Внимание! Правете това вкъщи, науката е забавна

Лаборатория в София показва опити на деца, безплатно
13 окт 2015 15:43,
0

Внимание! Правете това вкъщи! С такъв призив посрещат ученици от 2-ри до 6-ти клас олимпийските медалисти на България по химия в отворилата врати днес Детска лаборатория по химия.

Забавната лаборатория е първата по рода си у нас, но няма да бъде със сигурност последната, обещават организаторите – германски фармацевтичен гигант.

Как да разберем, че сокът, който пием, наистина има Витамин С? Как работят красивите, но скъпи лава лампи? Какво ще се случи, ако оставим сурово яйце в оцет? Всичко това, а и още много неща, може да разбере всеки, който посети лабораторията.

Целта на организаторите е една – да се покаже, че химията има забавна страна, а зад сложните формули стоят неща, които виждаме всеки ден. В това първи се убедиха ученици от 6 клас на Софийската математическа гимназия. „Целта ни е по един различен начин да провокираме техния интерес и желание за учене“, коментира Ралица Янакиева, мениджър за България на германската фармацевтична компания.

В инициативата се включиха и от Сдружението на ръководителите на олимпийски отбори по природни науки (СРООПН).

"Стремим се да популяризираме природните науки сред все повече малки ученици, като идеята е да се повиши интереса им към участия в състезания и олимпиади. За нас е важно да има приемственост между поколенията и точно затова сегашните олимпийски състезатели от националните отбори по биология и химия се включват в проекта, предавайки опита си на по-малките", каза Алексей Христов, председател на Управителния съвет СРООПН.

Лабораторията се помещава в музея "Земята и хората" до 19 октомври, а посещението й е напълно безплатно. Всеки, който иска, ще може да заведе детето си, и то напълно безплатно. Необходима е обаче предварително записване на тел. 02 832 33 44. Експериментите са подходящи за деца от 8 до 12 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари