Динозавър оживя чрез виртуалната реалност

Новите технологии срещат ученолюбивите малчугани
23 фев 2016 15:22,
2
Динозавър оживя чрез виртуалната реалност
Снимка: архив Reuters

Освен забавната част на виртуалната реалност, една от нейните функции е да напълно да промени начинът, по който се преподава в днешно време. Един от най-добрите примери е видеото, което BBC пусна с известния природен изследовател сър Дейвид Атънбъро, в което представя най-големия динозавър живял някога на Земята - Титанозавъра.

Титанозавърът е най-голямото същество на планетата, който е живял преди около 60-70 млн. години в южната част на Азия или днешна Индия. Размерите му са били впечатляващи и за неговото време - дължина до 18 метра, височина до 5 метра и с тегло от около 14 тона.

Видеото може да бъде гледано с които и да е от очилата за виртуална реалност в днешно време и представя един по-реален поглед върху динозавъра. Изследователят стои на платформа в тъмна гора и описва Титанозавъра, който пък бавно върви към него.

Освен това, Атънбъро започва да описва и скелета на най-големия звяр, бродил по нашите земи - тялото започва да свети и става прозрачно, за да се види какво точно обяснява автора. Така могат да се видят всички кости и артерии на динозавъра, докато върви до Атънбъро, и то на 360 градуса, докато си стоим удобно в стола с очилата за виртуална реалност.

Видеото е сравнително кратко със своите 4 минути, но показва един иновативен начин да се предаде информация, особено за подрастващите. Краткият урок по история от BBC ни дава един поглед в обозримото бъдеще, когато хардуера и софтуера, идващи с добавената и виртуална реалност могат да бъдат едни от водещите начини за обучение.

За да може да гледате видеото в 360 градуса, трябва да ползвате последната версия на браузърите Chrome, Opera, Firefox или Internet Explorer. На мобилните устройства трябва се гледа през YouTube приложението. Други браузъри не се поддържат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари