Хокинг: Черните дупки са портал към друга Вселена!

Черните дупки не са "вечен затвор", те имат изход, смята физикът
20 апр 2016 16:22,
63
Хокинг: Черните дупки са портал към друга Вселена!
Снимка: Reuters, архив

Черните дупки не са толкова черни, както ги описват, те имат изход. Възможно е да бъдат портал към друга Вселена.

Това бе основната точка на лекцията в университета Харвард на легендарния физик Стивън Хокинг, който е на посещение в Англия, за да постави началото на изследователски център за черни дупки.

По време на лекцията Хокинг говори пред над 1000 души. Той е директор на изследванията в Центъра за теоретична космология към университета в Кеймбридж в Англия, а през последните няколко години разкри своите теории за "загубената" информация, която бива засмукана в черни дупки, пише "Boston Globe".

Хокинг предполага, че тази информация може да се съхранява в алтернативни вселени и може и да не е загубена завинаги, както традиционно се смята.

"Черните дупки не са "вечен затвор", както преди си мислехме", каза той.

"Материята може да излезе от черна дупка от другата й страна, където може би се крие друга вселена", допълни още Хокинг.

"Затова, ако попаднете в черна дупка, не се предавайте! Все пак има изход!", пошегува се физикът.

По думите му черните дупки са по-странни от всичко измислено от научната фантастика, но те безспорно са научен факт. Той допълни, че е възможно черна дупка да бъде по-голяма от разстоянието между Слънцето и Юпитер или пък доста малка, с размер на планина например.

Стивън Хокинг коментира, че черните дупки са твърдите дискове на Вселената. Те са в състояние да съхранят толкова много информация и именно заради това са толкова трудни за разгадаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Ум преди 7 години
До Анонимен Осмислям rechnik.chitanka.info/w/%D0%BE%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F
35
1
 
0
 
! Отговори
111 преди 7 години
B mashing Zach espresso bill Li so mm good enough got
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пратим всички *** русифилистични отпадъци към черните дупки тогава?
33
0
 
11
 
! Отговори
КДК преди 7 години
"Това бе основната точка на лекцията в университета Харвард на легендарния физик Стивън Хокинг, който е на посещение в Англия, за да постави началото на изследователски център за черни дупки".За автора на статията само да спомена че Харвард се намира в САЩ, не в Англия.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ми е интересно как едно нещо, което е написано "може би", след журналистическа редакция става 100% сигурно. Евтини сензации ли търсите, какво?...
31
2
 
5
 
! Отговори
Бай Ставри с дебелио преди 7 години
А Рада Дълбоката,какво ще напишете за нейната ...?И тя ли води до дртуга вселена?
30
1
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Като бях млад обичах да влизам в черни дупки, ама сега няма-а-а...
29
7
 
6
 
! Отговори
савант преди 7 години
Шапка му свалям на Стивън Хокинг. Той е един от хората, наричани двигатели на Прогреса. Такива като нас са много малко. Например каквото мога аз, никой друг в света не го умее. И съм го доказал - пред много хора. Поклон към пишещото братство !
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 43Блаженни са вЕрващите и баламурниците.
27
4
 
7
 
! Отговори
ХаХа преди 7 години
Да тоя пич явно не е чувал за розовите дупки. И те са портал към друга вселена, населена с едни много сладки същества, които ти идва целите да ги оближеш . Язък му за ученето :)
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39ХА-ХА-ХАТолкова си кух/а че дори не схващаш какво казвам.Точно за такива баламурници като теб говорех.А определено ти за мен си една "баничарка" като позиция в обществото и ............още нещо.
25
2
 
8
 
! Отговори
Фа преди 7 години
Има и руски дупки, те са много готини и не са токова черни, докато от американските се полудява като в "галактическия стопаджия". Да розовите дупки са най-сладки те са една ръка разстояние край нас.
24
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22Има една "подробност" която НЕ знаеш!И тя е че това да знаеш много не те прави умен.Едва ли ще ме разбереш но няма значение.На "знаещите" едно време им казвахме "зубъри" а сега не знам как ги наричат но вЕрваш или непочти всички не отговаряха на определението "умен".
23
2
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Аз харесвам само розови дупки меки и влажни :)
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Черни дупки, розови дупки ..........все тая.Човек живее +/- 80 години и толкова.Всичко което има начало има и край.Кво ме брига за черните дупки?!Хората трябва да го дават по-полеката и да не се вземат на сериозно.
21
4
 
0
 
! Отговори
варненец преди 7 години
Ами точно това е фатката , уважаеми плюещ ! Да те забатачат във квантови хизики , уравнения , тетра,медра квадри ,трилионни глупости и да се откаже обикновения човек да провери истина ли е или лъжа , е казват защо по дяволите лъжат че земята е кълбо , след като най-елементарни пресмятания за 1 во отделение /дето викаше баба ми/ доказват че не е и че земята е плоска ! Е?Спирам дотук , че ще ме трийнат пак , че им издавам юдео масонските тайни ...аахахахаха
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако иска Бойко може да ги запуши всичките, само да има еврофондове.
19
3
 
1
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 7 години
Те това всички го знаят .При нас всички влизат в такава и като влезеш в черната дупка се разпускаш така хубаво. В У Ч К О В......само дето те разнасят с тази количка - влизай и върви виж та тогава говори...
18
4
 
6
 
! Отговори
до Панаидиот преди 7 години
Виж сега отворко не ти трябва да си физик като него за да изкажеш правилно мнение, или да се посмееш за неговото. Поредната форумна звезда спамеща всички мнения, в реалния живот книжен червей. Ми прави са хората " Възможно е, най-вероятно и можеби" не значат нищо, а негово е почти всяко такова. Докато е бил с всичкия си има интересни теории, но те са все още на хартия недоказани, Айнщайн е бил гений, тоя е просто теоретик-фантазьор. Цитирай ми физ. сила или закон който тоя е доказал?
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хокинг може да е постигнал много в областта на физиката и астрофизиката, но се е поддал на медийните манипулации и се е изтървал вече. Хокинг е единия, другия е оня псевдоучен Нийл Тайсън дървения философ на който му дават мноооого ефир за да ни учи как да разсъждаваме и какво да мислим. Накратко вече е медиен продукт и е нормално да е недолюбван.