските фойерверкиспомени ги де, спомени и савецката совалка буран :)
48
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До знайкоза 30_се години и 150_се полета това е втория провалтова са си признали
47
2
 
5
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
За над 30(тридесет) години това е вторият отказ на "Прогрес". Доста добро представяне. Хайде да не споменавам американските фойерверки, че да не излезе, че злорадствам...Опа, споменах ги! СъжЕлявам...
46
1
 
3
 
! Отговори
Бармалей преди 8 години
До ПфуМоето дете, влез в "Уикипедия" и провери каква е стойността на сумите по "Ленд-лийз".Чакам те за коментар...