Откриха създадена от човека бариера около Земята

Радиовълни с ниски честоти взаимодействат с космически частици
18 май 2017 11:23, Елка Василева
36
Откриха създадена от човека бариера около Земята
Снимка: архив, Reuters

Хората отдавна въздействат върху околната среда на Земята, но учените вече знаят, че влияем и върху близкия космос, съобщи Сайънс дейли. Откритието дължим на сондите "Ван Алън" на НАСА.

Определен вид радиовълни с много ниски честоти взаимодействат с космически частици, като променят начина на движението им и мястото им. Понякога тези взаимодействия създават бариера около Земята срещу естествената високоенергийна космическа радиация.

"Няколко експеримента и наблюдения показаха, че при правилни условия радиокомуникационните сигнали в много ниско честотния регистър могат да повлияят на свойствата на високоенергийната радиационна среда около Земята" - каза Фил Ериксън от обсерваторията Хейстак към Масачузетския технологичен институт.

Сигнали с много ниски честоти се предават от наземни станции за връзка с подводници дълбоко в океана. Тези вълни са предназначени само за комуникации под водата, но достигат и отвъд атмосферата и обвиват Земята като в балон. Тази обвивка беше видяна от сондите "Ван Алън", които изследват електроните и йоните близо до Земята.

Специалистите се надяват, че след допълнителни изследвания радиосигнали с много ниски честоти могат да бъдат използвани за премахване на прекомерната радиация близо до Земята.

/БТА/
 


36
Още по темата: Земятарадиовълни
Още от
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
До JJIvanov

... Уф .... я пак че изпуснах нишката ...
28
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 2 месеца
докато почитателите на крокодил и работническо дело (тва са вестници) фулеха хаарп, като фен на тесла се чудех що им е на "противопоставените" свръхсили да напъват сериозно за орбитален щит. естествено, тва е чисто конспиративна теория... или май не е.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Полюсите скоро започват да се изместват. Когато това се случи ще започне изпълнение на СТРОГО СЕКРЕТНА ПРОГРАМА - "УНИЩОЖЕНИЕ".

Програмата се финансира от "ЧЕРНА АМЕРИКАНСКА ДЪРЖАВНА КАСА". Дори американския президент няма достъп до тази каса. Кенеди разбра и беше убит.

Фирмите зад ЧЕРНАТА КАСА се занимават с непозната за днешните учени физика. Тяхното лого е триъгълник. Там работят не само хуманоиди. Главния ръководител на проектите е същество, което се казва в превод - "Деница Ярката Звезда"
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е измислено още от Тесла и по-модерния вариант се вика HAARP.
25
0
 
11
 
! Отговори
до екстремист преди 2 месеца
Виж, тук не си прав. Действително със свръхдълги радиовълни, от порядъка на 20 kHZ, се осъществява комуникация с подводници. Само те се поглъщат слабо от водата. Но за да я приеме, подводницата тегли зад нея антена с дължина няколко километра. Излъчват се само кодове от няколко знака. Които я предупреждават за поредната връзка. За да направи връзка със сателит, подводницата пуска буй с високочестотна антена
24
0
 
2
 
! Отговори
учен преди 2 месеца
без радиация няма мутация а без мутации видовете са обречени на гибел най много са се развили видовете на планетата когато магнитното поле на планетата се е местило наляво надясно и не е било фиксирано на полюсите както сега и да обира радиацията от слънцето
23
2
 
6
 
! Отговори
extremist преди 2 месеца
Сигнали с много ниски честоти се предават от наземни станции за връзка с подводници дълбоко в океана. Тези вълни са предназначени само за комуникации под водата...КОМУНИКАЦИЯ С ПОДВОДНИЦИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПО СЪВСЕМ ДРУГ НАЧИН ! ЯВНО СЕ НАЛАГА ПРЕПИСВАНЕ НА СТАТИИ ЗА ДА МОГАТ ЖУРНАЛЯГИТЕ ДА СИ ОПРАВДАЯТ ЗАПЛАТАТА. ЗА ДА СА УГОДНИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КРАДЦИ ЖУРНАЛЯТА МЪЛЧАТ ОТНОСНО РЕАЛНИ ПРОБЛЕМИ КАТО НАПРИМЕР: КАКВО СТАНА С ЧАСТНАТА МЕТРОСТАНЦИЯ "МЛАДОСТ" ?????
22
1
 
12
 
! Отговори
extremist преди 2 месеца
АВТОРА НА СТАТИЯТА УСПЕШНО ОБЯСНЯВА ФИЗИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ ЯСНИ ОТ КЪМ....1956г....САМАТА СТАТИЯ Е ПЪЛНА С ЛАИШКИ ОПИТИ ЗА РАЗЯСНЯВАНЕ НА КАКВО ??????????? КАКВИ СА ТИЯ "НИСКИ" ЧЕСТОТИ ЗА КОМУНИКАЦИЯ С ПОДВОДНИЦИ ???? ПОДОБЕН ТИП ПАПАГАЛСКО ПРЕПИСВАНЕ Е ПОРЕДЕН ПРИЗНАК ЗА ОГЛУПЯВАНЕТО ЖУРНАЛИСТИКАТА В БЪЛГАРИЯ.
21
1
 
11
 
! Отговори
до 21 преди 2 месеца
Аз питах по какъв начин се предпазват астронавтите от радиацията. А ти ми обясняваш за снимки от LRO. Нали за да направят снимки, астронавтите трябва да стигнат до Луната ЖИВИ.
Пък за снимките от LRO, ако Наса услужливо не беше поставила стрелкички, кое е лунен модул, кое флаг, дали ще можеш да ги разбереш? И това от 25 км височина, без да има пречеща атмосфера, с идеална контрасност, благодарение на силното Слънце. За сравнение виж снимки на Гугъл на Земята от 450 км, на които се виждат отдел
20
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАСА са велики ! Уникални програми имат . Приемат хора от цял свят свързани с науката , правят състезания , раздават награди и стипендии . Изобщо американците са там, където ние най-вероятно няма да бъдем никога. Просто са в друго измерение .
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наеш ли ко - нищо не разбрах от статията :д
18
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Работата е следната:

Никой в научния свят не го успорва. Има прекалено мнгоо доказателства (за хората които са достатъчно компетентни да ги разберат) цифрови данни, видео и фото такива (особенно след като LRO картографира лунната повърхност от ниска орбита).

Вие просто сте избрали да не вярвате по ред причина, дали защото са САЩ (сигурен съм ако бяха Русия щяхте друго да говорите) или просто защото нямате нужните знания да разберете какво ви се обяснява.
17
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До НАСА
Тоест някой ден ще можем наистина да пратим човек на Луната.

вие касманафтите я идете някога до Луната, я не, ама най-добре вземете да се върнете на родната си планета на маймуните.
16
0
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 2 месеца
Хистъри чанел могат само да научат нещо от мене, но не м ие работа да ги уча, не ставай смешен . Хистори чанел като построят дори един етаж от някоя пирамида може и да ги изгледам.
15
8
 
10
 
! Отговори
НАСА преди 2 месеца
"Специалистите се надяват, че след допълнителни изследвания радиосигнали с много ниски честоти могат да бъдат използвани за премахване на прекомерната радиация близо до Земята."

Тоест някой ден ще можем наистина да пратим човек на Луната.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 14

По тази логика значи и совалките не са истински и сондите било то американски или руски така ли?къде са тези доказателства ? В ютуб? То там един се опита да докаже че и земята е плоска и някой дори му вярват.
13
3
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 2 месеца
Не е проблем поясът Ван Алън, а отвъд него! Защото слънчевият вятър и космическата радиация достига до 100 рентгена в час. И това са научни данни! Питам по какъв начин се защитаваха астронавтите, вие обиждате че съм неук! Хайде вие учените, обяснете! Защото за намаляване на подобна радиация с 90% е нужен оловен екран с дебелина 80см. Виж например какви са дебели стените в рентгеновото отделения. А там излъчването е 0,1 рентгена.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ае редакцията що пискате такива новини да напрягате и малкото мозък останал в главите на тия?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 7

А ти спри да гледаш хистори чанъл.
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И аман с тоз пояс! Ако беше прочеш нещи за него щеше да знаел че не е с еднаква дебелина и астронавтите да прекарали не повече от 10мин в него