Най-малкият пациент с присадени ръце: Щастлив съм!

Малчуганът е и с ампутирани крака, които са заменени с протези
24 авг 2016 17:00,
7
Най-малкият пациент с присадени ръце: Щастлив съм!
Снимка: YouTube

Преди малко повече от година 9-годишният Зион Харви претърпя успешна операция за присаждане на две ръце. Сега най-съкровеното му желание е да играе футбол, съобщават Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Най-малкият пациент с трансплантирани ръце е в Детската болница във Филаделфия, където протича рехабилитацията му. В същото болнично заведение през юли миналата година Зион Харви претърпя 11-часова операция по присаждането им.

"Щастлив съм, че имам две нови ръце. Харесва ми, че сега мога да хвърлям футболна топка по-далече, отколкото когато нямах ръце", казва Зион. По-рано през месеца Харви демонстрира новите си способности, хвърляйки първата топка на бейзболен мач в родния си град Балтимор.

Малкият пациент преминава през интензивна рехабилитация, за да се научи как да използва новите си крайници. Зион Харви остава без ръце след прекарана сериозна инфекция. Малчуганът е и с ампутирани крака, които са заменени с протези, за да може да ходи.

На пресконференцията са присъствали майката на Зион, лекуващият му лекар и физиотерапевти. Д-р Скот Левин, ръководител на хирургическия екип, извършил операцията, казва, че малчуганът е я понесъл по-добре, отколкото възрастни търпят по-прости процедури.

"Никога не съм виждал Зион да плаче. Никога не съм бил свидетел на негов отказ да се подлага на терапия. Той просто е едно забележително човешко същество. С куража и решителността си Зион е вдъхновение за всички нас", споделя д-р Скот.
Малкият Зион Харви допълва, че дължи мъдростта си на две удивителни жени - майка си и баба си.

Мечтата на Зион е да играе футбол. Майка му Пати Рей обаче не е съгласна заради потенциалните рискове. Зион обаче напомня на майка си, че ще играе срещу малки деца, не срещу професионалисти, с което си е осигурил "по-късно обсъждане" на темата. "Следващата ми цел е да убедя мама да ми позволи да играя футбол", казва Зион Харви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1На теб вече са ти присадили-свинска!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ядрените ракети на Русия не трябва да бъдат взривявани, трябва да бъдат деактивирани, да не могат нито да излетят, нито да се взривят.От там нататък е лесно.НАТО ще завладее Русия за седмици.Все пак такава голяма територия не трябва да се заразява с радиация.Природата какво е виновна, че руснаците са ***?Защо толкова природни ресурси да ходят на вятъра?Руснаците като са негодни да ги ползват останалата част от света е.Колкото до операцията - в Русия това е невъзможно.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е Велико! Да живее науката, медицината, лекарите, които вършат чудеса,защото това момче ще живее пълноценен и щастлив живот, благодарение на тях. Жал ми става само като си помисля за нашите деца, а и за всички тези, които няма да имат този късмет.
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1РУСИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ПО-ВСЯКО ВРЕМЕ! ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ КАКТО СА И В СИЛУЗИТЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ ГРЪМНАТИ, ЧРЕЗ КОДА ЗА ДОСТЪП ПРИ НЕПРАВИЛНО ИЗСТРЕЛВАНЕ!!ТЪЙ, ЧЕ РУСИЯ Е НА ЕДНА ПЛЮНКА ЖИВОТ КАКТО СИ И ТИ!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ШАШНАТ СЪМ!!!КАТО ИЗКЛЮЧИМ ФАКТА, ЧЕ ТЯЛОТО ОБИЧА ДА ОТХВЪРЛЯ ЧУЖДИТЕ ОРГАНИ! ТОВА Е ЕДНА СВРЪХ СЛОЖНА ОПЕРАЦИЯ ТЪЙ КАТО СЕ СЪСТОИ ОТ МНОЖЕСТВО СВРЪЗКИ!!!ЯВНО НАУКАТА СЕ РАЗВИВА НА НИВА КОИТО ВЕЧЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА НЕРАЗБИРАТ!
1
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продължавайте да се дървите на Русия и много скоро ще трябва да се научите да си присаждате и глави.