BepiColombo – Европа праща космически апарат до Меркурий

Космическата агенция представи днес апарата
6 юли 2017 21:52,
18
BepiColombo – Европа праща космически апарат до Меркурий
Снимка: sci.esa.int

Европейската космическа агенция представи космическия апарат "BepiColombo", който ще лети до Меркурий, съобщиха ДПА и АФП.

"BepiColombo" се състои от два модула, които ще се разделят след пристигането, за да застанат на орбити с различни оси.

Най-амбициозната космическа мисия на Европа трябва да започне догодина. Малката скалиста планета е трудна за наблюдение заради близостта до Слънцето. Досега само два космически апарата са достигали до Меркурий, и двата на НАСА - "Маринър 10" и "Месинджър", отбелязва БТА.

Модулите на "BepiColombo" ще изследват особеностите на вътрешната структура на Меркурий, магнитното му поле и взаимодействието със Слънцето и слънчевия вятър. Европейският модул ще е с 11 инструмента, а японският - с шест.

"BepiColombo" е съвместна мисия на ЕКА и японската космическа агенция ДЖАКСА. Двата модула са разработени от 33 предприятия от 12 държави от ЕС, в сътрудничество с Япония, САЩ и Русия.

Мисията носи името на италианския математик и инженер Джузепе Коломбо, който е имал голяма роля за мисията "Маринър 10".

Пристигането до Меркурий е предвидено за 5 декември 2025 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ходенето до марс си е загуба на време и пари.Тази планета не може да предостави нищо което да оправдае такива разходи.Ако е заради полезните изкопаеми то в астероидния пояс са доста по достъпни и лесни за транспорт.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е? И кво от тва ?
9
1
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Марс има твърда повърхност като Земята.Върти се в същата посока около Слънцето, около оста си както и Земята и има почти същия наклон на оста.Денят на Марс е 24 часа и 39 минути.Марс не е много далече.На Марс има вода.На Марс има магнитно поле, по-малка гравитация.Условията не са подходящи за живот и не са перспективни, но никоя друга планета няма това, което има Марс.Или има?
8
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 6Скоро слушах един подкаст с ръководителя на Кюриосити роувъра на Марс и ставше дума защо Марс, а не Европа. Проблема реално е, че океана под леда е само догадка и да се финансира мисия и изработката на подводна сонда на базата на догадки била нелогична на този етап. Всичко е до финансиране, ако вдигнат бюджета на НАСА за сметка на военния (което едва ли ще стане) може и да го направят.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10Които са?
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-перспективен изглежда Марс, по ред причини.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво от тва ?
4
5
 
3
 
! Отговори
Shopp преди 6 години
А кой е затварял пазарите на руснаците?Някой забранил ли ти е да търгуваш с тях?
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слънцето ще го изпържи за нула време.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако не бяха санкциите за руснаците и ако пазарите наистина бяха отворени, както евроатлантиците обещаваха, руснацитя нямаше изобщо да отлагат. То нали точно заради тов са тези санкции ;))
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 5-6 г. имах някаква надежда да доживея епохално космическо откритие, но не би. Като им гледам сроковете - Европа е 10-15г. след Америка, Китай - 20-30тина, а руснаците, те само определят разни дати, на които обявяват поредното отлагане за 2030-2040г..... Но, има още надежда, НАСА може и да измие очите на човечеството - добри, лоши, те са насветлинни години пред останалата космическа гмеж.