Обама се зарече, праща хора на Марс до 2030 г.

"Крайната ни амбиция е един ден да останем там дълго време"
12 окт 2016 08:42,
44
Обама се зарече, праща хора на Марс до 2030 г.
Снимка: архив, Reuters

Американският президент Барак Обама се зарече да допринесе за изпращането на хора на Марс до 14 години с помощта на частни компании, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Съвместно с тях ще бъдат "изградени нови хабитати, които да могат да превозват астронавти на дългосрочни мисии в дълбокия космос и да им осигуряват условия за живот там". 

Още по темата

"Поставихме ясна цел, която е жизнено важна за следващия етап от американската история в космоса - да изпратим хора на Марс до 2030 и да ги върнем благополучно на Земята, като крайната ни амбиция е един ден да останем там дълго време" - каза Барак Обама в изявление за Си Ен Ен, качено на уебсайта на телевизията.

Изявлението на Барак Обама предшества планирана от Белия дом среща в Питсбърг между учени, студенти и други заинтересувани от развитие на търговските космически полети.

Частните компании вече участват в космически мисии, включително и до Международната космическа станция, но човек още не е летял до Марс. Планета е на разстояние около 56 милиона километра от Земята в най-близките точки от орбитите. До Марс може да се стигне за около девет месеца.

Частната американска компания "Спейс Екс" планира да изпрати астронавти на Марс през 2025 г., като космическият кораб ще бъде изстрелян през 2024 г., добави ТАСС.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: МарсБарак Обама
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марс- новото Гуантанамо
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е ясен, а тук?
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 2020 пада забраната земляни да се появяват на Луната. Ако тук са изпълнени редица условия, поставени от нашите началства от небесата. Ако не, ни Луна, ни луноселци ще видим. Тоест, обия отгоре почват сами да вършат несвършеното. И на тях им писна на чакалото. Оттука им се сервира само лигавене с избори. И след всеки избор народът все повече оредява. По цялата ни планета, май само гърците и турците имат социални политики. Поне се опитват с всички сили. Тръмп мисли дамо за милиардерите. а тук
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Обама,кух сте като тръба
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колонизирането на Марс е здължителното условие за удължаване живота на човешката раса.Иначе връщане към пещерите и изчезването ни като вид.Ако американците следват своето его както беше при овладяването на Луната крахът и гибелта на човешкият род са неминуеми.Нужна е колонизация а не да се забие някакъв прит със знаме и донесат купчина камъни без стойност.50 години както се стъпи на Луната и прогрес от тогава никакъв.А Артър Кларк смяташе че до 1980 г.Луната ше бъде посетена дори и от туристи.
31
0
 
3
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До До 30Да сравняваш 1960 с 1986 и двама загинали със седем е смешно.
30
2
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 7 години
НЕзнайко, погледни какво се е случило на 24.10.1960 на космодрума в Байконур и тогава говори за жертви.
29
1
 
1
 
! Отговори
ц преди 7 години
Обвиненията на Божилов не правят впечатление,а Матанов расте в ком йерархия и след 1989 с чисто досие е шеф на отдела по верозиповедания на МС при управлението на ДПС и Беров.Бързо се скрива напускайки предвид предстоящите събития през окт 1996,20 г агент Петър работещ за ислямизацията на страната в различни трудове ,учебни помагала и тн беше скрит ,но сега ДС отново е активирала доносника и той не слиза от екраните на медиите .
28
0
 
5
 
! Отговори
Ку-Ку преди 7 години
Обама, с тия жалки няколко милиарда бюджет за Марс, ще стигне дотам през крив макарон. Виж, ако беше похарчил вече над 4-те трилиона, които САЩ хвърлиха във военни конфликти от 1991г. досега, вече колонията от милион марсианци можеше и да е факт, а не да се надяваме да стане след не знам си колко си десетилетия.
27
1
 
2
 
! Отговори
ц преди 7 години
През 80 те г Иван Божилов споделя със своя колега (не знаещ ,че е доносник) някаква теория за Асеневци .Дни по - късно Матанов вече е публикувал труд за Иван Александър. Плагиатствата продължават и след обвиненията на Иван Божилов .
26
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 7 години
В момента само Русия има космически кораби, които могат да возят хора в космоса!Кой ще стигне пръв до Марс не се знае - за там напират САЩ, Русия, Китай и Индия. ЕС също може да се амбицира и да се включи в напреварата.
25
1
 
7
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Обама като Плевналиев-в края на мандата хиперактивност и небивалици!Ама к'во пък-нека си излеят душиците,кой ли им обръща внимание....
24
0
 
2
 
! Отговори
Ц преди 7 години
Христо Матанов е доносник на ДС под името Петър. Плагиатствал е повечето си трудове от Иван Божилов ...............Напоследък агент Петър отново е активиран да говори дезимформиращи неща в студията на БНТ и специално при комуниста Горан Благоев.
23
3
 
6
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Чалънджър уби седем души, още ли трябва да загинат за да се закрие невежеството- НАСА
22
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой жив човек, още не е преминавал радиационните пояси на Ван Алън. Разположени на 40000 км. от Земята. Астронавтите на Луната не ги броим, защото в студиото в Холивуд, радиация няма! Точно американците преди лунната програма, изпратиха две шимпанзета до тези пояси и те се върнаха облъчени и умряха само след седмица. Толкова за епохалните "полети" до Луната.
21
2
 
10
 
! Отговори
Карлуково Нюз преди 7 години
Правилно Обонго, ако успееш спешно да натовариш и да изпратиш 350 милиона кравари на Марс, Земята ще си отдъхне. Па ако не стигнат, няма да е голяма загуба за вселената.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До онбашиятаМоже ли нещо да е твое, а пък ти да нямаш право да го ползваш? Точно такъв е случаят с "руската" ракета РД180.
19
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към днешна дата русопитеците изостават от САЩ в космоса с повече от 47 години. Нека скъпите ни русофили не се заблуждава, че това е само в Космоса. Нека имат предвид, че във военната област изоставането им е още по-голямо и да спрат да се ерчат колко била силна, мощна и непобедима матушката им.
18
2
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Безвъзвратно изостанал,нашите политици години наред вече падат от там.
17
2
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
прочетох в една статия че нямало нищо да помнят като се върнели от МАрс хорицата! удобно :) само ще кажат и че това са покорили от УСА :Д как с луната станало :) смешници - как може толкова народ да се заблуждава и води по техния акъл! направо срамна работа с тия хамериканци че и те са "хора"!