Храна за конспираторите: Ходили ли сме до Луната?

НАСА разсекрети 8400 снимки от космическите мисии Аполо
7 окт 2015 20:56,
245

Снимка: НАСА

Защо от Луната не се виждат звезди? Защо знамето на САЩ се вее, забито в повърхността, след като атмосферата около Луната е незначителна? Все въпроси, които накараха конспираторите да заключат, че човешки крак не е стъпвал на естествения ни спътник.

От НАСА обаче разсекретиха над 8400 снимки от мисиите Аполо във Flickr. Снимките проследяват програмата между 1961 и 1975 г. Дали кадрите ще затворят устите на любителите на конспирации, или напротив - ще ги накара да млъкнат, предстои да разберем.

Всеки, който има желание, може да разгледа подробно експедицията до Луната и то напълно безплатно! Вижте кадри от работата на екипа на Луната!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
2
 
! Отговори
ММилушев преди 8 години
До ИМПЕРИАЛИСТВижте, прочел съм някои неща и се опитвам да мисля с главата си, а не да приемам на сляпо какво ми се казва. Вероятно си виждал снимки на Лунния модул. При габаритни размери на излитащия модул "Ийгъл" (от Уикипедия) : височина 3,54 м и ширина 4,47 м (при толкова стърчащи неща!) къде според теб са поместени астронавтите (които са стояли прави, поради липса на място за кресла!), животоосигуряващите системи, управляващите системи на двигателите, самите двигатели и 2358 кг гориво?
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И все пак! Защо не се вижсат звездите бе дева? Има ли научно обяснение?
173
0
 
0
 
! Отговори
pe6o преди 8 години
До 212: grin.hq.nasa.gov/IMAGES/SMALL/GPN-2000-001137.jpg
172
1
 
5
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
До ММилушевНе се изказвайте неподготвен, че ставате смешен. Между другото, анкерните болтове които се взривяват и освобождават пилотската кабина от лунния модул при излитането от Луната, са разработени от Български инженер в НАСА, но за този факт комунистическата пропаганда мълчеше.
171
2
 
3
 
! Отговори
Марги преди 8 години
До Сергей ЛавровАко руски космонавти са стъпвали на Луната ,пропагандната им машина щеше да ни продъни ушите и денем и нощем!
170
2
 
5
 
! Отговори
seira преди 8 години
СЕЩАМ СЕ ЗА ЕДИН ФИЛМ: "КЕПРИКОРН - 1".ГЛЕДАЙТЕ ГО!
169
1
 
2
 
! Отговори
Марги преди 8 години
До ММилушевПрочети и погледай документални филми и ще разбереш! Мисля, че летателното средство с което са излетели се казваше"ОРЕЛ", и едвам успява да се скачи с космическия кораб в орбита с третия космонавт,който не стъпва на Луната.
168
2
 
2
 
! Отговори
ММилушев преди 8 години
Всички са се вторачили в кацането. А никой не си задава въпроса "Как са излетели от Луната, с какво летателно средство? С лунохода ли?" Според мен и досега на Земята няма технология устройство да излети от Земята, да кацне на друго небесно тяло и да се върне. Макар че на Луната гравитацията е 6 пъти по-слаба, пак горивото, нужно за това е огромно.
167
1
 
1
 
! Отговори
Нека духа нека вее преди 8 години
ич на ураа ти да не е. Ние сме на завет.Знамето се вее , защото от некъде яко фука. Казано по-просто - става течение.
166
2
 
4
 
! Отговори
Сега преди 8 години
Всички руски космонавти и конструктори на ракети в един глас твърдят, че американците са били на Луната. Същото казва и Путин. Виж, Чавес е на друго мнение. Българи, имаме проблем!ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%83%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80
165
3
 
6
 
! Отговори
Марги преди 8 години
До Кон Спи РаторСега не си заслужава огромния риск и средства, да стъпват хора, защото научния интерес може да се задоволи и с луноходи. Тогава бяха други времена на истински политически и военни сблъсъци, истински политици и истинска идеологическа борба! Сега няма политици от подобен калибър, сега всичко е фалшиво: и храни и наука и морал и етика!....
164
4
 
2
 
! Отговори
Марги преди 8 години
И не на последно място, защо цял свят го наблюдаваше директно по телевизията, а само страните от соцлагера, бяха изключени от това събитие!
163
3
 
7
 
! Отговори
Марги преди 8 години
Знамето е монтирано на "Г" образна рамка, точно за да се разгъне на Луната. По онова време съперничеството между СССР и САЩ, беше пред война, така че руснаците щяха да обърнат земята за да докажат фалшификацията! Мислите ли, че те не са следили също това кацане!? Американците монтираха на Луната и лазерно огледало, и астрономи от цял свят го използваха след това (като знаеха точните му координати),за да правят различни измервания.
162
7
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 8 години
Стъпвали сте ... на луната в Холивуд!Колкото Алкайда е извършила атентатите на 11 септември, толкова сте стъпвали и на Луната!
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХмНе е 2м х 2м, а е 60см х 60см и е от някакви кристали. Лазерният лъч не се разсейва и на милиони километри, и ако се отрази под подходящия ъгъл може да се върне при изпращача.
160
4
 
1
 
! Отговори
Хм преди 8 години
До доказателствоМного интересно как огледало на стотици хиляди километри се цели от тук , при положение че дори да е 2 на 2 метра от тук погледнато дори няма да е точка! А и като се отдалечава Луната с 10 см. на година в време май да и направим прощално парти!
159
1
 
3
 
! Отговори
СалвадорДалиВали преди 8 години
На който му се занимава да чукне филма "Сиянието" на Кубрик.
158
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понеже съм свидетел на оново време та да ви разкажа нещо. Кацането на Луната беше битка между СССР и САЩ "кой кого". През 65-та като ученик в 5 клас присъствах на среща със съветския посланик и той каза нещо което няма да го забравя "Който кацне пръв на Луната ще врадее света в бъдеще", разбира се той беше убеден че това ще е СССР. Аз бях убеден в същото, защото бяхме засипвани със съветска пропаганда. През май 1969 Аполо10 разби всички надежди на комунизма да спечели. След 20 години СССР умря.
157
2
 
10
 
! Отговори
доказателство преди 8 години
Ето едно неоспоримо доказателство - при мисията до Луната, едно от нещата, които направиха астронавтите, е да сложат специални огледала на повърхността, които и до ден днешен позволяват прецизно измерване на разстоянието от Земята до Луната - с лазерни лъчи, даже са установили, че Луната се отдалечава с около 10 см годишно. Как ще обяснят това конспираторите?
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тази сянка. Ето ви снимката в по-голям размер : https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dd/Buzz_salutes_the_U.S._Flag.jpgУвеличете и ще видите ясно сянката на колчето. А тази на знамето се пада вдясно извън кадъра поради много малкия ъгъл на падане на светлината.