Невестулка спъна работния процес... в ЦЕРН

Големият адронен колайдер закратко излезе от строя заради животното
Обновена: 30 апр 2016 13:54 | 30 апр 2016 13:45,
40
Невестулка спъна работния процес... в ЦЕРН
Снимка: архив Reuters

Големият адронен колайдер на ЦЕРН (Европейската организация за ядрени изследвания) може и да е една от най-сложните машини в света, но това не попречи временно да бъде изваден от строя - от невестулка, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Говорителят на ЦЕРН Арно Марсолие е съобщил, че най-големият и мощен ускорител на частици в света временно е преустановил работата си заради липсата на ток в резултат на късо съединение, предизвикано от невестулка.

Създанието, причинило щети на 66-киловолтов трансформатор за високо напрежение, е платило за неблагоразумието с живота си.

"Седмицата не беше най-добрата за Големия адронен колайдер", се посочва в изявлението на ЦЕРН.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Ти пък! Амчи там сигурно е писало на английски "DANGER! HIGH VOLTAGE!" и патриотично настроената френска невестулка е пренебрегнала надписа! Франсетата не са като нас - хич не обичат английския.
29
1
 
5
 
! Отговори
сперко преди 7 години
До АнонименУмряло е, пише го.
28
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкото животинче, дано да не е пострадало :( другото не е важно
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕдиХулиган!
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Седмицата не е била добра и за невестулката. Честно казано, за нея ми пука повече.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Открили нов начин на приходи !!! Да не се окаже само ,че невестулката е най-обикновен плъхчо примамен с парченце сиранце върху някой кабел .Горкия гризач намерил нелепо смърта си в Аушвиц . Сега от БХК да съдят ЦЕРН
24
4
 
20
 
! Отговори
Ядрен физик преди 7 години
кво произвежда тоа колайдер ?---------------------------------------------------Ускорява елементарни частици.Както тунелът в жк Люлин ускорява сeyяни с гоуфове от РК.
23
6
 
2
 
! Отговори
Горкото животно преди 7 години
Светнало е със 66 киловата = 22 бойлера (1 бойлер обикновено е 3 киловата).
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СупреНевестулка VS. 66-киловолтов БатманоТрансформаторРАВНОСМЕТКА :Късометражен касов филм на Съвременна Епоха
21
1
 
4
 
! Отговори
кактус преди 7 години
До азНа баба ти Фърчилото е адрО. Върни се в училище и недей да бягаш от часовете по физика. Че да не свършиш и ти като тая буболечко- невестулка.
20
2
 
10
 
! Отговори
Еди преди 7 години
Боже мой, чета коментарите и не мога да повярвам колко *** народ съществува. Много жалко. България наистина загива.
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Невестулката искала да се телепортира в миналото, щото в днешно време голям глад, ама накрая се телепортирала в отвъдното, а банда учени от пипане на патки останали на тъмно и... папата го засърбял пърдялника....
18
6
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
"кво произвежда тоа колайдер ?"-------------Произвежда нещо непонятно за птичия ти мозък.А ти освен ла*на нещо друго произвеждаш ли?
17
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това е най-яката перачница за пари, който се е сетил е гений.Колайдват ядра всеки ден (може и само по документи), ако дойде проверка - плъх им изгризал кабелите, невестулка им е откраднала траф-а, а в края на месеца мулти-милионна евросубсидия се превежда по банката... А ний само плащаме... някой да си колайдва, не са на колайдваха тез ядрони
16
0
 
14
 
! Отговори
Новина преди 7 години
Според непотвърдени източници невестулката е била член на ислямска държава, и съвсем съзнателно е влязла там и е извършила самоубийствен атентат за да саботира научнотехническия прогрес на запада.
15
1
 
13
 
! Отговори
Строго Секретно! преди 7 години
До Анонимен #11Защото това е продукт на новата военна програма на "Ислямска Държава" - тренирани фанатични невестулки атентатори-камикадзета. Това е скрито от новините, за да не се всява допълнителна паника сред населението. Има слух, че следващи опити ще са с врабчета, попчета, къртици и други подобни насекоми.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Създанието, причинило щети на 66-киловолтов трансформатор за високо напрежение, е платило за неблагоразумието с живота си."===Извинете, с коя част на тялото си мислите? Става дума за животно, то си няма представа ни от кабели, ни от подземия, ни от наука, ни от опасни места, създадени от човека. За какво "благоразумие" може да става в случая?
13
3
 
5
 
! Отговори
Еди преди 7 години
До азАдроН :) Това са фундаментални частици, които имат структура. Съставени са от различни по вид и брой кварки. Съответно адроните се делят на два основни вида- бариони и мезони...
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво правят някакви животни в една толкова контролирана среда?
11
1
 
22
 
! Отговори
ъх преди 7 години
Този път реагираха бързо и смениха "насекомото" с "животното". Каква безпросветност сред студентите-журналисти и каква капиталистическа драма за шефовете - да дадем ли 300лв. повече заплата за някой грамотен, който знае че невестулката не е насекомо, да не дадем ли.