Заселването на Марс се отлага, засега до 2022 година

Промяната се обуславя от "новата финансова стратегия" на "Марс уан"
8 дек 2016 10:10,
47
Заселването на Марс се отлага, засега до 2022 година
Снимка: архив, Reuters

Холандско-британска компания "Марс уан", която предвижда еднопосочни полети до Марс, отложи във времето с няколко години своите мисии до Червената планета, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

"При новата пътна карта на "Марс уан" първата непилотирана мисия до Марс е планирана за 2022 година, а не през 2018-а", се казва в съобщение за пресата на компанията. А първата пилотирана мисия ще се отправи към същата цел през 2031 година, а не през 2026-а, както беше запланувано досега.

Промяната се обуславяла от "новата финансова стратегия" на "Марс уан". Компанията обяви, че е приела офертата за покупка от швейцарската групировка "Инфин иноватив файненс".

"Марс уан" възнамерява да изпрати за постоянно пребиваване на доброволци, които да заселят Червената планета.

Проектът й често е критикуват от медиите, но това не попречи на 200 хиляди души от 140 страни да се запишат за първопроходци на Марс. Мисията на първите 24 избраници, разпределени в 6 групи, трябва да бъде финансирана от телевизионно риалити. Без възможност за завръщане на Земята, те трябва да живеят в малки жилища, да си намерят вода, да произвеждат за нуждите си кислород и да отглеждат собствената си храна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: мисияМарсМарс уан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Pet преди 7 години
Това е космическа пирамида!
32
1
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
До Discovery 32Инвестирането в наука е нещо много по-различно от инвестирането в подобни проекти. Тези компании се създават не с научна, а с комерсиална цел. Иначе и аз мечтая да доживея времето, когато човечеството ще намери свой втори космически дом. Почитател съм на научната фантастика, но тя е много по-различна от фентъзито...
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DiscoveryАбе, то така, ама имаше и книжки като "2001: Одисея в космоса", които пък не се сбъднаха.
30
1
 
6
 
! Отговори
Виц преди 7 години
Отишла първата американска мисия до Марс, а марсианците се събрали да ги посрещнат. Астронавтите се представили и казали, че са първите посетители от Земята, а марсианците казали: "Аа, не сте първите - преди 30 години кацна една ракета, пишеше НРБ на нея, от вътре се чу нещо като мамата-бравата, мамата-бравата и излетя обратно":)
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забавно четиво, едно време ги имаше такива статийки в "Наука и техника".
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
mechtiiii mechti. bez vyzduh NIAMA JIVOT vtylpete si go v glavata. vie na zemiata neznaete kak da jiveete i ia pazite, ami trygnali za mars. pyrvo medizinata opravete i syzdadete hora, kooito mogat da jiveiat i bez vyzduh pa togava trygvaite, a ne prashtaite haivani kamikazeta da se samoubivat po pytia za mars, a i na mars ako sluchaino stignat do tam.
27
2
 
6
 
! Отговори
Да попитам преди 7 години
холандско-британската компания с какво предвижда да лети до Марс? Космически лалета с гориво тъмна бира?
26
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Допълнение - марсоходите са 3 но сега функционира само 1
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да записваме наш'те 240 маймуни начело с вожда като първи ударен отряд още на Нова Година да са там и да оправят марсианците!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Класически стартъп проект. Абсолютно неизпълним от техническа гледна точка. Ще нарисуват хубави картинки, ПР-а и маркетингът им ще ламптят две-три години. Ще имат двама уеб-програмисти за сайта им. И накрая реалността ще им зашливи як шамар и ще се приключи.
23
1
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
"Промяната се обуславяла от "новата финансова стратегия" на "Марс уан". Компанията обяви, че е приела офертата за покупка от швейцарската групировка "Инфин иноватив файненс"...." - това обяснява всичко. Казано по друг начин, група от предприемчиви хора предлагат привлекателни, но неосъществими в обозримо бъдеще проекти на богаташи с изкривено мислене и минимално знание, правят компания, за да приберат едни пари, след което я продават на други предприемчиви хора, които ще повторят... :)
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Марс уан, си правят рекламна кампания, а ние тук си чешем езиците, напредъка на информационните технологии дава илюзорната представа, че човечеството се е развило, кой знае колко, а във всъщност от 70 години тъпчем на едно място, просто усъвършенстваме стари технологии.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До oт CиднeйAв$тpaлияМарсоходите които са изпратени са два.
20
1
 
9
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Марс Уан е тотално неосъществим проект. Нямат никаква идея за кораб, а такъв не се проектира за няколко години. Нужни са десетилетия. Може би се надяват на Орион, но неговите предимства тотално се губят в проект като Марс Уан. Да видим Тесльо какви ще ги надроби, там нещата са по-интересни.
19
1
 
16
 
! Отговори
Тъжен реалист! преди 7 години
НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!Не 2022 ами и в 2222 пак ще е същото.Тъжно, но това са фактите!Като малък се молех да "доживея" до 2000, за да видя как ракетите паркират по покривите на блоковете, лятната ваканция щеше да се ходи на излети до Луната.И не само аз а и всички бяха убеждавани в това бъдеще!Е да ама не! Реалността е друга.НАСА абдикира тотално и призна,че от 70те години е вървяла в погрешна посока.Остана Русия, но и тя няма голям интерес, а Китай и Индия - още по-малко ги вълнува!Мъкаа
18
4
 
5
 
! Отговори
до 14 , до :-) преди 7 години
:-) защо бе. :-) Ще ползват хангара където разиграха стъпването на луната.:-) ама се ще гледат да не правят течение :-) че току виш знамето пак се развяло :-) :-)
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам коментиращите тук, и аз бих се записал.
16
1
 
10
 
! Отговори
туу преди 7 години
Туу да му се не види. Тамън приготвих палатката за излета на Марс.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като тръгнете за Марс да не забравите да си вземете тиксото,ей.
14
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
На този етап дори да е 32 г., тези които ще заминат /ако/ просто ще бъдат едни Марсиански камикадзета. Не са решени още елементарни проблеми за преживяване до и на Марс